pondělí 2. dubna 2012

Recenze řady Hydrabio

Milé čtenářky, slibovala jsem vám recenzi testovací řady Hydrabio. Tuto řadu jsem si pořídila, neboť Bioderma je má nejoblíbenější značka péče o pleť a proto, že jsem chtěla své atopické a suché pleti dopřát vzpruhu. Bohužel se mi zbláznila pleť, a tak jsem musela testování přerušit, ale i přesto zkusím něco relevantního vyplodit. Nejdřív se zaměřím na pozitiva, která mě v průběhu testování příjemně překvapila. Jak můžete vidět na přiložené fotce, mini balení produktů jsou neodolatelná. Testovací balíček obsahuje (zleva na fotce) micelární vodu (20 ml), krém a hydratační sérum (oba po 15 ml). Používala jsem všechny tři produkty (a pouze tyto produkty, aby to bylo objektivní :-) ), a to ráno i večer od středy 28. 3. až do včerejška, to jest do 1. 4. Jde o moji první zkušenost s touto řadou, jinak používám produkty z řady Atoderm a Sensibio (o svých zkušenostech s nimi se rozepíšu v dalších příspěvcích).

Tato řada je jemně parfémovaná, velmi příjemně voní, takže za vůni má u mě rozhodně plusové body. Voda je na pleti příjemná, stejně tak krém i sérum. Jak u krému, tak u séra mě příjemně překvapilo rychlé vstřebání, žádné žmolkování a dlouhodobý pocit "pohodlí" bez jakéhokoli pnutí (zvláště čtenářky se suchou pletí ví, o čem mluvím). Snesla bych možná spíše Riche variantu krému (více hutnou), ale i Légére mi vyhovoval.  Necítila jsem žádné pálení ani pnutí a po dvou dnech se mi zdálo, že ekzémy, intenzivně ošetřované hlavně hydratačním sérem, ustupují. I večer byla pleť příjemná, hydratovaná a svěží, rozzářená. Bohužel, v pátek a v sobotu jsem se prvotřídně osypala, na tváři se mi objevila vyrážka a všeobecně se ekzémy spíše zhoršily. Nevím, jestli to mám přičítat řadě Hydrabio nebo spíše změně počasí, kdy najednou klesly teploty až k nule, ale Biodermu bych z toho asi neobviňovala :-). Vrátila jsem se tedy ke své obvyklé péči (micelární voda Sensibio a krém Atoderm, obojí od Biodermy) a čekám na zklidnění. Pak nejspíš budu v testování pokračovat. Tuto mini testovací řadu mohu doporučit všem, kdo bojují s šupinkami a s přesušenou "pozimní" pletí a těm, kdo rádi zkouší něco nového, za cenu kolem sto korun se to vyplatí ;-). Já jsem ji koupila za 94 Kč v lékárně v Brně u České.

V diskuzi mi můžete prozradit, co si o řadě Hydrabio myslíte vy ;-).

Aktualizace 15. 4. : Po zklidnění pleti pokračuji v testování krému a séra (vodu už jsem vypotřebovala, bylo jí maličko), a závěr je celkem jasný: vodu si asi pořizovat nebudu, ale krém nebo sérum z této řady určitě, dostávají palec nahoru. Rozhodně to nebyla příčina zhoršení pleti.

5 komentářů:

  1. zajímavé, právě pnutí jsem cítila hodně ... ale asi je to holt individuální, jako u většiny kosmetiky:)

    OdpovědětVymazat
  2. taky mám tuhle cestovní sadu, hledám hydratační krém od BIODERMy, tak zkouším tento krém a na noc toto sérum už asi 10 dní a zatím jsem rozhodnutá koupit si min. krém v plném balení :-) mám smíšenou pleť. Micelárku jsem zatím nezkoušela, používám svojí první Sensibio - asi 3 týdny a zatim super. Co se mi líbí je, že obou krémů stačí vážně malinko a ta parfemace je taky sympatická. Pleť mám zatim v normálu, výborně se na krém nanáší minerální make-up! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ... pro doplnění k mému typu pleti - mám sice smíšenou, ale asi před 4mi lety jsem trpěla na atopický ekzém na obličeji a to na tvářích a na očních víčkách + vnitřní strana loktů ... spravilo se to až po roce a to převážně díky kortikoidům a odeznění stresu .. od té doby dost váhám se zkoušením nové obličejové kosmetiky :-( aby se mi ekzém nevrátil, používala jsem Niveu a teď doufám, že se najdu v BIODERMě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, děkuji za komentáře a za přidání do sledovaných. Ekzém je opravdu nejvíce způsoben stresem. Sensibio micelárka je skvělá, je to prostě jednička. Jsem ráda, že Ti Bioderma sedí. Je to prostě fakt dobrá značka, návratu ekzému s ebát nemusíš. A Hydrabio Légere krém se myslím hodí i na smíšenou pleť.

      Vymazat
    2. Petro, pokud někdy trpěla na atopický ekzém, určitě bych šla i co se každodenní hydratace týče do La Roche-Posay místo Biodermy. La Roche-Posay je k pleti šetrnější a termální voda, ze které jsou jejich výrobky vyráběny, je jediná ze všech termálních vod registrovaná jako aktivní látka pro její teraputické účinky.
      U takhle drahé kosmetiky je dobré vědět, co používají lidi v zemi původu nejvíc. V termální centru v La Roche-Posay se léčí přes 60% pacientů s problémy s kůži z celé Francie a La Roche-Posay je dlouhodobě nejdoporučovanější značka dermatologů.

      O Biodermě je třeba víc slyšet a má zajímavé promo balíčky 1+1 zdarma, ale pořád to není nejlepší dermokosmetika.

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).