pondělí 3. února 2020

Spotřebováno a novinky v lednu


Milé čtenářky,

snažím se pokračovat v nastaveném trendu více spotřebovávat než nakupovat, tak se pojďme podívat, jak se mi to v lednu dařilo. Oblíbencem poslední doby je jednoznačně značka Garnier :).

Spotřebováno: Tělo a vlasy


Intimní gel Jessa z DM: ANO: Kupuji opakovaně, skvělý poměr cena výkon. Máme dvě koupelny, tudíž v každé mám jeden :).

Kondicionér lavera pro suché vlasy: ANO: Tento kondicionér je úžasně výživný, stačí ho maličko, mám moc ráda i šampon ze stejné řady, zase si ho někdy koupím.

Deodorant Nivea Take me to Hawaii: NE: Krásně voněl a byl moc příjemný, ale byla to limitovaná edice, tudíž vám ho bohužel nemůžu doporučit. 

Pěna na velmi suchou pokožku Trioderm: ANO: Tuto pěnu jsem si koupila na doporučení paní lékárnice, a byla opravdu skvělá na suchou a ezematickou pokožku. Pokud vás trápí suchá pokožka a zároveň se nerady mažete mastnými krémy, je tato pěna ideální volbou. Obsahuje 8 procent rostlinných olejů (pupalkový olej, makadamiový olej a olej z meruňkových jader) a vůbec má velmi dobré složení. Navíc stojí cca 150 Kč.

Sprchový gel Nature Box s olejem z granátového jablka: ANO: Nádherně voněl, nevysušoval, bylo ho vcelku nekonečné množství, víc od sprchového gelu nevyžaduji :).

Maska na vlasy Garnier Fructis Banana hair food: ANO: Skvělá, úžasně vonící, vlasy uhlazující a vyživující maska :). Líbí se mi veselé žluté balení a neodolatelná banánová vůně. Ne nadarmo je na masce napsáno, že není určena ke konzumaci :). Určitě si ji někdy koupím znova.

Mléko Eucerin Atopi Control: NE: Z této řady už jsem měla výživný krém a krém na ruce a prostě mi nesedí. Výrobky jsou na mě příliš hutné a zdá se mi, že moc nehydratují.

Spotřebováno: Obličej


Clinique ID matující gel a rozjasňující sérum (vzorek): ANO: Chtěla bych zkusit i plné balení ID krému, ten koncept se mi líbí. Matující gel v kombinaci se sérem pleť příjemně povzbudil, ale po jednom použití nemůžu příliš posoudit jeho vyživující vlastnosti.

Masky na obličej od Garnier Vitamin C shot a Hyaluron shot: ANO: Tyto masky pro mě byly velmi příjemným překvapením. Plátýnko si samy napustíte tekutinou, které ale v balení zbyde dost na dvě až tři další použití. Hyaluron shot se mi zdála více výživná a hydratační, ale obě byly nesmírně příjemné a pleť byla po jejich použití krásně hladká, rozjasněná a dostatečně hydratovaná.

Micelární voda Garnier BIO: NE: Tato voda byla pro mě bohužel velikým zklamáním, moc neodličovala, pálily mě z ní oči, zdálo se mi, že vysušovala pleť, zkrátka mi vůbec nesedla, vyloženě jsem se těšila, až ji dopotřebuji.

Intenzivní výživný hydratační krém Nivea Care: ANO: Krémy od Nivey mi obecně sedí a toto malé balení je velice praktické na cestování. Dá se použít na obličej i tělo, krásně voní a rychle se vstřebává.

Spotřebováno: Dekorativní kosmetika


Vyhodila jsem spotřebovanou řasenku Incredible Length od oriflame (je boží, doporučuji), lak od Miss sporty (rovněž doporučuji) a nepoužívanou paletku od Sephory Mixology a starou paletku od Bourjois.

Novinky: Obličej


Jeden Skin Food jsem dostala jako dárek od kamarádky a Skin Food light a dvojbalení klasického krému Skin Food jsem si koupila ve slevě :). Dále jsem si koupila tři masky od Garnier s vitaminem C (jednu už vidíte výše ve spotřebovaných) a hydratační polštářky pod oči rovněž od Garnier.

Novinky: Tělo a vlasy


Tělový krém Balea jsem s bambuckým máslem si koupila, protože už jsem ho dlouho neměla a je pořád stejně skvělý. Teď v zimě a navíc v těhotenství se snažím mazat si tělo každý den a neflákat to :). Vlasová maska od Garnier s aloe vera je náhrada za spotřebovanou banánovou. Tělové máslo Skin Food od Weledy jsem dostala od kamarádky. O intimním gelu Jessa jsem psala už výše a deodorant bez hliníkových solí od Nivey je náhradou za spotřebovaný deodorant Take me to Hawaii. 

Celkem je to  17 spotřebovaných výrobků a 13 novinek, celkem tedy minus 4 výrobky.

Co vy, koupily jste si něco zajímavého v povánočních slevách? A máte rády Skin Food od Weledy? Dáváte přednost přírodní nebo konvenční kosmetice? 


8 komentářů:

  1. Skin food si chci pořídit balzámek na rty :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem ho kamarádce a moc si ho chválí :).

      Vymazat
  2. Já si teď dala nakupovací stopku, takže vždy koupím jen to, co mi dojde a už nemám žádnou náhradu. Za leden se mi to zatím povedlo :)
    Kriss

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak jsem Skin Food nikdy nezkoušela, ale intim sprcháč Jessa taky kupuju opakovaně, ale ráda bych se do budoucna zaměřila spíše na přírodní a hlavně netestovanou kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, ano, také chci postupně nahradit některé produkty přírodními.

      Vymazat
  4. Jelikož se snažím omezit plasty, tak jsem za tento měsíc spotřebovala jednu třetinu tuhého mýdla a jedni třetinu tuhého šampónu. Obličej si mažu olivovým olejem a nemůžu si stěžovat.
    Nerada chodím do obchodu, takže mi to šetří nejen peněženku, ale i nervy a životní prostředí. :-).
    Jinak je super, že jsi našla něco an atopickou kůži, co ti pomáhá. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tuhé mýdlo a šampon se chystám brzy, také mi to množství plastových obalů vadí. Olivový olej mi na pleť ani na vlasy bohužel nesedí, už jsem ho zkoušela. Já zatím do drogerie chodím ráda :-). Díky za komentář!

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).