sobota 8. prosince 2012

Vánoční obdarovávání

Jelikož jsem v jednom brněnském knihkupectví sehnala skvělé knížky za zlomek ceny, jelikož už je mám doma, ale nemohla jsem je tam nechat, rozhodla jsem se z nich učinit dárek pro Vás. A aby to bylo opravdu překvapení, neprozradím Vám, o jaké tituly se jedná. Řeknu Vám jen to, že se obě knížky objevily v knižních tipech na tomto blogu.






A jaké jsou podmínky?

1. Vyberte si, zda se Vám více líbí červená nebo zelená kniha a napište mi to do komentářů :-)

2. Musíte být mým pravidelným a viditelným čtenářem přes Google.

3. Napište mi do komentářů, který vánoční dárek Vám kdy udělal největší radost nebo který byl nejšílenější. Případně nějaký Váš nezapomenutelný vánoční zážitek.

Vítězky vyberu tentokrát já, podle originality Vašich odpovědí.

Důležité: Obdarovávání končí ve středu 12. 12. v 18:00 SEČ, aby Vám balíčky stihly v pohodě dojít do Vánoc. A na Slovensko tentokrát neposílám, neví, co by za to poštovné chtěli.

A to je vše, tak doufám, že Vám udělám radost. A přeji Vám krásný advent!

11 komentářů:

  1. Nejsilenejsi darek dostala ma sestra loni na Vanoce, je ji 18 let a babicka ji dala Santu, ktery po zmacnkuti tlacitka hraje vanocni pisnicku..nakonec skoncil nekde hluboko ve skrini xD
    Tak treba zelenou knizku :-)
    ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Dcera když byla malá a chtěla nám udělat radost tak nám nosila pod stromeček věci ze šuplíků izolepu,kapesník atd.Měla z toho radost a my taky.
    langmaierova1@seznam.cz
    (červenou knížku)

    OdpovědětVymazat
  3. V patnácti jsem od své tety dostala balíček kondomů a červenou rtěnku. Nic ujetějšího mi snad nikdy nikdo nedal a jsem si jistá, že na to nikdy nezapomenu. :D

    Hm, líbí se mi zelená. :)

    kyky99@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. já dostala k jedněm Vánocům jako dárek od babičky "výbavu" - osušky, ručníky, povlečení... Před pár lety by mě to už tak nešokovalo, ale tehdy mi bylo 10 nebo 11 let... :)

    sima.sony@gmail.com - a vybrala bych si zelenou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi zelený balíček:) A dárek ze kterého jsem měla největší radost byla pravá Barbie od Matella, přála jsem si jí šíleně dlouho, byla to nevěsta a naši mi jí tenkrát přes známé sehnali v Německu, tady se nedala koupit, bylo mi asi 6 let. Mám dokonce i fotku, kde jsem jí rozbalila a je tam vidět, jak jsem z ní byla úplně u vytržení, jenom jsem na ní zírala a bála jsem se jí snad i dotknout :D :D Do dneška jí mám schovanou:)

    beautyofbodyandmind@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí se mi zelená :) Ale určitě by stála za hřích i ta červená! Ach jo! :D
    Nejlepší dárek? Když mi bylo 6, dostala jsem od prarodičů obřího dvoumetrovýho plyšovýho hada z Německa, kterej se mi tam neskutečně líbil (ale stál hrozně moc marek)... Dodneška ho mam v posteli a často se k němu tulim :) Vždycky se našlo něco, co mi udělalo obrovskou radost, ale... nejvíc šťastná jsem, když měm někoho, s kym můžu bejt a všechno to sdílet, to je lepší než miliarda dárků... Bohužel se to poslední roky nedaří :( Tak bych brala aspoň tu knížku, abych na chvíli na všecko zapomněla a odlítla v myšlenkách pryč a do děje...
    elusive.tezz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Asi nejšílenějším dárkem bylo moje první kolo, které jsem dostala, když mi bylo pět let. Samo o sobě bylo moc pěkné, šílené bylo to, co přišlo potom. To kolo bylo strašně velké, bylo by tak pro dítě, které by bylo asi o 20 cm vyšší. Já na něm ani nedosáhla na šlapky, ovšem to mého tátu neodradilo od toho, aby se mnou hned, jak slezl sníh, šel trénovat na hrbolatou louku. Hned při první jízdě jsem se samozřejmě vysekala, byla jsem dost potlučená, takže kolo letělo do sklepa. Mně pak trvalo několik let, než jsem na něj zase sedla, ačkoli jsem se mezitím sama naučila jezdit na mnohem menším kole mé kamarádky. Dneska se tomu už směju, ale od té doby k tátovým nápadům přistupuju hodně opatrně :)
    Jinak se mi líbí ta červená knížka :)
    mipeli@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  8. To jsou krásné dárečky, a ta zelená mě úplně hypnotizuje :-)) Knížky miluju a i díky tvým tipům jsem přišla na několik nových, takže velké poděkování..;)

