úterý 10. března 2020

Spotřebováno a novinky v únoru

Milé čtenářky,

únor byl zajímavý, co se týče spotřeby i nákupů, tak jdeme na to :).

Dekorativní kosmetika



Vezmu to stručně, dvě tužky vyhazuji, nepoužívám je. Řasenka od Bourjois Big Lashes Oh Oui! byla skvělá, ale začala mi slepovat řasy, takže také nastal čas se s ní rozloučit. Toaletní voda od oriflame Elvie Firefly byla fajn, ale zbytek se strašně špatně dostával z lahvičky, takže to jí poněkud ubírá body. Nicméně mi velmi připomínala Acqua di Gioia od Armaniho, ale zároveň byla něčím jiná, celkově tedy moc příjemná a nositelná vůně. Odlakovací tamponky ebelin jsou moje klasika, vyhodila jsem i jednu rtěnku od Zuii, moc jsem ji nenosila, neslušela mi. Oční stín od essence melted chrome v odstínu Ironic jsem měla moc ráda, ale v únoru jsem bojovala s vracejícím se ekzémem na očním víčku a tento stín byl jedním z podezřelých, takže jsem ho raději vyhodila, spotřebovaná byla asi půlka.

Vlasová kosmetika




Takhle to dopadá, když něco fotím :-D.

Šampon pro zváraznění blond barvy z řady Blond me od Schwarzkopf: ANO: Můj oblíbený fialový šampon, nevysušuje vlasy, nedráždí pokožku, kupuji ho opakovaně.

Šampon lavera pro suché a citlivé vlasy a suchou pokožku hlavy: ANO: Šampon, který mi svého času zachránil kůži na hlavě, miluju ho, je skvělý, používám jej na střídačku s jinými šampony. Naprosto nekonfliktní, nedráždivý šampon, nebojím se ho používat ani na Zuzanku :).

Zesvětlující sprej na vlasy Balea: ANO: Nevím, jestli se ještě prodává, měla jsem ho hodně dlouho. Ale, funguje, vlasy opravdu zesvětluje o pár odstínů a nevysušuje.

Šampon Herbal essences s jahodou a mátou: NE: Tento šampon nádherně voněl, ale tím bohužel jeho dobré vlastnosti končí. Hodně mi vysušoval pokožku hlavy, a ve složení jsem našla na předních místech alkohol, takže jej opravdu nemůžu doporučit. Dopoužívala jsem jej na praní štětců a mytí nočníku :D. 

Olej Orofluido: ANO: Úplně nahoře je vzorek olejíčku na vlasy Orofluido, který mě velmi zaujal a který si asi někdy pořídím v plném balení. Nemastí vlasy, krásně je uhladí, vlasy vydržely tři dny hezké a držely tvar, urychluje vysoušení, jo, tohle se mi líbilo.

Tělová péče



Maska na ruce od Neutrogeny: MOŽNÁ: Koupila jsem si ji, protože ruce jsem měla a mám opravdu suché. Měla by nahradit týden používání krému na ruce a úplně mě tedy nepřesvědčila. Už druhý den po použití byly ruce opět suché, žádná extra výživa se nekonala. Navíc stojí kolem 60 Kč, což je docela drahý špás na jedno použití. Zkrátka jsem čekala víc.

Krém na nohy Guy de On: NE: Prastarý vzorek, který jsem chtěla spotřebovat, ale tato kosmetika už se u nás určitě neprodává.

Bioderma Atoderm Créme: ANO: Asi není třeba nic psát, stále jej miluji.

Tělové mléko Balea s kokosem: SPÍŠE ANO: Příjemně voní, dobře hydratuje, ale déle se vstřebává.

Tělový krém Balea s bambuckým máslem a arganovým olejem: ANO: Miluji ho, kupuji opakovaně. Dobré složení, příjemná cena, skvěle vyživuje, krásně voní, rychle se vstřebává. Můj svatý grál mezi tělovými krémy.

