čtvrtek 10. ledna 2013

Oblíbenci roku tak trochu jinak: dekorativní kosmetika a parfémy

Milé čtenářky, dnešní článek se bude týkat mých oblíbených výrobků z oblasti dekorativní kosmetiky a parfémů. Nebude obsahovat všechny kategorie produktů dekorativní kosmetiky, ale prostě ty, které nejvíce a nejraději používám. Takže jdeme na to :).

Korektor:

Korektor je pro mě nejdůležitější věc při líčení, s dobrým korektorem a pudrem se v podstatě obejdu bez make-upu. Korektor používám především na oblast kolem očí, je pro mě tedy důležité, aby byl dobře snášen, nepodráždil mě, nezalézal do vrásek, nezvýrazňoval suchá místa a celkově rozjasňoval. Vítěz v této kategorii je jasný - Healthy mix od Bourjois, kterému budu věrná asi hodně dlouhou dobu. V akci jej můžete vidět tady




Pudr:

Kromě pudru Mineral radiance od Bourjois, který jsem ale spotřebovala už dávněji, hodnotím velice dobře Colorstay od Revlonu. Pěkně matuje, nevysušuje, má velmi světlý, takřka na pleti neviditelný odstín.





Make-up:

Ze tří make-upů, které momentálně vlastním, je mým nejoblíbenějším Studio artist od oriflame. Pěkně splyne s pletí, odstín mi maximálně vyhovuje, rozjasňuje pleť, kryje středně, hydratuje, odpouštím mu nakonec i to nepraktické balení, které mi dříve vadilo. Více fotek a informací najdete tady.




Tvářenka:

Z této kategorie mám asi stále nejradši Bourjois Rose de Jaspe, více info tady nebo tady. Mám ale velmi ráda také tvářenku od Mary Kay v odstínu Shy Blush. 

Řasenka:

Za minulý rok je tou nejlepší řasenkou, kterou jsem vyzkoušela, Volume glamour Ultra curl od Bourjois. Prodlouží i natočí řasy, neslepuje, neopadává, je pěkně černá, na denní nošení je ideální. Jak vypadá na řasách, si můžete prohlédnout tady.


Báze pod stíny:
 
Musím zde zmínit tužku od NYX v odstínu Milk, která je pro mě velmi příjemným překvapením. Opravdu viditelně zvýrazní barvu stínů a prodlouží jejich výdrž, dobře se strouhá a dobře se s ní pracuje. Více informací o ní najdete v tomto článku.



Stíny:

Preferuji stíny ve studenách bravách (fialová, růžová, šedá, tmavě šedá atd.). Mé nejoblíbenější stíny vůbec jsou šedé stíny Effet Lumiere od Bourjois, kterých už mám bohužel pouze ubohé zbytečky. Fialové stíny (na fotce vpravo dole) jsou ale také velmi kvalitní, krásně drží a v závislosti na tužce, kterou pod ně použiju, mohu měnit jejich odstín od šedé či šedofialové až po fialovou. Dva stíny Infaillible od Loreálu jsem si pořídila v prosinci, ale už jsem si je stihla zamilovat, můžete se těšit na podrobnější článek. Více informací a fotek stínů Bourjois najdete v tomto článku.

Štětce

 Štětců mám poměrně dost, ale nejoblíbenější mám čtyři. Zleva je to štětec na pudr od Mary Kay v praktické cestovní velikosti, štětec na make-up rovněž od Mary Kay, štětec na oční stíny od oriflame a štětec na tvářenku od oriflame. Všechny mé štětce si můžete prohlédnout zde.


Rtěnky

Na denní nošení mám nejraději rtěnku od Clinique v odstínu Nearly violet (na fotce vpravo), a z červených rtěnek je mou nejoblíbenější rovněž rtěnka od Clinique v odstínu Flamenco (obě mě přes internet stály 80 Kč). Nearly violet mi pomalu dochází, a za 80 Kč už ji asi znova neseženu :-). Více o rtěnkách a lescích najdete tady.


