středa 18. dubna 2012

Co mi voní aneb průvodce mými parfémy

Milé čtenářky (i čtenáři),

většinu školních povinností mám tento týden již splněnou, tak nastal čas odměnit vás i sebe novým článkem. Bude to delší, ale nebojte se. Jakožto studentka mám dva domovy, jeden v Brně a druhý tam, odkud pocházím. Ke dvěma domovům se pojí i dva kosmetické stolky, dvojí kosmetická výbava a v neposlední řadě i dvojí společenství parfémů. Nejdříve se podíváme na mé domácí parfémy, a vezmeme to od začátku, od mého prvního opravdického parfému.

 CK One, jak příhodný název. Byl to první parfém, do kterého jsem se cca v šestnácti letech zamilovala (a má láska trvá dodnes) a dá se říci, že je dodnes mojí jedničkou. Miluju ho pro jeho čistotu a svěžest, oficiálně má vonět nejdříve po bergamotu, ananasu, melounu, kardamomu a papáji, rozložit se má na růži, jasmín, muškát a fialku a základem je jantar (to tedy netuším, jak voní jantar:-)). Já v něm cítím nejdříve citrusy, později květiny. Co se mi na něm líbí je, že se nerozloží do sladka, ale vydrží krásný. Balení odpovídá vůni, na nic si nehraje. Pro mě je univerzálním parfémem na den i třeba na večer do divadla, pochválilo mi ho už hodně lidí, a myslím, že u nás není až tak hojně rozšířen, nepokládám ho za masovou vůni. Na fotce je s ním i tuhý deodorant, který ale používám jen občas, protože je (přirozeně) dost parfémovaný a časté používání by mi asi dráždilo kůži. Pokud hledáte něco svěžího a nadčasového a neznáte tento parfém, zkuste jej očichat ;-).

Dalším mým parfémem je Love at first glow od Jennifer Lopez. Dostala jsem jej jako dárek od tety a byla jsem trochu v rozpacích z růžového třpytivého obalu, ale obávala jsem se zbytečně. Teta zná můj nos velmi dobře ;-). Přikládám oficiální popis vůně: Hlava: neroli, bergamot, broskev; Srdce: frézie, osmanthus, jasmín, růže; Základ: vanilka, pižmo, dřevo. Tady se oficiální popis celkem trefuje do mých dojmů, vůně je výrazně ovocně-květinová, ale přesto ne moc sladká. Mám ji moc ráda, je tak akorát výrazná, vydrží vonět velmi dlouho a také na ni sklízím jen chválu ;-).






 

Dalšími kousky v mé sbírce jsou dvě jablíčka. Notoricky známé Be delicious od Donny Karan a jeho červená verze Red delicious. Myslím, že není třeba je nějak zvláště představovat, jen bych podotkla, že zelené jablko (nebo nějakou jeho napodobeninu) cítím při pohybu po Brně dost často, takže tato vůně asi lehce "masová" je. Ale mi je to upřímně jedno, mám ji ráda, poprvé jsem ji měla v osmnácti a po CK One je to moje druhá nejoblíbenější vůně. Ptáte se, proč je u ní vyfocený deodorant Nivea pure and natural (jasmine)? Protože mi voní dost podobně a vůni pěkně doplňuje, mimoto je to můj velmi oblíbený deodorant. Moc se nepotím a tento deodorant mi maximálně vyhovuje. Pokud chcete něco méně profláknutého, vyzkoušejte červenou nebo jakoukoli jinou verzi, povedené jsou podle mě všechny. Evokují ve mně léto, bezstarostnost, ženskost, svobodu, a samozřejmě New York.



 

A dostáváme se k miniaturkám. Shodou okolností jsou všechny od Diora ;-). Zleva je to Dolce Vita, Hypnotic Poison, Miss Dior Chérie a J´adore. Kromě J´adore jsem všechny dostala od sestry, která je obdržela jako součást sady, a nevoněly jí. No, musím říci, že mi taky moc nevoní. Dolce vita ještě zvládám, Hypnotic poison není a asi nikdy nebude můj šálek čaje a s Miss Dior Chérie mám ten problém, že ji na sobě pořád cítím /možná bude nějaké giveaway;-)/. Poslední vůni, onen J´adore, jsem koupila od jednoho pána u stánku s různými orientálními věcmi, a je to takový ten parfém v oleji. Pravý J´adore mám pečlivě očichaný (má ho maminka) a je to fakt ono ;-). J´adore ve velkém balení si určitě pořídím, až na něj budu dost velká. A na závěr všechny vůně pěkně pohromadě :-).











Nyní bych se přesunula do Brna :-).




Překvapivě opět Calvin Klein, tentokrát v trochu jiném provedení lahvičky a jeho miniaturka :-). Ten, který mám doma, jsem rozdělila do dvou 100 ml lahviček a vyhla jsem se tak věčnému převážení a zkažení parfému (protože 100 ml najednou je fakt moc). Na fotce vpravo vidíte moji nejoblíbenější vůni od Yves Rocher z řady Plaisirs du Nature. Pokud máte rády kokos a hledáte parfém, který by voněl čistě kokosově bez jakékoli jiné příměsi, doporučuji vám tento. Ráda ho nosím do školy, není nijak extra výrazný, ale vytváří automaticky dobrou náladu a úsměv na rtech. 


