neděle 22. března 2020

Kosmetika roku 2019: Tělo a vlasy

Milé čtenářky,

včera jsem tento článek dopsala a když jsem ho chtěla zveřejnit, tak jsem si ho smazala :D. Takže pěkně znovu. Rozhodla jsem se sepsat články o té nejlepší kosmetice, kterou jsem v uplynulém roce používala, první článek se bude týkat vlasové a tělové kosmetiky, druhý pak dekorativní a pěsticí kosmetiky na obličej :). Jsou to vše výrobky, které si kupuji opakovaně, a které mi maximálně vyhovují. Jak asi víte, mám suchou až atopickou pokožku, takže mi jde především o to, aby byla co nejvíce vyživená a opečovaná. Vlasy mám normální, bezproblémové, takže v oblasti vlasové kosmetiky celkem ráda experimentuji. Ráda bych aktuálně přešla z tekutých šamponů a sprchových gelů na tuhé varianty, alespoň částečně. Fotografie jednotlivých produktů jsem stáhla, abych zachovala jednotný formát :).

Takže, jdeme na to...

Tělo


Sprchový olej Atoderm

Tento produkt dělá, co slibuje, tedy vyživuje a zklidňuje pokožku. Je velmi jemně parfémovaný, používám ho ráda na sebe i na Zuzanku, je vhodný pro dospělé, děti, i miminka :). Není nijak přehnaně mastný a dá se použít i jako pěna do koupele, na což jsem tedy přišla náhodou. Litr tohoto oleje v akci stojí kolem 350 Kč, což je naprosto úžasná cena a vydrží nám při velmi častém používání přes půl roku. 


Intimní gel Jessa

Jiný intimní gel si nekupuji, vyhovuje mi dlouhodobě, nedráždí, nevysušuje, má dobré složení, umyje, víc po něm nechci :). A 300 ml stojí kolem 50 Kč.


Deodorant Dove s vůní okurky a zeleného čaje bez aluminiových solí

Deodoranty celkem střídám, ale tento se mi zalíbil ze všech nejvíc. Krásně voní, funguje, nedělá bílé skvrny, nedráždí pokožku (s čímž mám občas problém). 


Sprchový gel Dove s vůní okurky a zeleného čaje

Sprchové gely rovněž ráda střídám, ale k tomuto se pravidelně vracím. Úžasně voní, nevysušuje, neobsahuje žádná agresivní pěnidla nebo mýdlo, a vůně se na pokožce drží i dlouho po osprchování. Miluji ho už několik let.


Atoderm krém od Biodermy


Stejně jako sprchový olej, i tento krém je naprosto univerzální výrobek, který plní to, co slibuje. Vyzkoušela jsem výrobky pro atopiky i od jiných značek (Eucerin, Aderma...), ale žádný mi nevyhovoval tolik jako tento krém. Je pro mě tak akorát výživný, oceňuji jeho rychlé vstřebávání, a když na to přijde, namažu si s ním obličej i celé tělo včetně rukou a žádný další krém nepotřebuji. Mažu s ním občas i Zuzu, když má nějaké sušší místo na kůži. Spotřebovala jsem ho už určitě aspoň dvacet lahviček, používám ho už dvanáct let. Zklidňuje, dlouhodobě hydratuje, vyživuje, pečuje :).


Blue cap cream

Tento krém používám na akutní fázi ekzému, a ačkoli neobsahuje kortikoidy, funguje podobně rychle jako výrobky, které je obsahují. Opravdu přes noc mi dokáže zlepšit ekzém na rukou (kde ho mívám nejčastěji a nyní, vzhledem k neustálému mytí, se mi ještě zhoršil) o osmdesát procent. Funguje i proti svědění a takzvanému dyshidrotickému ekzému (svědivé vodnaté pupínky, které pak vyschnou). Jedinou nevýhodou je, že se nedá použít kolem očí, protože je parfémovaný. Ale miluji ho už nekolik let a všichni, kterým jsem ho doporučila, si jej rovněž chválí.

Tělový krém Balea s bambuckým máslem a arganovým olejem

Občas si koupím i jiný krém nebo tělové mléko, ale pak se stejně vrátím k tomuto. Skvělý poměr cena/výkon (300 ml stojí kolem 60 Kč), nádherná vůně, bleskové vstřebávání, dlouhodobá výživa, nemám, co bych mu vytkla :).



Vlasy



Šampon a kondicionér Moisture and Care pro suché a citlivé vlasy
Tyto dva produkty mi zachránily pokožku na hlavě, která byla vysušená kvůli naprosto příšernému šamponu pro blond vlasy z řady Langhaar Madchen z DM. Jsou šetrné a přesto funkční, šampon vlasy jemně a účinně umyje a kondicionér je úžasně vyživí a uhladí. Po použití jsou vlasy jemné, hebké a nadýchané. Tyto výrobky zkrátka předčily má očekávání a zařadily se mezi mé stálice.

Řada blondme od Schwarzkopf

Tuto sadu jsem dostala k předloňským Vánocům, šampon i masku jsem si od té doby koupila znovu, kondicionér ve spreji ještě mám. Všechny tři výrobky jsou funkční, opravdu zvýrazňují přirozenou blond barvu, a vlasy jsou po jejich použití krásně lesklé, uhlazené a provoněné. Chtěla bych vyzdvihnout hlavně ten kondicionér ve spreji, je úžasný na úpravu vlasů při fénování, a je to první produkt tohoto druhu, který opravdu něco dělá :).

Maska na vlasy Garnier Banana hair food

Tuto masku na vlasy jsem si oblíbila nejen kvůli veselému obalu :). Téměř stoprocentně přírodní složení, omamná vůně banánu, skvělé vyživující vlastnosti...musím pokračovat? Zkrátka je boží, momentálně mám doma verzi s aloe vera, ale k banánové se určitě zase vrátím.


Miraculous oil od Garnier

Posledním nepostradatelným produktem je pro mě zázračný olej na vlasy od Garnier. Používám jej při KAŽDÉM fénování, a je pro mě opravdu nenahraditelný. Nepoužívám už pak žádné další stylingové přípravky a vlasy hezky drží tvar až do dalšího mytí. Tento olej vlasy vyživí, uhladí, zkrotí, zabraňuje krepatění, chrání je před horkým vzduchem a zároveň urychluje vysoušení. Miluju ho :).

Toto jsou tedy výrobky, které mám doma pořád a bez nichž se neobejdu a používám je (těměř) každý den. Ty ostatní, jako například peeling apod., beru jako příjemnou nadstavbu. Myslím si, že všechny jsou cenově velmi dostupné a budu ráda, když vás třeba inspiruji k jejich nákupu :).

Doufám, že se vám článek líbil. Zmínila jsem i nějakého vašeho oblíbence? Těším se na vaše komentáře :).









1 komentář:

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).