pondělí 26. května 2014

Pražské nákupy a taky boty

Tož, slibovala jsem vám nějaký ten report z Prahy, ne? Vypravily jsme se tam s mou nejlepší kamarádkou, alias banánovým pyré, alias svědečkem doch, za jasným účelem: knižní veletrh Svět knihy 2014. Nakonec jsem nenakupovala tak šíleně jako minulý rok, ale z knih mám úplně stejnou radost :). Nejlepším stánkem byl pro mě tentokrát antikvariát, kde jsem našla hned několik pokladů.


Ludvík Vaculík patří již ke klasikům české literatury, a já ostuda jsem od něj ještě nic nečetla. Takže kniha "Jak se dělá chlapec" mi sama skočila do ruky. Kniha od Věry Čáslavské, Cesta na Olymp, vyšla v roce 1972 a od té doby již nikdy dotisk nebyl. Moje maminka po této knize strašně toužila, takže už ji má doma :). Nad Geraldem Durrellem a jeho tvorbou jsem se zde rozplývala již několikrát, nyní mi do sbírky přibyl jeho životopis s krásnými fotografiemi. Zvěrolékař a jeho přátelé od Jamese Herriota mi rovněž chyběl ve sbírce a mám z této knihy velkou radost, protože je také těžko sehnatelná. Poslední knihou z antikvariátu je knížka nazvaná prostě "Beatles", která u nás vyšla na sklonku komunismu a je tak zajímavým náhledem do teorie kultury u nás před rokem 1989.
 

Další knihy jsou nové, ale samozřejmě zakoupené se slevou :). 1000 koktejlů z celého světa je dárek pro švagra, vpravo nahoře můžete vidět Stalinovy krávy od Sofi Oksanen. Její kniha Očista mě velmi zasáhla a psala jsem o ní i na blogu v tomto článku. Na Stalinovy krávy jsem tedy velmi zvědavá a určitě se zde časem objeví recenze. Poslední knihou, kterou jsem si koupila, je Jeden den od Davida Nichollse, podle níž byl natočen i film s Anne Hathaway a Jimem Sturgessem (více informací zde). Už se těším, až se u ní budu dojímat.

To bylo z nákupů knih vše a přesuneme se plynule k oblečení a kosmetice. Konečně jsem sehnala vyhovující, elegantní, lehké a ne moc drahé šaty na převlečení na svatbu (a to v Orsay). Pokud totiž v červenci bude 35 stupňů, v těch svatebních asi nevydržím :). Pokud vás zajímá, jak vypadají na modelce, odkaz hýýýr. A na mně doufám vypadají ještě lépe. Puntíkované sáčko je dílem náhody, takové nákupy mám nejradši. Pochází z maličkého obchodu, který je u stanice metra I. P. Pavlova a stálo mě celých 380 Kč. Hlásá, že je made in Italy, tak tomu ráda věřím.

A made in Italy jsou i moje svatební boty, které jsou zároveň prvními botami, které jsem si kdy koupila přes internet. Naštěstí jsem trefila velikost, sedí mi krásně i na mou úzkou nohu, měřím s nimi rázem 175 cm a díky skryté platformě a měkké kožené stélce jsou i pohodlné. A nádherné, každý den se jimi kochám :). Šaty budu mít bílé a krajkové, takže tyto boty byly poměrně jasnou volbou. Ze svatebních bot s dlouhou špičkou či osázených štrasem mi naskakuje kopřivka, chtěla jsem něco, co bych využila i na normální slavnostní nošení. Boty jsem objednávala z těchto stránek, kde mají i mnou zmiňované hrůzy, ale také takovéto krásné botky.



Dále jsem si koupila v CA dvě obyčejná bavlněná trička a tílko na sport, vše vyšlo dohromady do 300 Kč, pokud něco takového sháníte, návštěvu CA rozhodně doporučuji.

 
A jako poslední samozřejmě nějaká ta kosmetika. Tělové mléko a sprchový gel chocolate orange od Body basics pocházejí z outletu ve Štěrboholech, kde tento obchod stále existuje, navzdory již dlouho avizovanému konci této značky. Mléko i gel stály shodně 59 Kč. Uprostřed je vůně z Markse a Spencera, která mě velmi příjemně překvapila. Moc tyto levnější vůně nevyhledávám, kromě mé milované So pink od GAPu, ale Sheer Bloom je moc příjemná vůně na denní nošení, připadá mi jako taková jemnější verze Coco mademoiselle od Chanelu. Fakt, nekecám, zkrátka velmi povedená vůně s poměrně slušnou výdrží.


Tak, a to je z nákupů vše, příští článek už bude plnohodnotnou recenzí. Co vy, nakupujete v květnu nebo si dáváte pauzu?

8 komentářů:

  1. Bíle boty jsou nádherné, detail je prostě božský! Ale ty výška podpatků by mě zabila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. A vážně se v nich díky té skryté platformě chodí dobře :-).

      Vymazat
    2. To je hlavní :) U mě je každý vyšší podpatek marný, bohužel mám pak nožky jak domlácené :/

      Vymazat
  2. Jé, Durrel, to je pro mě návrat do dětství, a vlastně pořád toho od něm máme doma hromadu, většinu jsem jich i četla. Ale nejvíc stejně miluju O mé rodině a jiné zvířeně. Děkuju za připomenutí, musím nějakou jeho knihu přibalit na dovolenou! :)
    Boty jsou moc hezké. Ze špičatých boty mi naskakuje kopřivka (ne nadarmo to píšu i ve svém bloggerovém profilu, že ano. :)), tyhle naopak vypadají slavnostně a moc hezky. :)
    No, a zkrátka podařené nákupy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Durrell je pro mě oddechová klasika, ke které se moc ráda vracím a na dovolenou je to přímo ideální čtivo! Jsem ráda, že se Ti líbí boty :).

      Vymazat
  3. Jeden den je krásný, já mám od Nichollse ráda i Záskok a Otázku za deset, ale Jeden den je nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty svatební botky jsou nádherné, budeš krásná nevěsta :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).