sobota 4. ledna 2014

Jak jsem si vybírala nový parfém, část druhá

Milé čtenářky,

v tomto článku jste si mohly přečíst mé dojmy z první šestice parfémů, jejichž vzorky jsem si objednala z parfums.cz a které mi příliš nesedly. Dnes jsem si pro vás přichystala druhou část, dalších šest vůní, které mě ale naopak zaujaly a z nichž jsem si nakonec vybrala i vítěze. Bez dlouhého úvodu se na to vrhněme.

Versace Bright Crystal



Versace Bright Crystal je dost známá a populární vůně a upřímně řečeno, moc se tomu nedivím. V hlavě byste měly najít granátové jablko, yuzu a ledový akord (to tak nějak netuším, co je), v srdci lotos, magnólii a pivoňku a v základu pižmo, ambru a dřevo. Je to velmi příjemná ovocně-květinová vůně, dost mladistvá, ne příliš ostrá ani sladká, nabádá k opětovnému přičichnutí. Já v ní cítím malinko granátového jablka a hodně květin, překvapivě i růže. Lotos, magnolii ani pivoňky nemám až tak důkladně očichané, ale dohromady tvoří velmi příjemnou, svěží a neobtěžující kombinaci. Pokud máte rády květinové vůně, očichejte tuto a věřím, že se vám zalíbí.

Lacoste Touch of Pink



Tato vůně je určena především pro mladé dívky a ženy (tam se snad stále ještě počítám). Ze začátku v ní můžete cítit pomeranč, kardamom a koriandr (potvrzuji, hlavně ten pomeranč je úžasný), později karotku, fialku a jasmín (mrkev? to asi ne) a nakonec santalové dřevo, pižmo a vanilku. Ze začátku mě uchvátila, ale nakonec se rozležela do docela nepříjemné sladkosti, takže mě až tak neoslovila. Neříkám ale, že je to špatná vůně, to rozhodně ne.




Chanel Coco Mademoiselle            


Před pár lety jsem do tohoto parfému byla zamilovaná, odrazovala mě jen poměrně vysoká cena. Chtěla jsem si vyzkoušet, zda mi pořád voní natolik, abych si ji koupila. A ano, voní, ale asi ji mám v plánu až za pár let, pro mě představuje vůni vhodnou pro ženu kolem třiceti. V hlavě najdete grapefruit, pomeranč a bergamot, v srdci
liči, jasmín a růži (já cítím hlavně ten jasmín a růži) a v základu pak vetiver, pižmo, vanilku a pačuli. Nenechte se zmýlit složením, je to klasická vůně, žádná lehká květinová záležitost, ale pořádný držák. Dávám přednost většinou těm parfémům, které dlouho vydrží, a Coco Mademoiselle tuto podmínku rozhodně splňuje.



Tímto se dostáváme ke třem favoritům, a to Euphorii od Calvina Kleina a jejím dvěma odnožím.

Calvin Klein Euphoria

 
Před pár lety mi Euphoria vyloženě smrděla. Pak jsem ji ale jednou očichávala na letišti a najednou už to nebylo vůbec tak odpuzující jako předtím. Tato vůně je rafinovaná, svůdná a hodí se rozhodně pro ženy spíše nad třicet. Není to nic pro mladé holky, myslím, že by na nich působila spíše nevhodně. Hlava je tvořena granátovým jablkem, zelenými tóny a tomelem, srdce se skládá z lotosu a orchideje a v základu najdete fialku, pižmo, jantar, smetanové tóny,  a mahagon. Voní mi velmi, ale myslím, že na ni mám pár let ještě čas.



Calvin Klein Euphoria Blossom



Tato varianta je odlehčenou verzí klasické Euphorie a podle mého názoru i mnohem vhodnější volba pro mladé dívky. Je výrazně ovocnější a mnohem více svěží, přesto má stále solidní základ a nevoní nijak lacině. Složení je následující: granátové jablko, zelené tóny, kumquat a rosa na začátku; lotos, orchidej a pivoňka uprostřed a pižmo, ambra a dřevo na konci. Mě zaujala hodně, voní originálně a klidně bych si ji pořídila.
 



Jak už asi tušíte, Euphoria Forbidden je vítěz mého dlouhého vybírání a už od Vánoc ji obdivuji nejen na mém kosmetickém stolku, ale i "v provozu". A jelikož o ní chystám samostatný článek, zde nic prozrazovat nebudu. Pokud vás zajímá oficiální popis, klikněte prosím na odkaz ;-). Trio Euphorií si mě ale získalo a klidně bych mamince pořídila klasickou, pro sebe si s dovolením zabírám Forbidden a sestře by určitě slušela Blossom (sestra ale k Vánocům obdržela Dior Addict Eau fraiche, takže je spokojená :). Rozhodně je vyzkoušejte, nádherné jsou všechny tři. Nesmím zapomenout ani na flakon, je jeden z nejhezčích, které znám, navíc u každé jedné verze je lehce odlišen.