Laky na nehty:

Nejlepší lak na nehty? V podstatě jediný, který používám, je Rimmel Lycra pro v odstínu Riviera red. Je to nádherná jasná červená, kryje pěkně již ve dvou vrstvách, vydrží pěkný cca pět dní. Jako krycí lak VŽDY používám better than gel nails od essence. To je pro mě objev roku, díky němu vypadají mé nehty nalakované profesionálně, nic se do nich neobtiskne, lak zaschne mnohem rychleji a zůstává dlouho neporušený. O krásném lesku ani nemluvě. Za 60 Kč je to zázrak, mám už asi třetí lahvičku, vždy jej dopotřebuji až do dna. Jak vypadají na nehtech si můžete prohlédnout tady.

 
Parfémy:

Mými nejpoužívanějšími a nejoblíbenějšími parfémy jsou tyto dva, Calvin Klein One, což je moje stálice, a Eclat weekend od oriflame, který Vám na denní nošení jednoznačně doporučuji. Je to velmi příjemný parfém, voní mi jako vyprané prádlo. Je svěží, nijak moc sladký, ale poměrně dlouho vydrží. Všechny mé parfémy si můžete prohlédnout tady.






Tak doufám, že se Vám tento přehled bude líbit a přeji Vám pěkný leden, který se ale podle počasí tváří spíše jako březen :-). A jací jsou Vaši oblíbenci? ;-)




13 komentářů:

  1. Koroktor od Bourjois vyzera zaujimavo .. dakujem za tip :) a tie tiene od Loreal mam aj ja, len na mna su na normalne pouzivanie velmi vyrazne :)Inak su velmi dobre :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezci oblíbenci:) tu rasenku a korektor už chci dlouho vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  3. Evelins: díky moc :-).

    Monica: určitě jej vyzkoušej, je to můj miláček. Jak odstín 51, tak odstín 52 mi sedí.

    Markét: vyzkoušej, myslím, že nebudeš litovat. Vyplatí se počkat si na slevy, ve Fann mají několikrát ročně na Bourjois slevu 30%.

    OdpovědětVymazat
  4. eclat weekend je ozaj príjemná vôňa, taká neotravujúca, ženská.. myslím, že fotka, ktorá je v katalógu pri tejto vôni maximálne zodpovedá tomu, čo si predstavujem pri "oňuchaní" :) a ten makeup studio artist sa mne osobne zdá slabo krycí a jednoznačne sa pod neho nemôžem nakrémovať, lebo by som bola lesklá ako diskoguľa

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že jsi oblíbence dobře vybrala :). Já mám hrozně ráda ten top coat od Essence.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten korektor mi pořád vrtá hlavou, jak ho všichni vychvalují. Momentálně používám Rimmel match perfection, ale nevím, jestli ho Bourjois nepřekoná. Asi ho někdy zkusím. Souhlasím s Eclat weekend, mně taky nádherně voní.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky všechny tyhle tvoje produkty jsou skvělé laky od rimmel používám taky a myslím, že jsou skvělé a tady máš ty můj blog právě teďka u mě na blogu probíhá giveaway tak se dyštak můžeš přihlásit http://photosbyn.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. In your face: Díky :-).

    Len: Vyzkoušej jej, Rimmel Match perfection mi přišel o dost horší.

    nadenka: Promiň, ale mám kosmetiky dost, takže třeba příště ;-).

    OdpovědětVymazat
  9. hezký článek:)
    Jsem tvuj nový čtenář, doufám že i ty budeš muj:)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám zkušenosti jenom s tím lakem na nehty od Rimmelu. Mám teda jiný odstín. Lakovala jsem ho jenom jednou a hned druhý den se začal olupovat, takže jsem ho odložila... asi mu budu muset dát ještě jednu šanci :)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechny vypadají úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  12. tak z tvojej ponuky nemám otestované žiadne produkty :) ale už dlhšie ma láka kozmetika NYX
    Ak by si mala záujem, rada by som ťa pozvala na moju giveaway, kde môžeš vyhrať kozmetiku podľa vlastného výberu:
    Giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).