čtvrtek 7. listopadu 2013

Oční krém oriflame a dnešní nákupy

Milé čtenářky,

jelikož píšu diplomku, tak se tady do konce listopadu nebude objevovat tolik článků jako obvykle, ale nějaké v plánu mám, to se nebojte. Tématem toho dnešního je oční krém od oriflame s názvem Optimals smooth out cream. Je sice určen pro starší věkovou kategorii, než do které spadám já, ale to mi nijak zvláště nevadí. Myslím si, že je lepší oční okolí hydratovat a zpevňovat preventivně, než se za pár let divit, co se to s ním stalo. Navíc, mimických vrásek kolem očí už pár mám, a přidává se k tomu i moje rozkošná Denniho-Morganiho rýha (jak jsem se dozvěděla od Bald and Pale, je to věc, kterou má většina ekzematiků, vypadá to jako vráska /vrásky/ pod okem, ale vrásky to nejsou), kterou mám snad odjakživa. A moje pleť má odjakživa velkou potřebu hydratace. Péči střídám, někdy na celý obličej včetně očního okolí použiju Atoderm Créme, někdy krém od Avéne, a na noc teď v Brně používám olej Granátové jablko od Saloos. Vrásky mi nijak zásadně nevadí, ale víc jich zatím nepotřebuju, proto ráda zkouším různé oční krémy. S výjimkou Sensibia od Biodermy, které mě zas tolik nenadchlo, byly všechny moje dosavadní oční krémy (gely) od oriflame, a musím říci, že s většinou jsem byla spokojená, dělaly to, co slibovaly. O mém asi nejoblíbenějším přírodním očním krému oriflame eco beauty a jeho účincích si můžete více přečíst v tomto článku. A jaký je tedy ten, který používám aktuálně?

Oční krém oriflame Smooth out eye cream
Takže, na stránkách o něm píší, že to je: Efektivní zpevňující oční krém proti vráskám pomáhá obnovit pružnost vaší pleti. Obsahuje antioxidační technologii Lingon 50:50™, která chrání pleť před environmentálními agresory, a aktivní hořčík pro posílení struktury pleti.

Já jsem se konečně dostala k jeho pravidelnějšímu používání, takže jej mohu posoudit objektivně.

Balení a dávkování: Balení se mi líbí, je jednoduché a hygienické, modrobílá kombinace působí čistě a nepřeplácaně. Dávkování krému probíhá pomocí kuličky, se kterou je občas potíž, ale vyřešila jsem to tak, že nejdříve krém nanesu pomocí kuličky na hřbet ruky a odtud jej nanesu prstem na oční okolí (na kuličku se totiž musí trochu tlačit).

Aplikátor
Hydratace a zmizíkování vrásek a kruhů pod očima: Vrásky mi nezmizely, ale oční okolí je s tímto krémem dostatečně hydratované. Krém má velice lehkou konzistenci, ale i přesto je dostatečně výživný. Po jeho použití se za chviličku můžete namalovat, krém se rychle vpije, nežmolkuje, nedráždí ani nevyvíjí jinou protistátní činnost. Na kruhy pod očima moc nepůsobí, to se mi ten eco beauty (odkaz výše) zdál lepší.

Konzistence krému


Snášenlivost, celkové účinky a dojem: Musím říci, že mě tento krém příjemně překvapil. Doporučila bych jej i pro citlivou a suchou pleť (kterou mám já), oční okolí opravdu vyživuje, a přitom nezmastí. Nikdy mě nijak nepodráždil, kůže nečervená ani nepálí, ani když se náhodou dostane do očí, tak to není žádná katastrofa. Je zkrátka fajn a doporučila bych jej určitě od 25 let výše.

Pokud by vás zajímalo složení, najdete ho tady.

Ještě vám ukážu mé dnešní nákupy. Na zimu je pro mě Atoderm Créme naprostou nutností (a doma jsem jej dopotřebovala a v Brně mi dochází), a, jak už jsem tady zmiňovala, v lékárně v našem městě mají kompletní sortiment Biodermy a navíc, balíčky 1 plus 1 zdarma se tam dají sehnat takřka bez časového omezení. Toto dvojbalení mě vyšlo na 499 Kč.


Dále jsem chtěla vyzkoušet zpevňovač nehtů a vytvrzovač laku od Four Seasons, v naší drogerii Teta je mají, každý stál 49 Kč, nebylo co řešit :). Na dojmy z těchto laků se můžete těšit, dnes jsem je použila poprvé (a vytvrzovač je od mého červeného laku již trochu narůžovělý).


A to je prozatím vše, Můžu vám ale prozradit, že chystám parfémový speciál a vánoční balíček pro vás ;-), těšíte se?

A máte zkušenost s kterýmkoli ze zmíněných výrobků? Používáte oční krémy nebo se vám to zdá zbytečné?

8 komentářů:

  1. Four seasons jsou fajn... Ty mám ráda. :)
    Krém taky nevypadá špatně, ale já mám ráda spíš takové ty trochu hutnější. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sakryš - Biodermu ti závidím - taky bych takovou akci potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tož to ten vytvrzovač musíš nanášet až chvilku po zaschnutí. Ale taky ho mám trochu zabarvený, takže na modré laky plánuju koupit druhou lahvičku. Jinak jsem s ním ale moc spokojená, už jsem spotřebovala skoro čtvrtinu lahvičky a je fakt fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož já vím, ale jsem děsně netrpělivá :-D. Tak jo, budu si to asi odměřovat na stopkách.

      Vymazat
  4. jooj, nakecala si ma na ecobeauty, to by sa mi fakt zišlo, ale práve dnes mi došiel z avonu iný krém, tak budem sledovať jeho účinky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Four seasons používám moc ráda, momentálně používám zpěvňovač a posilovač, a s oběma jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  6. Krém na oči o kterém píšeš momentálně používám i já, jsem spokojená, je příjemný, i to nanášení je fajn, líbí se mi, jak se rychle vsákne do pokožky.

    OdpovědětVymazat
  7. FS jsou jediné laky, které dodělám vždy do konce :-)
    A ještě, že má Bioderma tyhle akce, aspoň je to snesitelnější cena. Ale s tím Atodermem za sebe nevím nevím, konzistence se mi moc nezdá, chtělo by to vzorek, myslím, že by mi moc nevyhovoval. Aspoň balzám na rty z této řady byl hodně vazelínový a hodně zklamal.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).