Co vy, našly jste v článku svou oblíbenou vůni nebo naopak nějakou, která vám nevyhovuje? Podělte se prosím o své dojmy v komentářích.

Na závěr článku bych vám chtěla moc poděkovat, že sem chodíte a komentujete, a doufám, že vám to vydrží i v tomto roce. Společně jsme dosáhly (i?) tohoto pěkného čísla:



P. S. Obrázky parfémů a složení jsou převzaty z parfums.cz.

11 komentářů:

  1. ten Bright Crystal má spolubydlící a hrozně se mi líbí :D teď si doufám vybere nějaký jiný, abych si ho časem mohla koupit taky... Lacoste jsem kdysi zkoušela, ale moc na mě nevydržel a ke konci se mi taky rozložil divně. Coco jsem teď měla několikrát, ale EdT, je to nádherná vůně, dostala jsem za ni spoustu pochval, ale už jsem ji na sobě moc necítila, tak jsem si na Vánoce vybrala tu Daisynku :)
    jinak od ck miluju ty jejich letní limitky One, mám tři a letos plánuju určitě koupit další.
    ten Addict, co má ségra, jsem kdysi dostala omylem (používala jsem dlouho Addict2), ale mám z něj regulérní migrény :( tak mi tu leží chudák nepoužitý...ale už je asi starý, jinak bych ti ho klidně poslala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vyčerpávající komentář :). Na Daisy jsem se u Tebe už dívala. Já mám od Calvina Kleina nejraději ten klasický One, Euphorie jsou moje nová láska :). A Addict Eau Fraiche je myslím přejmenovaný Addict2, nemáš náhodou ten klasocký tmavěmodrý? . Jakou barvu flakonku (krabičky) má ten, který máš doma? (Sestra má průhledný růžový se stříbrným vrškem, je velmi svěží, rozhodně ne bolehlav).

      Vymazat
    2. hehe, to víš, místo učení na státnice spamuju blogy :D
      teď jsem na to mrkla. já měla několikrát klasický Addict2 a tohle je Addict2 Eau Fraiche, ani jsem nevěděla, že jich mají tolik, ale nikde ji moc nemůžu najít, asi to byla limitka. jako ta vůně je moc hezká, ale něco v ní prostě bylo, co mi nesedlo, dala jsem si ji dvakrát a pokaždé migréna jako blázen :(

      Vymazat
  2. forbidden je pre mňa najlepšia zo všetkých "eufórií", ale sama ju nevlastním. mala som kedysi bright crystal a v polovici flakóna sa mi zhnusil a doteraz ju neviem vystáť aj na hocikom inom.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Lacoste měla mamina před pár lety. Já teď k Vánocům dostala právě Versace - Bright Crystal a je super! Ale mám ještě zásobu Nina by Nina Ricci a novinku od Calvin Kleina - Down Town, ten je sladší, ale snad momentálně můj nejoblíbenější. Většinou používám jen jeden parfém, ale teď se mi to tady nějak sešlo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Bright Crystal používám sem tam v létě, ale nemá žádnou výdrž, Euphorii miluju, výdrž má neuvěřitelnou a je fakt sexy, ppoužívám od 29ti :) Jinak miluju Armani Code a Aliena od Muglera. Samozřejmě je používám jen v zimě, na léto se nehodí... naopak nemohu vůbec cítit Lancome tresor midnight rose, dostala jsem ji od přítele předloni k vánocům a milovala jsem ji, ale teď se mi z ní zvedá žaludek :(

    OdpovědětVymazat
  5. Achjo, taky bych si už měla pořídit nějakou kvalitní vůni, ale bohužel můj nos je nějaký špatný, nic mu nevoní :(

    OdpovědětVymazat
  6. Z uvedených parfémů používám Bright Crystal a Euphorii... A je mi 23 ;o). Myslím, že hodně záleží na tom, jak se na konkrétní osobě vůně rozloží a jak komu sedne ;o). Mezi mé oblíbené patří i Acqua Di Gioia a třeba Lady Million. Mám ale taky ráda toaletky od Pumy a Adidasu, ale to už je zase něco jiného :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však samozřejmě, to vůbec neber jako dogma, můj názor :). To je právě fajn, že každému se líbí jiná vůně a na každém voní jinak. A Puma a Adidas se mi taky líbí, Natural vitality od Adidas mi připomíná Donnu Karan Red delivious, ale bohužel má na mně mizernou výdrž :(.

      Vymazat
  7. Euphoria su všetko krásne vone. Vždy ich zacitim, ked ich niekto má. Ja aktuálne používam Lanvin - Marry me - od svadby som si ju zamilovala a od vianoc milujem aj Chanel Chance.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).