neděle 7. července 2013

Tenkrát poprvé (TAG)

Milá Anna mě nominovala ve vzpomínkovém tagu, zkusím tedy povzpomínat a uvidím, co vše se mi vybaví. Tak jaké byly mé kosmetické začátky?

Vždycky jsem pro kosmetiku měla slabost, a pár věcí, u kterých jsem začínala, si stále pamatuji :).

Šampon


Šampon, který jsem v pubertě milovala ze všech nejvíc, byl heřmánkový šampon od Herbal essences, který byl u nás tehdy běžně dostupný. Na blond vlasy asi neexistovalo nic lepšího a tu božskou vůni si vybavuji dodnes. Pak se u nás bohužel přestal prodávat, ale má láska k němu nijak neochabla. Vozila jsem si tedy šampony a kondicionéry Herbal essences ze zahraničí, pokaždé jsem po nich v drogeriích pásla :). Vyzkoušela jsem různé druhy a všechny byly skvělé... Hlavně nenapodobitelnou vůní a fakt viditelnými účinky na vlasy. Pak inovovali obaly a zřejmě i složení, tato značka se u nás objevila znova a zase zmizela. Chci ty staré Herbal essences zpátky! Ach, ta nostalgie..





Voňavka

Mojí první voňavkou byl asi čokoládový sprej od oriflame, kterým jsem se voněla v jedenácti letech y myslela jsem si, že je to vrchol všeho :). No, asi byl, ale nevím, nakolik neodolatelná jsem byla. Mým prvním opravdovým parfémem byl cK One a jedním z prvních také so pink od GAP, kterým jsem věrná dodnes. CK One podle mě nestárne a so pink mi připomíná bezstarostnou dobu mých šestnácti a můj samostatný pobyt v Kanadě :).



















Deodorant 

Včera jsem při prohlížení starých fotek objevila poklad, fotku z dovolené v Costarice, kde jde vidět moje kosmetická taštička v době, kdy mi bylo patnáct. Marně jsem totiž vzpomínala, který deodorant jsem používala. Byl to zelený adidas a milovala jsem ho! Myslím, že už se nevyrábí. Na fotce ho můžete vidět vlevo. Dále jsem z fotky identifikovala odličovač Balea (ha, už tehdy jsem asi měla ráda Baleu) a sprchový gel Nivea Milk and vitamins (ten byl můj nejoblíbenější). Na fotce jsem s maldší sestrou, no dnes už obě vypadáme "trošku" jinak :-)).


Krém na obličej/tělové mléko

Vzhledem k mé suché kůži jsem se vždycky docela poctivě mazala, a mezi mé oblíbence patřil Avon i oriflame, nic dramatického :). Od těchto značek už nyní moc neobjednávám, ale to spíš proto, že Avon už snad nikdo z mého okolí nedělá a k oriflamu se dostanu jen občas. Samozřejmostí v péči o pleť byla i modrá Nivea, babiččin nejoblíbenější krém. Můj první odličovač byl od Avonu a byl překvapivě celkem fajn :).






Mýdlo

Díky mé osvícené mamince jsem nikdy moc nepoužívala klasická mýdla, to by mě asi s mojí atopickou pokožkou zabilo, a tak mezi mé nejoblíbenější výrobky na mytí patřila olejová emulze Oilatum. Mezi mé další oblíbence patřilo sprchové mléko od Nivey Milk and vitamins. Božsky vonělo a nevysušovalo pokořžku. Nevím, zda se v té parfemaci ještě vyrábí, budu se po něm muset podívat. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších sprchových gelů/mlék.






Bioderma

Musím to tady zmínit, neboť moje první setkání s touto značkou (bylo mi 18 a vrátila jsem se tehdy z dvouměsíčního pobytu v Anglii osypaná od hlavy k patě) změnilo hned několik mých postojů a názorů; začala jsem se mnohem více zajímat o lékárenskou a mi vyhovující kosmetiku, odmítla jsem se smířit s tehdejším dost šíleným stavem mého ekzému (a povedlo se :), a především jsem objevila kosmetiku, která je pro mě v mnoha směrech zázračná. (Mimochodem ty růžové odličovací kapesníčky Sensibio z ilustračního obrázku nutně potřebuju).


Dekorativní kosmetika

Začínala jsem zlehka, řasenkou a pudrem, stíny a leskem. První makeup si bohužel nepamatuji, ale jeden z mých prvních pudrů byl od Gabriely Salvette a moje oblíbená řasenka byla stříbrná od Margaret Astor. Stíny jsem měla od Avonu, stejně jako lesk, a hrdě jsem je nosila do tanečních. Myslím, že v období tanečních jsem se právě začala trochu víc líčit, ale nikdy jsem neměla nějaké šílené období tlustých černých linek, modrých stínů či oranžového makeupu :-). Pamatuji si ještě stíny a tvářenku od Manhattanu, kterou jsem měla moc ráda. Na závěr jedna fotka z mojí kolony, s maminkou, líčila jsem se tehdy sama, takže myslím, že si uděláte představu, jak to tehdy vypadalo.

Řasenka Margaret Astor




Děkuji Anně, že mě nominovala a snad se vám tento TAG bude líbit :).

7 komentářů:

  1. Super. :) Hezky se to psalo, že? Ještě jsem si vzpomněla na šampon Organics - znalas? Reklama je tady, bohužel jen v Maďarštině http://www.youtube.com/watch?v=yQEB0Jz8aSc

    Jo a voněla jsem se ještě Chanson d'eau!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno, Organics, na ten som úplne zabudla! :)
      Chanson d'eau som mala tiež, aj Exclamation.. ježkove oči, to boli časy :D a mala som veľmi rada body spray od Healing Garden Green tea.

      Vymazat
  2. Dobre sa to čítalo :) Herbal Essences si nejak z minulosti nepamätám, zaregistrovala som ho až teraz v drogérkach. Modrá Nivea musela byť! CK One som tiež mala, a samozrejme riasenku Margaret Astor :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký článek, budu se muset zamyslet nad svými "poprvé" :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý TAG! Samozrejme, aj ja som sa od 10 rokov zmenila a týka sa to aj kupovania kozmetiky...Bioderma a deodoranty sú asi lásky na celý život a NIVEA sa podľa mňa traduje z mamu na dcéru xD

    Pozývam ťa na giveaway
    http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).