pondělí 9. července 2012

Péče o chodidla (a malý bonus)

Nejen k létu patří péče o nohy, aby byly co možná nejkrásnější a co nejméně trpěly. Co se týče péče o nohy, nedám dopustit na značku oriflame, která nabízí opravdu široký výběr nejrůznějších peelingů, krémů i jiných přípravků. Nemyslím si, že by použití peelingu a krému na nohy bylo zbytečnou věcí, bez nich by asi moje nohy nevypadaly moc hezky :-). Také je teď dost zatěžuji, se vším tím tréninkem na Beskydskou sedmičku, takže je musím trochu rozmazlovat. Dost bylo úvodních slov, přejděme k fotkám.


Vše dohromady




Peeling



Na peeling používám momentálně Foot scrub od oriflame z řady Aromatic summer, se kterým jsem velice spokojená. Krásně jemně voní a nohy osvěží díky své krásné vůni a obsahu máty. Nejlépe funguje spolu se škrabkou od oriflame, kterou můžete vidět vlevo. Peeling provádím podle potřeby, cca jednou až dvakrát týdně. Vlastním i speciální škrabku na nohy PedEgg (dostala jsem ji jako dárek od maminky),  ale moc ji nepoužívám, možná bych mohla začít :-). Máte někdo PedEgg? :)


Hydratace plus péče o nehty


Na hydrataci používám dva krémy, překvapivě od oriflame, a to noční zvláčňující krém s avokádovým olejem a aloe vera (vlevo) a krém na paty a suchou pokožku (vpravo), který mi momentálně dochází. Naštěstí jej vždycky máme doma v zásobě, protože ho miluje i moje maminka. Oba krémy krásně jemně voní, oba mají velice dobré hydratační vlastnosti, zejména ten "na paty", který ale s úspěchem používám na celá chodidla. Používám je střídavě, cca třikrát až čtyřikrát týdně, jednou za čas si dělám "ponožkový zábal", stejně jako An., to znamená, že namažu chodidla štědrou vrstvou krému, natáhnu ponožky a nechám působit přes noc. 

Nehty na nohou si nepiluji, ale stříhám, mám je totiž dost tvrdé, takže mi připadá praktičtější je nejdříve ostříhat a posléze případné nerovnosti opilovat. Nůžky na fotce jsou naprosto skvělé, ostré, pevné, nehty se po jejich použití nijak netřepí, jsou z manikúrní sady z Francie. Když mi náhodou zaroste nehet nebo si zkopnu prst a zanítí se mi, nedám dopustit na Framykoin, který jistě všechny znáte. Nehty si lakuji, ale připadá mi zbytečné se tady o tom rozepisovat.

Osvěžení

 

Pro osvěžení nohou se obzvláště v létě hodí tento sprej s obsahem eukalyptu a máty, který se dá velmi dobře použít proti zápachu na nohy i do bot ;-). 


Na závěr mám pár slov o odlakovacích cestovních tamponcích essence. Byla jsem na ně hodně zvědavá, takže zde jsou mé dojmy:

Balení:

Je to praktická malá šroubovací umělohmotná krabička, po jejímž otevření uvnitř čeká dvacet tamponků napuštěných odlakovačem.


Účinnost: 

Na fotkách můžete vidět mé nehty před odlakováním (špinavé po celodenní práce s hlínou na zahradě) a nehet na palci po použití dvou odlakovacích tamponků.



 Verdikt: 

Samotné tamponky na odlakování více vrstev laku (dávám dvě) zřejmě nestačí, ale jsou perfektní na doodlakování, neboť jsou trochu mastné a nehty nevysuší, mají také celkem příjemnou parfemaci (nesmrdí jako odlakovač, naopak voní po kafru). Krásně odstraní zbytky laku, takže si je určitě pořídím znovu a praktická krabička určitě také najde využití.

Doufám, že se Vám článek bude líbit ;-),

3 komentáře:

  1. Článek se mi líbí. :) Díky tobě si připadám inspirantivní. ;)
    Framikoin je skvělá věc, nevím, co bych bez něj dělala.
    A jestli ty tamponky voní po kafru, asi si je budu muset pořídit... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty mi kradeš nápady na články :-) Safra :-) Ale jinak moc povedený článek! Šikulka

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).