neděle 6. října 2013

Kokosová péče Saloos: Vanilka

Milé čtenářky,

mezi poznávacími články o Paříži je čas i na nějakou recenzi. Dnes bych vám ráda sdělila své dojmy ohledně kokosové péče Saloos, tentokrát s vůní vanilky. Je to zároveň poslední věc z balíčku, který jsem od firmy Saloos obdržela k testování. Článek o pomerančové tělové péči najdete zde. Na začátek musím říci, že vanilkovou variantu jsem si oblíbila snad ještě více.





Takže, proč bych vám tento tělový olej doporučila?

1. Božsky voní (jako kokosový dezert a jako kokosové mléko a ano, zkoušela jsem ho i ochutnávat a není to tak dobré, jak jsem očekávala) a i vy po jeho použití budete dlouho božsky kokosově vonět. Subjektivně mi voní o něco více než pomerančová varianta, cítím tam skutečně jen kokos se sladkým nádechem vanilky (ach).

2. Hydratuje a zklidňuje pokožku (zejména po holení), nejlepší je ale nanášet jej na vlhkou pokožku, pro snadné vstřebání a dosažení nejlepšího efektu. Hydratace vydrží i několik dní.

3. Konzistence je při uchovávání v pokojové teplotě tak akorát (přes léto v horku se rozpouštěl, po pobytu v ledničce byl zase dost tuhý - logicky), takže nyní je ideální čas na jeho pořízení. Dá se pohodlně nabrat a při kontaktu s pokožkou se pomalu rozpouští. 

4. Složení je, jak jinak, zcela přírodní (viz foto). 




5. Stačí jej použít poměrně malé množství, docela dlouho vydrží.

6. Jedinou nevýhodou může být cena (pohybuje se od 140 do 180 Kč za 100 ml), ale jak už jsem psala, vydrží dlouho - já jej používám tedy celkem nepravidelně, ale po čtyřech měsících mi zbývá ještě tak třetina (a to si mažu většinou celé tělo). 

Pokud se tedy chcete na zimu rozmazlit, tento kokosový olej s lehkým dotekem vanilky vám mohu jen doporučit. Pořídíte jej v eshopech (spřátelené eshopy najdete na stránkách firmy Saloos), obchodech se zdravou výživou anebo v drogeriích dm (tam je nejdražší).

Co vy a Saloos tělové oleje? Máte, znáte, milujete? :)

5 komentářů:

  1. Zatím jsem si pořád žádný nepořídila, ale je to v plánu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem vanilkový, u toho mi stačilo jen přičuchávat, ale u čokoládovýho mám chuť ho ochutnat, voní jako kokosový tyčinky.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám kokosák obyčejný bez vůně od Purity Vision a super, ale tenhto se mi zdá děsně drahý, mám velkou spotřebu. Od PV mám 700 ml za asi 440 Kč, tento by za stejné množství vyšel 1260 Kč, což mi za vanilkovou parfemaci jako příplatek asi nestojí :-(

    OdpovědětVymazat
  4. kokos musim zkusit! uz se chystam dlouho:)
    dik za tip
    pozdravy z Milana:)

    OdpovědětVymazat
  5. já na něj už pěkné recenze četla, jenže nevím, jakou si pořídit vůni :( rozhoduju se mezi pomerančem a tropic.
    momentálně mám maličké balení oleje od Pure Fiji, vůně bílý zázvor, ten je taky super, až teda na tu cenu...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).