čtvrtek 7. června 2012

Drahé nebo levné?

Podle nově vymyšlené koncepce blogu dnes píšu recenzi ;-). Bude se týkat dvou štětců na pudr, od oriflame a od Mary Kay. Štětec od oriflame - profesionální štětec na pudr stojí obvykle 229 Kč, ale já jsem jej koupila asi za 100 Kč ve slevě, tudíž si ho dovolím nazývat levný. Štětec od Mary Kay je určen primárně na minerální sypký pudr, ale dá se v pohodě použít i na tuhý pudr a stál mě 230 Kč. Byla jsem z něj nadšená, když ho na mě zkoušela kamarádka, která dělá Mary Kay. Na začátek bych ráda řekla, že tyto dva štětce jsou i přes srovnatelnou cenu nesrovnatelné. Na první pohled svou velikostí, ten od oriflame je docela velký, od Mary Kay je to naopak takový prcek, ale svou menší velikost s přehledem dorovnává svými schopnostmi.



Oba štětce jsou z přírodních vláken, oriflame z kozích chlupů, Mary Kay netuším, nenašla jsem, jaký druh přírodních vlákem to je. Kozí chlupy jsou ale jeden z největších mínusů štětce od oriflame, trochu píchají a nejsou úplně nejpříjemnější. Také mají tendenci se zacuchávat na koncích. Takto si prostě dobrý štětec na pudr nepředstavuji.V Brně mám jiný štětec na pudr od oriflame, a ten je mnohem lepší. Plusy jsou nevypadávající chlupy, dobrá rukojeť a celkový tvar štětce.

Viz fotky:



A dostáváme se ke štětci od Mary Kay. Ten má všechny štětiny stejně dlouhé, mnohem hustší a mnohem, mnohem hebčí. Je to jako pohlazení :-). Líbí se mi i plastový obal, který jsem ke štětci dostala, na přenášení v kabelce nebo na cestování je vysoce praktický. Nevadí mi ani to, jak je štětec malý, naopak to umožňuje lepší nanášení pudru. Poradil si pěkně i s pudrem Bio détox od Bourjois, se kterým jsem si jinak moc nevěděla rady, a při nanášení tímto štětcem se mi výsledný efekt moc líbí. Nejvíc mě na něm baví jeho neuvěřitelná jemnost a preciznost při líčení.

A nyní fotky: 




A co vy? Jak nanášíte pudr? Diskutujte! :-)


4 komentáře:

  1. Ty jsi dneska ale akční. :) (To je jen dobře.)
    Já na pudr používám kabuki z minerální řady nebo štěteck na pudr ze studio řady, oba od elfu. Zatím mi vyhovují. Ale stejně určitě ráda vyzkouším i nějaký další, až potkám nějaký, který se mi bude zamlouvat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek :) Já pudr téměř nepoužívám, ale štětec na něj mám, je od Essence, stál pár korun (má tedy syntetická vlákna) ale pracuje se mi s ním hezky a je i příjemný ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska je tu tolik nových článků, skvělé! :) Mám stejný štětec od oriflame a taky z něj nejsem úplně nadšená... Osobně ale pudr moc nepoužívám, takže mi to takový problém nedělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu :-). Pro mě je pudr základ líčení, jak zmiňuji i v jiných článcích. Ne že bych měla tak mastnou pleť, ale líčení se mi s pudrem líbí mnohem více.

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).