úterý 3. března 2015

Zippo original aneb velmi nebezpečný parfém



Milé čtenářky,

březen začneme voňavě. Dnes jsem si pro vás nachystala recenzi na nejoblíbenější parfém mého manžela, Zippo The Original. Tento parfém jsem objevila díky vzorku, který jsem dostala k nákupu. Jelikož se jednalo o pánský parfém, putoval samozřejmě k mému drahému, a byli jsme z něj bez nadsázky unešeni oba. Pořád jsem ho nutila, aby se s tím vzorečkem voněl. Doposud byl naším pánským favoritem parfém Eternity od Calvina Kleina, ale Zippo jej suverénně předčil.

Značka Zippo je světově známá především díky svým zapalovačům, které byly patentovány již v roce 1936. Tyto zapalovače jsou zároveň i módním doplňkem a jejich design je nadčasový a mezinárodně oblíbený. Zippo postupně rozšířilo portfolium svých produktů o doplňky k zapalovačům, svíčky, oblečení pro muže a v roce 2010 také parfémy. Pokud se tedy vašemu partnerovi líbí Zippo zapalovače, jejich design a filozofie této značky, mohl by se mu líbit i parfém stejného jména. Očichala jsem všechny pánské varianty, ale The Original je zkrátka nejlepší.
Přehled všech parfémů od značky Zippo najdete tady. V jejich portfoliu najdete mnoho parfémů pro muže i ženy, z nichž si vybere každý. Nemusíte se také bát, že kupujete nevyzkoušenou vůni, stačí si objednat odstřik.

A jak tedy Zippo The Original voní a jak vypadá?

OBAL A DESIGN

Jak můžete vidět na fotkách, obal je zkrátka zvětšený Zippo zapalovač včetně vnitřních detailů a způsobu otevírání. Manžel má velikost 100 ml, která obsahuje dvě měnitelné náplně, z nichž každá má 50 ml. Samotný parfém tak není příliš velký a dobře se drží v ruce, díky dvěma menším náplním se také snadněji vyhnete jeho zkažení. Balení se mi samozřejmě velmi líbí, je bytelné a praktické, a také velmi "chlapské". Náplň je ale přece jen důležitější, tak se na ni pojďme podívat blíže.


Zippo The Original
Detail otevírání
Vyměnitelná náplň


VŮNĚ

Stručný popis tohoto parfému by vypadal asi takto: "aaaach". Podle oficiálních informací je složení parfému následující:

Hlava: fialka, grapefruit, jablko, bergamot

Srdce: pepř, šalvěj, geranium, levandule, fazole Tonka

Základ: kašmír, vanilka, vetiver, cedr, pačuli

Jedná se o dřevitě-aromatickou vůni, která v sobě spojuje na první pohled sladké a možná i trochu holčičí ingredience, ale výsledek je překvapivě pánský, rozhodně bych ji neoznačila jako příliš sladkou. Já v tomto parfému nejvíce cítím ovocné tóny grapefruitu a bergamot, fazoli Tonku a v základu převažující, ale nesmírně příjemnou vanilku a kašmír. Výsledný dojem je příjemně plný a sytý, ale zároveň nepříliš těžký. Jedná se o skvělý pánský parfém vhodný i na každodenní nošení. Má velice solidní výdrž, vydrží od rána až do večera a ani se nijak nepříjemně nerozkládá na kůži. Musím také přiznat, že má na mě přímo afrodiziakální účinky. Jedná se zkrátka o velice sexy pánskou vůni, která stojí minimálně za očichání, obzvláště pokud máte rády/rádi některou z uvedených ingrediencí. Podle mého názoru je tento parfém nejvhodnější pro mladé muže (není to žádné stříkátko pro puberťáky, ale starším mužům by mohl možná připadat příliš sladký). Já na něm oceňuji zejména to, že nevoní jako dalších dvacet pánských (a mezi sebou velice snadno zaměnitelných) parfémů, naopak se nebojí být originální. To ostatně vyplývá tak trochu i z jeho názvu. Balení a obsah spolu perfektně souzní a spojují v sobě klasiku v podobě ikonického zapalovače a inovaci v podobě pánské vůně, která není podobná ničemu, co jsem doposud měla možnost v této kategorii očichat. Chápu, že vůně jsou záležitost silně subjektivní a každému voní trošku něco jiného, ale tento parfém by neměl uniknout vaší pozornosti.

Pokud tento parfém chcete vidět v akci, podívejte se na následující reklamu, která poměrně přesně naznačuje, jak účinkuje na ženy:


Zde je také vizuál k tomuto parfému:

Zdroj
Tento parfém mám taky neoddělitelně spojený s naším svatebním dnem, neboť jsme jej po pečlivém výběru zvolili jako ten pravý pro tuto příležitost. Od té doby po milém vyžaduji, aby se s ním voněl co nejčastěji. Na parfums.cz, odkud jsme jej kupovali i my, jej seženete ve třech velikostech: 30 ml, 90 ml a 100 ml. Samozřejmě si můžete objednat i odstřik, jak jsem už zmiňovala výše. Na následující fotografii můžete vidět Zippo The Original i s krabičkou společně s mým svatebním parfémem Versace Bright Crystal Absolu, o kterém jsem psala v již v tomto článku. Musím říci, že tyto dva parfémy spolu krásně ladí :).




Jak vyplývá z recenze, Zippo The Original by mohl být vhodným parfémem pro muže, kteří hledají něco nového a nemasového, něco, co spojuje minimalistický design s maximálním efektem.

A co vy a pánské parfémy? Který je váš oblíbený a který nemůžete ani cítit? Znáte parfémy Zippo? Co na ně říkáte? 

2 komentáře:

  1. no super nápad :-) Brácha má už doma 3 oblíbence z limitované sady zapalovačů a voňavka k nějaké příležitosti, to by bylo překvápko ...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).