    Jinak k nejlepším Vánočním dárkům. Nejšílenější byl asi ten, co jsem dostala před několika lety od přátel.. Vědí, že jsem největší milovník a vůbec blázen do všech zvířat, ale jelikož bydlím ve městě.... No prostě dostala jsem od nich zážitkový den na farmě :-)) Takže den ve stylu stříhání oveček, dojení koz, hřebelcování koníků, kydání hnoje a házení slámy, krmení husolabutí (ty opravdu existují :D), mazlení s oslíkem (jmenoval se Emánek :)) a nakonec večere a čerstvě nadojené mléko s buchtami na dvoře. Prostě crazy a zároveň úžasný den.

    No a můj nejkrásnější dárek a největší překvapení bylo, když můj taťka dal mě a mamce k Vánocům poznávací zájezd do Egypta. Miluju Egypt (takže milion knížek, dokumenty atd.) a celý život jsem se tam chtěla podívat, takže to byl splněný sen :-)

    Ahojky Terez
    coony@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Dárky obvykle dostávám celkem konvenční - jakože mě hodně z nich i překvapí, ale nešokuje. :-)
    Předloni jsem mimo jiné dostala od přítele netradiční dárek - skladbu z Toma a Jerryho, kterou našel a sestříhal - konkrétně melodii, kterou jsem si oblíbila v dětství - vždycky hraje ve scénách s mravenci. :D Od dětství ji zbožňuju, ale nikdy jsem se k ní nedostala.Dá se najít třeba v tomhle díle:
    http://www.youtube.com/watch?v=3qTKCvur4UA
    v 5:42. Nejlepší je na tom ta fanfára! Ještě mám nahrávku jiné "mravenčí" melodie, ale tu na youtube nemůžu najít.

    Jo a ještě jsem jednou dostala od tety "cuc na kládě", v jejím podání žvýkačku zabalenou ve fólii připevněnou na klacku. :D Ale to bylo v rámci fórových vánoc v srpnu, kterými každoročně děsíme sousedy. :-) (to by bylo přinejmenším na samostatný článek - nesmí nám chybět bramborový salát, koledy, cukroví, ani nevšední a hlavně vlastnoručně vyrobené dárky).

    Jo a přes GFC tě sleduji až ode dneška; vždycky jsem sledovala přes bloglovin a musím říct, že tohle je pohodlnější; mail z bloglovin jsem stejně otevírala jen kvůli tvým článkům. :-) Aspoň to teď bude jednodušší. Vím, že mi to teď trvalo tak 3 vteřiny navíc (a hlavně teď ušetřím spoustu času, když nebudu muset hledat nový článek od tebe), ale zaboha jsem nebyla schopná se k tomu dokopat. Prostě jako v té pohádce "jak se línej strhal", jak říká moje mamka. :-)

    Preferuji knížku v červeném kabátě - přece jen červená je krásná vánoční barva. Ale zelená vlastně taky, takže bych tenhle odstavec mohla úplně vyhodit. :D
    jera.b@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. 1. Zelená :)
    2. PruchovaAdela@seznam.cz
    A nej dárek? těch bylo mnoho, ale vždy když mi dá někdo tuhle otázku vzpomenu si na jediný vánoční dárek. Bylo mi 11 sestře 8 a jelikož sestřička neměla penízky na dárky vlastnoručně mi vyrobila z modrých perliček (ví že je to má oblibená barva), zicherek a gumicky řetízek :) Možná mi to asi jen málo z vás bude věřit ale dodneska zaujímá místo v mé šperkovnici :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se líbí obě :-) Ale jestli si musím vybrat, tak červená ;-)
    Dárek? Nej dárek je malý plyšový tygřík, kterého jsem dostala od drahého jako úplně první vánoční dárek a ten nejšílenější? Já dostávám asi jen samé normální :-)

    evelinsbook@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).