pátek 22. listopadu 2013

Moje tužky na oči

Milé čtenářky,

ačkoli je pro mnohé z vás tužka na oči základem líčení, já ji pokaždé nepoužívám. Nedávno jsem se ale naučila dělat jakž takž schopnou horní linku, tak to občas zkusím, jestli mi to ještě pořád jde :). Dnes bych vám chtěla něco napsat o svých nejpoužívanějších tužkách na oči.


Které že to jsou? Zleva: essence Metallic v odstínu 03 iron goddess, Bourjois effet duochrome  v odstínu 59 Violet rosé, HM v odstínu Solid black, Bourjois contour clubbing waterproof v odstínu 47 purple night, a poslední dvě jsou Bourjois effet Smoky v odstínech 74 Grey shadow a 71 Smoked brown.



A jak jsem s nimi spokojená? Vezmu to od nejhorší k nejlepší. Essence (na ruce zcela vlevo) jsem si koupila, protože mě zaujal ten metalický efekt a taky proto, že stála ve výprodeji asi 25 Kč. Odstín je to pěkný, ale tužka samotná je strašně měkká a hrozně rychle ubývá, po každém použití se musí ostrouhat, jak můžete vidět na fotce níže. Používám ji jako podklad pod zlaté stíny od Clinique a už se těším, až mi dojde. Nevím, jestli je ta Metallic řada ještě k dostání, ale pokud ne, tak žádná škoda.

Tak vypadá čerstvě ostrouhaná tužka essence po jednom použití

Vedle essence je černá tužka z HM, která je dobrá, kupovala jsem si ji na základě předchozích kladných zkušeností (no, ta předtím byla lepší, ale to už bylo někdy hodně dávno). Ta tužka není úplně černočerná, ale linka se s ní dělá dobře, dobře se strouhá a drží. Následující čtyři jsou od Bourjois, a to Violet rosé, Purple night, Grey shadow a Smoked brown. Fialové tužky si musíte představit fialovější, jako obvykle. No, a ty od Bourjois vám můžu doporučit všechny (další fotky a povídání najdete  v tomto článku). Smoky effet (fakt se to tak píše) slouží k vystínování oka a dají se pěkně rozmazat, ale nejraději je používám jako linku, kreslí krásně a jsou tak akorát měkké, ty odstíny jsou zkrátka pžasné. Duochrome je trochu tvrdší, než bych ráda, ale odpouštím jí to kvůli její krásné barvě, nejraději ji používám jako podklad pod fialové stíny, které krásně zvýrazní (můžete mrknout sem). Naopak tužku contour clubbing v odstínu purple night používám nejraději jako linku NA stíny, je o něco měkčí, úžasně pigmentovaná a obsahuje drobné fialové třpytky. Mám pro vás i pár fotek, jak vypadá na oku.



Doufám, že tam ta linka jde vidět :). Použila jsem korektor a makeup Healthy mix, fixační pudr Dermacol, fialové stíny Bourjois, tužku Volume clubbing a řasenku Twist up the volume od Bourjois, která na fotkách vypadá dobře, ale jinak mě trochu zlobí (bude o ní samostatná recenze).

Tak, doufám, že se vám článek bude líbit a přeji vám pěkný pátek.

A jaké jsou vaše oblíbené tužky na oči?

12 komentářů:

  1. Mne sa ta zlata paci asi najviac, skoda ze sa tak zle pouziva...od essence mam len vysuvacie ceruzky, tie sa zase casto lamu :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě štve ta konzistence...Snad seženu takový odstín i v lepší kvalitě.

      Vymazat
  2. Právě jsem zjistila, že mám jednu jedinou tužku na oči a to v bílé barvě. No to je hrozný musím vyrazit na nákupy! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys tedy rozhodně měla. :) Doporučuju Bourjois ;-).

      Vymazat
  3. Jéje, já mám doma tužek... :D
    Všechny Tvoje mají moc hezké barvy, škoda, že ta zlatá není jinak moc dobrá. :)
    Moje nejmilejší jsou asi momentálně ty od Urban Decay, protože ty drží a drží. Ale fajn je i Max Factor, Rimmel, ... No, mám doma hodně tužek, mám hlavně docela ráda ty barevné, protože se s nimi dá hezky si vyhrát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich mám ještě o něco víc (asi ještě čtyři), ale ten zbytek nepoužívám, tak je asi vyhodím a pořídím si nějaké fešné nové :). A Urban Decay mě teda zajímá, díky za komentář.

      Vymazat
  4. Ta zlatá barva je hrozně krásná, škoda, že není i tak dobrá. Tužek mám teď docela dost, ale chybí mi nějaká fialová, k sakru :) Tu chci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabino, tento článek vznikl tak trochu na popud Tvého komentáře :-). Postupně asi budu přidávat další fotky s líčením těmito tužkami, já prostě Bourjois miluju. A ta tmavší fialová je nádherná, zkus ji aspoň na ruku ;-).

      Vymazat
  5. Tu tmavší fialovou nutně potřebuju! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, uvažuju o jejím zařazení do mého připravovaného vánočního boxu ;-).

      Vymazat
  6. 74 Grey Shadow se mi líbí moc ! Já osobně barevné tužky na očích nenosím, nějak mám pocit, že mi to nesluší. Ale možná někdy v budoucnu je nosit začnu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta zlatá vypadá zajímavě, možná někdy zkusím.

    Budu ráda, když se zúčastníš v mé
    Giveaway o šperk Swarovski

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).