čtvrtek 21. ledna 2021

Objevy a propadáky roku 2020

 Milé čtenářky,

v roce 2020 jsem se držela především osvědčených produktů, ale zkoušela jsem i věci, které jsem dříve nepoužívala, a myslím, že by to pro vás mohlo být zajímavé. Tak jdeme na to. Budu používat oficiální fotografie výrobků z internetu.


Objevy

 Péče o pleť



Masky Garnier jsou úžasné, vyzkoušela jsem jich více, ale nejlepší je pro mě maska na obličej Hyaluron shot, protože opravdu dostatečně a hloubkově hydratuje a po použití masky je tam ještě dost séra na tři až čtyři další použití, tak nemám tolik černé svědomí kvůli jednorázově použitému obalu. Miluju ji a doufám, že se nepřestane vyrábět. Jo, a nádherně voní! :) Oční masku používám občas a je taky báječná, rozjasní oční okolí, pomáhá proti otokům a také krásně osvěží a hydratuje.



Oční krém La Roche-Posay Toleriane Ultra contour yeux mi doslova změnil život. Minulou zimu mě trápil ekzém na očním víčku, a vzhledem k těhotenství jsem nechtěla používat kortikoidy, i když párkrát jsem si to víčko namazala. Hledala jsem ale oční krém, který by mi pomohl, a tento je opravdu úžasný. Používám jej ráno i večer, je dostatečně výživný a není moc hutný, dobře se vstřebává, krásně hydratuje a zklidňuje oční okolí, ráno mě netrápí otoky očí. Je sice dražší (stojí 400 -500 Kč), ale jiný oční krém si už nekupuji a vydrží mi cca tři měsíce.

Catrice Hydro plumping sérum je, nebojím se říci, momentálně moje nejoblíbenější hydratační sérum. Je hezky hutné, rychle se vstřebává, krásně hydratuje, příjemně voní, používám jej pod krém i samostatně. Zjistila jsem, že hydratace je pro mě opravdu nezbytná, a když na péči o pleť nekašlu, v podstatě nemám ekzémy :). Plánuji si koupit i to rozjasňující sérum.


Problematickou oblastí, kde se stále nemůžu zbavit ekzému, zůstává krk a klíční kosti. Zkusila jsem na něj použít zklidňující krém od Weledy s obsahem proskurníku, který jsem koupila Zuzce na ekzém, a od té doby si jej kupuji pravidelně - pro sebe. Je to jediný krém, který si můžu na krk namazat a nepálí mě, ekzém opravdu léčí a viditelně zlepšuje, a navíc je stoprocentně přírodní. Doporučuji všem atopikům a lidem s citlivou a suchou pletí.






Vlasy



Co se týče péče o vlasy, zamilovala jsem se do výrobků Go Blonder od Johna Friedy. Kupuji si je opakovaně a takhle hezké vlasy jsem asi nikdy předtím neměla. Lehce tónují, zesvětlují je bez peroxidu, a vlasy jsou po jejich použití lesklé, hladké, snadno upravitelné, nemastí se, a na vlasovou pokožku mi taky nijak nevadí. Občas je prostřídám s jinými šampony a kondicionéry, ale zase se k nim vrátím.

Tělo


Řada Swedish spa od oriflame není pro mě úplnou novinkou, ale změnili složení i obaly, a k těmto změnám jsem vždy trochu nedůvěřivá. Ale tady se to povedlo, a tělové máslo je úplně fantastické - báječně hydratuje a skvěle se vstřebává), už jej mám poněkolikáté. Peeling je také velmi fajn, mám i masku na ruce (velmi hutný krém, používám jej na noc) a plánuji si pořídit i tělový olej. 

Dekorativní kosmetika




Vzhledem k těhotenství, porodu, lockdownu apod. jsem se tak moc nelíčila ani mě nelákalo zkoušet moc novinek, ale dva objevy přeci jen mám. Prvním je korektor od Maybelline Anti Age Eraser, který je úžasný, na pleti neviditelný, nezalézá do vrásek, nevysušuje. Je opravdu skvělý, rozhodně si pořídím další, až spotřebuji ten stávající. Oceňuji také velký výběr opravdu světlých odstínů. 


Druhým objevem je řasenka od Miss Sporty Naturally perfect. Je opravdu perfektní, od obalu až po obsah. Svým efektem předčí i mnohem dražší řasenky, dělá krásné řasy, prodlouží i zahustí, neslepuje, je krásně černá, neobtiskuje se a stojí stovku :). Mám ji moc ráda a vždy si ji ráda koupím znova.


Propadáky

Propadáky nebudu rozdělovat do kategorií, tolik jich naštěstí zas nebylo. Pár se jich ale našlo, takže toto jsou produkty, které mi opravdu nesedly.


Tento sprej vypadal dokonale a myslela jsem si, že vyřeší můj problém s nežádoucím zvlněním vlasů, když si je náhodou nezvládnu vyfoukat poté, co si je umyju (což se se dvěma malými dětmi stává :-D). Měl by vlasy uhladit a zafixovat bez slepení, ale mně dělal přesný opak - takto slepené a škaredé a suché zcuchané vlasy jsem nikdy neměla. Bez milosti letěl do sběrných surovin (ne přímo do koše :)).


Řasenky docela často střídám a ráda zkouším nové tipy a značky a někdy se prostě netrefím. U této Triple action od Flormar jsem měla pocit, že si neumím namalovat řasy, hrozně slepovala a vypadalo to příšerně. Měla jsem od ní úplně jiná očekávání, takže po třech pokusech jsem ji vyhodila. 
Noční revitalizační maska od oriflame vypadá velmi luxusně a plná cena je taky velmi luxusní, ale bohužel mi vůbec nesedla. Chtěla jsem ji používat místo nočního krému, ale neměla jsem vůbec pocit vyživené a hydratované pleti, spíše naopak, pleť byla suchá a napjatá. Po přidání hydratačního séra od Catrice do této masky se to trochu zlepšilo a spotřebovala jsem ji, ale už ji nikdy znova nechci.

Přípravky pro péči o pleť od Garnier miluju, na tuto micelární vodu s hydratačním mlékem jsem tedy byla přirozeně velmi zvědavá. Bohužel musím říci, že toto se nepovedlo. Neodličuje to ani moc nečistí, pleť byla vysušená. má to divnou konzistenci.... Prostě ne, nedopoužívala jsem ji, je mi líto. Tento produkt mě úplně zklamal. 

To bylo tedy moje malé shrnutí roku 2020, budu ráda, když mi do komentáře napíšete, který kosmetický výrobek nadchl/zklamal v uplynulém roce vás :).







2 komentáře:

  1. Z tvojich ma zaujala ta blondie sada - to musim vyskušat.
    Mna za minuly rok velmi očaril nový rúž od Dermacol - Crystal Crush, ktorý fakt drží na perách.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    z tvých produktů mě rozhodně zaujala ta Weleda, hodně mě teď trápí ekzém na noze a ruce. Já jsem si rozhodně oblíbila řasenku Unlimeted z Avonu, dělá fakt krásné řasy. Díky za tvé tipy! Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).