středa 25. dubna 2012

Všehochuť: make-upy a spotřebováno

Zdravím vás, milí čtenáři :-). Dnešní článek se bude týkat srovnání dvou make-upů, dojmů z korektoru a také se tak trochu zmíním o tom, co jsem právě spotřebovala.


Prvním make-upem, který bych vám chtěla představit, je 10 hours sleep effect od Bourjois  v odstínu 72 Rosé clair. Trochu jsem jej zmínila už v článku věnovaném výhradně značce Bourjois. Tento make-up má pleti dodat odpočinutý, rozzářený, svěží vzhled. Snesla bych i světlejší odstín, 72 je nejsvětlejší (pokud vím), který se u nás prodává. Nicméně, v rámci možností je ten odstín fajn :-). Make-up je trochu řidší, dobře se roztírá, kryje tak středně, hezky jemně voní, vypadá na pleti přirozeně. Dosti popisu, podívejte se na fotky :-).







Shora a zleva: make-up na ruce, tvář bez nalíčení a tvář po nanesení a rozetření make-upu.



Dalším make-upem je Rimmel match perfection, který jsem si pořídila v nesjvětlejším odstínu 100 Ivory (viz úvodní fotka). Nechala jsem se nalákat od Plum a musím říci, že mi ten od Bourjois asi vyhovuje malinko víc. RMP (budu používat tuto zkratku, s dovolením) je o dost hustší a rychleji zasychá, barevné přizpůsobení se pleti je dobré, ačkoli jsem se po otevření lekla, že je dost tmavý. Musí se ale hodně dobře a rychle rozetřít, jinak má tendenci vytvářet mapy. Opět vám nabídnu fotky :-).


Stejné řazení fotek, tedy RMP make-up na ruce, před a po :-). Bourjois mám momentálně na levé tváři a RMP na pravé tváři, uvidím, co to udělá do večera.









Poslední ze dvou nově testovaných věcí je RMP korektor. Ten byl přibalený k make-upu a celá tato sada mě vyšla na 199 Kč :-). Korektor je nejsvětlejší, jaký jsem kdy viděla, opět se dobře barevně přizpůsobí, krytí je standardní, má příjemný štětečkový aplikátor. Budu ho určitě používat, ale Healthy mix stále vítězí. Jedna věc, která mě na tomto korektoru štve je, že má asi dvakrát větší obal, než by bylo potřeba. Obsah nepoužitého korektoru sahal po písmeno A v nápisu Match (viz foto), podle mě by mohli zmenšit obal nebo přidat na obsahu.




Zleva a shora: korektor na ruce, korektor v celé své kráse, a jak vypadá v akci.










No a nakonec mám pro vás jednu věc k odrazení a jednu k doporučení.





Šampon a kondicionér od oriflame z řady Milk and Honey jsem chtěla vyzkoušet, protože mi celá tato řada voní a vyhovuje. No a byl to absolutní propadák. Hlavně šampon. Po umytí šamponem jsem měla pocit, jako bych si na vlasy už dala kondicionér, vlasy byly až moc uhlazené, ale silikony jsem ve složení nenašla, nevím, čím to bylo. Celkově se mi vlasy po umytí těmito přípravky mnohem rychleji mastily  (a to se mi normálně nemastí vůbec). Takže za mě rozhodně ne.

Druhou věcí je Intimate body wash z Lidlu. 500 ml za 25 Kč :-). Koupila jsem ho jako nouzovku, s tím, že když mi nebude vyhovovat, udělám z něj mýdlo na ruce. A byla jsem příjemně překvapená. Má praktické balení s pumpičkou, je opravdu jemný, šetrný, nezaznamenala jsem žádné podráždění (a to s tím mívám občas problém), pěkně jemně voní, zkrátka za málo peněz hodně muziky. 

Aktualizace z večera: Bourjois make-up mi byl na pleti o něco příjemnější, nezvýrazňoval suchá místa tak jako RMP, ale oba make-upy mi vyhovují a oba odstíny bych doporučila i dívkám s velmi světlou pletí jako mám já. Celkově má ode mě Bourjois 90% a RMP 75%, budu používat oba, podle stavu pleti :-).

Doufám, že pro vás byl článek užitečný, budu ráda za všechny komentáře a podněty ;-).



8 komentářů:

  1. Právě tu řadu od Oriflame jsem měla taky. Stávalo se mi to samé, vlasy jako by byli mastné už ráno po umytí, takové tuhé hnusné. Tak sem ho dala mámě ta měla ten samý problém. Putovaly do koše. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, už nikdy více. Jinak ta pěna do koupele, sprchový peeling a tělový krém jsou fajn (z té stejné řady).

      Vymazat
  2. Ten korektor jsem si taky nedávno pořídila a docela mi vyhovuje. Ale jak jsi psala, taky mě dost nemile překvapilo, kolik ho v balení doopravdy je. Proč toho dávají sotva do půlky, to vážně nechápu...

    propadliste-dejin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé věci mezi nebem a zemí nepochopím, no :-). Připadá mi to jako takový podvůdek na zákazníky, a to se mi nelíbí.

      Vymazat
  3. Té akci od Rimmelu jsem taky neodolala a make-up mi moc vyhovuje

    OdpovědětVymazat
  4. RMP je dobrý make-up. mám ten tekutý ale myslím že rozdiel bude len v konzistncii a účinok bude taký istý.
    Ja som dnes aj po nových blusheroch pozerala, ale no neviem neviem...

    cien intim je super vec. mala som z DM ked mali s takým zeleným vrchnákom, potom inovovali a ten bol dobrý na dve veci. ale tento z lidlu je výborný, lacný a je ho vela

    nadkinsvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. 10 hours sleep effect byl můj první make-up od Bourjois a jeden z nejlepších co jsem měla :) Moc mi voněl! Teď používám Healthy Mix a občas Flower Perfection, ale ten je pro mě víc krycí než bych chtěla :) Zkoušela jsi nějaký další od Bourjois? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář :-). Mi ze začátku právě nevyhovoval, ale miluju ho čím dál víc. Chtěla bych vyzkoušet make-up Healthy mix, když ten korektor mi tak sedí. Nevysušuje, nezalézá do vrásek? :-) Jinak jsem vyhrála v jedné soutěži Flower perfection, ale poslala jsem ho dál, byl dost krycí a navíc odstín 53, což na mě bylo moc tmavé.

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).