 

Další dvě vůně jsou z levnější sorty, Eclat weekend od oriflame a Woman od Pumy. Pokud nemáte (jako já) rády vůně od oriflame, vyzkoušejte Eclat weekend a třeba budete (jako já) příjemně překvapeny ;-). Ze všeho nejvíc mi připomíná vůni čerstvě vypraného prádla, je nevtíravý, čistý, svěží. Pumu Woman byl první parfém, který jsem dostala od přítele (od něj jsem dostala i Red delicious, to se ale mám :-)), takže k ní mám sentimentální vztah. Je to taková líbivá, výrazně ženská vůně. Přikládám oficiální popis: Hlava: růžový grapefruit, bergamot, jalovcové bobule, jablko; Srdce: jasmín, zimolez, pivoňka, bílá broskev; Základ: pižmo, cedrové dřevo, vanilka, fazole tonka.




 A na závěr opět miniaturky. Zleva je to Lauren od Ralpha Laurena, dle oficiálního popisu voní následovně: Hlava: zelené tóny, fialka; Srdce: růže, karafiát ; Základ: koření, dřeva. Musím říci, že na první očichání mi byla nepříjemná, ale pak se velmi příjemně rozvoněla do květinova (ona zmiňovaná růže a karafiát). Pokud chcete vyzkoušet neobvyklou a klasickou vůni, doporučila bych vám tuto. Je to první ženská vůně, kterou kdy Ralph Lauren vypustil do světa, a je to na ní v dobrém slova smyslu poznat. Další v řadě je Anais anais od Cacharel, kterou si zřejmě pořídím i ve velké verzi. Hlava: růže, bílá lilie, srdce: pomerančový květ, základ: jasmín, kosatec. Je to vyloženě květinová vůně, já v ní teda cítím i konvalinky, není na časté nošení, ale je pěkná, neobvyklá a stačí jí maličko. Poslední miniaturkou je Green Tea od Elizabeth Arden. Tuto vůni jsem koupila babičce a ta je z ní nadšená. Je to krásná svěží vůně, věřím, že notoricky známá, nicméně to jí neubírá na půvabu. Na závěr opět všechny pohromadě.



Ještě bych tady ráda přidala svůj wishlist (ale to až něco spotřebuju ;-):

Giorgio Armani: Acqua di Gioia
Christian Dior: Dior Addict
Christian Dior: J´adore
Lancome: Miracle
Chanel: Coco mademoissele
Moschino: Funny
Cacharel: Anais anais

Tak a teď to víte všechno :-). Budu ráda, když se v diskuzi rozepíšete o svých parfémech, nebo se zeptáte na cokoli, co vás zajímá. Doufám, že vás tento článek příliš nevyčerpal :-D.




8 komentářů:

  1. Ta JLo je zajimava, ocucham az nekde uvidim:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné. :)
    O svých parfémech se pravděpodobně někdy rozepíšu u sebe, ale momentálně jsem se zamilovala do Acqua di Gioia, nejraději bych se jí voněla i na noc.
    Co mi třeba naopak na mě vůbec nevoní, jsou vůně od Muglera. Na ostatních mi připadají zajímavé, ale na mě mě z nich po dvou hodinách bolí hlava. :)

    http://www.propadliste-dejin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Zelené jablíčko je prostě dokonalé!!!

    Mám jednu malou povinnost informovat tě o tom, že jsem tě nominovala do Versatile Blogger Award u mě na blogu (http://evelinsbook.blogspot.com/2012/04/versatile-blogger-award.html). Budu ráda, když budeš pokračovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Recenze na parfémy, ty si vždycky ráda přečtu:-)
    Co se týče diora, tak takovou Miss Dior Chérie mám doma a mám ji dost ráda, ikdyž ji moc nenosím, na mně je taková holčičkovsá. J'Adore mám menší balení od kamarádky a ten se mi nikdy moc nelíbil. Docela dost čpí a je tam moc jasmínu. Zajímavé je, že když ho mám na sobě, tak mám spousty komplimentů. Hypnotic poison jsem už taky měla, ale na mě je moc silný a vadil mi. Dolce Vita je krásná, jemně sladce-citrusová a možná si ji jednou i pořídím:-)
    AnaisAnais absolutně nemůžu, voní mi po pohřebním kvítí a Trouble jsem kdysi měla taky a je to bezvadná vůně pro lidi kteří začínají s orientálkama:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Díky za vyčerpávající komentář :-). Je zajímavé a dobré, že se každému líbí něco jiného, mě u Tebe zaujaly ty orientální olejíčky. Hypnotic poison a Miss Dior Chérie dám nejspíš do giveaway, ještě uvidím, ale na nějaký vášnivý vztah to mezi sebou a těmito vůnemi nevidím :-D.

      Vymazat
  5. Papayo, jak budeš mít možnost tak určitě zkus ty olejíčky, občas je seženeš i na arome.cz v inzercích za pár šupů:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý rozsah, od Lauren po CK One. Ale já je mám taky ráda obě, přestože se málokdy setkám s někým, komu by se obě líbily najednou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).