Pleťová kosmetika


Polštářky pod oči garnier Moisture and Fresh look: ANO: Tohle mě velmi příjemně překvapilo, nečekala jsem žádné zázraky, ale tyto vyživující a rozjasňující polštářky pod oči opravdu fungují, nedráždily ani moje citlivé oční okolí, a pokožka pod očima byla opravdu viditelně rozjasněná a vyživená.

Nivea glow podkladový krém pod makeup: ANO: Příjemný, lehký krém, rychle se vstřebává, v běžných dnech mi stačí jako výživa pleti.

Krém Avéne: Extra výživný krém pro suchou a citlivou pleť: ANO: Tento krém je sice drahý, ale vydržel mi přes dvě zimy. Neznám lepší krém pro ochranu obličeje před mrazem, větrem atd. Je obzvláště vhodný pro suchou a citlivou pleť, používala jsem ho i na Zuzanku. Je hutný, ale rychle se vstřebává a nezanechává na pleti nepříjemný film.

Čisticí pásky na nos Nivea: ANO: Jediné pásky, které jsem vyzkoušela, a které opravdu něco dělají. Vyčistí opravdu dost nečistot z pórů a výsledek je rychlý.

Noční hydratační maska Clinique Moisture Surge (malé balení): ANO: Tato maska moc nefungovala tak, jak je zamýšlena, na noc pro mě byla málo výživná, ALE byla skvělá jako denní krém a úžasně fungovala jako báze pod makeup. Je bez parfemace, a příjemně mě překvapilo, že dokázala zklidnit i červená místa na pleti způsobená ekzémem. Asi si ji pořídím i ve větším balení.

Plátýnková maska Vitamin C shot od Garnier: ANO: Tyto masky jsou skvělé, a líbí se mi, že po použití tam zbude ještě dost séra na dvě až tři použití. Maska s vitaminem C dělá to, co slibuje, tedy hydratuje a rozjasňuje.

Ostatní kosmetika


Deodorant od Sebamedu mě pálil, ačkoli je určený na citlivou pleť, takže jsem jej vyhodila. Levandulovou koupelovou sůl jsem dostala jako dárek, byla to prostě obyčejná sůl s barvivem a parfémem, nic výjimečného. Odlakovač Lilien mám moc ráda, opravdu rychle a účinně odlakovává a nevysušuje nehty. Antibakteriální gel na ruce od Manufaktury byl fajn, hezky voněl a nelepil.


Novinky

Dekorativní kosmetika



Dekorativní kosmetiku se nyní snažím nakupovat opravdu minimálně, ale koupila jsem si na notino.cz dvě tužky od Bourjois a stíny Artdeco, které jsem si nakombinovala dle vlastního výběru (vizte foto níže). Tužku na obočí a rtěnku od Maybelline a řasenku od L´oréal jsem vyhrála v rámci testování s DM.





Dále jsem si koupila nový sprchový gel, odlakovač, bázi pod makeup od Dermacolu a můj milovaný olej na vlasy od Garnier. 

Pleťové masky


Přiznávám se bez mučení, masky od Garnieru mě opravdu nadchly. Pořídila jsem si čtyři s kyselinou hyaluronovou, jednu hydratační a další polštářky pod oči. 


Posledními novinkami jsou tři výrobky od La Roche-Posay, noční krém a oční zklidňující krém. K objednávce jsem zdarma dostala sprchový olej, o který se asi podělíme se Zuzankou :). 

Celkem je to tedy 27 spotřebovaných výrobků a 20 novinek, to znamená minus sedm výrobků :). Mým kosmetickým předsevzetím pro tento rok je omezit plastové obaly a tekuté šampony a sprchové gely, tak uvidíme, jak se mi to podaří.

Poznámka: Po nahrání článku mi zmizely fotky, a tak jsem strávila dva plodné večery jejich obnovováním, protože už jsem je smazala z karty i z počítače. Takže, opraveno :).

A co jste si v únoru pořídily vy? :)

1 komentář:

  1. Já za únor pouze dvě věci, mám teď kosmetickou stopku. Takže gelové polštářky pod oči a samoopalovací ubrousky. Utraceno 64 Kč celkem :D
    Kriss

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).