středa 26. listopadu 2014

Kompaktní pudr Bourjois Healthy balance

Milé čtenářky,

tématem dnešního článku je kompaktní pudr Healthy balance od Bourjois. Tento pudr jsem si koupila ve Fann parfumerii v září (v akci mě vyšel na 169 Kč). Dlouhou dobu jsem používala pouze sypký fixační pudr od Dermacolu, ale potřebovala jsem nějaký šikovný kompaktní pudr do kabelky. Kompaktní pudry od Bourjois jsem měla vždy ráda, ale postupem času přestali vyrábět mé oblíbence (naposledy Mineral radiance), takže jsem upřednostnila Dermacol, který je vždy dostupný. Pudr Healthy mix jsem se rozhodla vyzkoušet na základě vynikajících zkušeností s makeupem (klik sem) a korektorem (klik sem) ze stejné řady. A jak obstál po dvouměsíčním poctivém testování?



Balení a odstín: Balení tohoto pudru se mi velmi líbí, je jednoduché a dostatečně bytelné na nošení v kabelce. Moc mě baví také optimistická barva obalu, která se pohybuje někde mezi růžovou a červenou, je to příjemná změna oproti ostatním černým a tmavě modrým pudrům ostatních značek. Pudr mám v odstínu 52 Vanilla, což je nejsvětlejší u nás dostupný odstín. Zajímavé je, že makeup ze stejné řady mi více vyhovuje v odstínu 51 Light vanilla, který by měl být o odstín světlejší než tento pudr. Každopádně, odstín 52 mi u pudru sedne jako ulitý, na pleti není téměř vidět, pouze ji sjednotí a zmatní. Podívejte se prosím na níže přiložené fotky, na kterých uvidíte, že nic nevidíte :-).

Bez ničeho

Přepudrováno pudrem Healthy mix

Výdrž, vlastnosti, pocit na pleti: Odstín pudru jsem chválila už výše, dodám jen, že na pleti nijak nemění barvu, neoxiduje, zůstává prostě neviditelný a nenápadný. Výrazně prodlouží výdrž makeupu, nijak se neotírá, ráno se s ním nalíčím a líčení opravdu vydrží pěkné až do večera, slibovanou desetihodinovou výdrž tedy zvládne. Podotýkám ale, že mám sušší pleť, nevím, jak by vyhovoval mastné pleti. Každopádně tu mou sušší nijak dále nevysušuje (jak to umí některé matující pudry), prostě o něm ani nevím, což je ideální stav. Pudr absolutně nepráší (až jsem se divila), je neuvěřitelně jemný, nanáším jej štětcem, který nosím v kabelce a který jsem vám ukazovala v minulém článku. Tyto dva výrobky spolu tvoří skvělou dvojici. Pleť je po použití tohoto pudru zmatněná, sjednocená a vypadá, že je v podstatě bezchybná od přírody. Naštěstí se nenaplnily mé obavy, že tento pudr bude pleť vysušovat. Bourjois zkrátka umí!

Tento pudr vám tedy silně doporučuji, zejména pokud sháníte světlý pudr bez dalších podtónů, s dobrou výdrží a bez třpytek, prostě kvalitní pudr, který by klidně mohl stát i o pár set více (ale naštěstí nestojí :). Tímto vyhlašuji trojici korektor, makeup a pudr z řady Healthy mix mým svatým grálem.

A co vy a vaše oblíbené kompaktní pudry? Znáte Healthy balance?

9 komentářů:

  1. Pudr jsem zatím nezkoušela, ale make-up miluji a nedám na něj dopustit :)

    Victoria ´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, to vypadá na tvé pleti fakt dokonale :)

    OdpovědětVymazat
  3. nedávno som si ho kúpila a som spokojná.
    je strašne jemnučký, pripadá mi až krémový :D a má celkom slušné krycie schopnosti, že si ho môžem dať aj namiesto makeupu. inak ja mám pleť so sklonmi k masteniu, takže vyhovuje aj nesuchej pleti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za postřeh, takže je vlastně dokonalý a mohl by teoreticky sedět každé pleti :-).

      Vymazat
  4. ten vypadá na pleti fakt dobře... akorát mám teď pudrů nějak moc :D

    OdpovědětVymazat
  5. Na make-up 52 nedám dopustit a po přečtení recenze se chystám i na tento pudr. Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě v poslední době nejvíce překvapil "obyčejný" trasparentní pudr od Essence. Skvěle zafixoval, matoval, na pleti nebyl vůbec vidět a balení mi vydrželo dlouho. Koupila jsem si ho poprvé, ale určitě ne naposledy.

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).