pátek 17. října 2014

Versace Bright Crystal Absolu aneb parfém, který jsem si zamilovala

Milé čtenářky,

při pátku jsem si pro vás nachystala recenzi mého svatebního parfému, Versace Bright Crystal Absolu. Tento parfém mě zaujal díky vzorku, který jsem jednou dostala k nákupu v parfumerii.
Jedná se o intenzivnější verzi klasického parfému Bright Crystal, kterou vytvořil parfumér Alberto Morillas. Obsahuje vyšší koncentraci vonných látek, což zaručuje jeho větší intenzitu a dlouhotrvající vůni. Na trh byl uveden v roce 2013, jedná se tedy o poměrně nový parfém.

Vůně pro mě byly vždycky velice důležité, díky určitým vůním se mi jasně vybavují určitá období v mém životě, na svatbu jsem  tedy chtěla něco opravdu výjimečného; parfém, díky kterému si na svatební den vždycky znova vzpomenu,  a který vhodně a vkusně doplní šaty, líčení i účes. Musím říci, že s Versace Bright Crystal Absolu jsem se trefila do černého. Pro mě je to parfém nejen na výjimečné příležitosti, ale i na všední dny, když se chci cítit sebejistě, dospěle a elegantně.

A jak parfém vypadá? Už krabička samotná je nádherná, světle růžová se stříbrným typickým Versace vzorem, stále si ji schovávám, i když mi celkem k ničemu není. Flakón samotný je hranatý a bez vršku malý a téměř nenápadný. Ovšem uzávěr, to je jiné kafe. U balení, které mám (50 ml) je téměř tak velký jako samotný flakónek, má tvar drahokamu s množstvím odrazových plošek a uprostřed je logo Versace. Nezlobila bych se, kdyby byl uzávěr menší, ale chápu, že to byl designový záměr. Vše samozřejmě uvidíte na fotkách.

Parfém v celé své kráse




Detail uzávěru



Samotný flakon


Ale od vnějšku k vnitřku, tedy nejdůležitější vlastnosti parfému. Dle oficiálního popisu
je složení následující; hlava: granátové jablko, yuzu, srdce: lotos, magnólie, malina, pivoňka, základ: pižmo, jantar, mahagon. Já v něm cítím nejvýrazněji malinu a magnólii. Voní mi od začátku až do konce. Je to výrazný parfém, nejvíce na něm oceňuji jeho výdrž. Z oblečení či šátku jde cítit i mnoho dní po použití, a když jej použiji ráno, voní ještě večer. Je to nejdéle trvající vůně, kterou momentálně vlastním. Je sice květinově-ovocná, ale není to žádná lehká či laciná vůně, je mnohem sofistikovanější a myslím si, že je přesně vhodná pro mou životní fázi, kdy už se začínám cítit doopravdy dospěle :-). Je zkrátka sexy a elegantní zároveň,  takže pokud hledáte nějaký parfém s dobrou výdrží z květinovo-ovocné kategorie, Bright Crystal Absolu by se vám mohl líbit. Měla jsem ve vzorku ještě klasický Bright Crystal, ale tato jeho nová, silnější verze se mě oslovila mnohem více.

Podle mě se hodí pro všechna roční období a na mnoho příležitostí, je dostatečně svěží na léto i silný na zimu. Zároveň si myslím, že není tak masově oblíbený jako jiné krásné parfémy, jako například Chloe nebo Be delicious od Donny Karan, na ulici a ve městě jej tak často necítím. Jak už jsem zmínila, nejpříjemněji mě překvapila jeho výdrž, na to u ostatních vůní nejsem zvyklá. Je pro mě příjemným doplněním svátečních i pracovních dnů. Navzdory své intenzitě není nijak vtíravý či obtěžující, za chvíli jej na sobě necítím a i od okolí jsem na něj obdržela pozitivní zpětnou vazbu (hlavně na svatbě mě každý chválil, že krásně voním). Z některých příliš těžkých či výrazných parfémů, které jsem zkoušela, mě občas bolí hlava, ale s Bright Crystal Absolu to nehrozí, zatím se mi nepřevoněl.

Navždy jej budu mít spojený se svým svatebním dnem (mimochodem ze svatebních šatů byl intenzivně cítit ještě ve chvíli, kdy jsem je vracela zpět do půjčovny), takže pro mě asi zůstane jedním z nejkrásnějších parfémů a doufám, že jej nepřestanou vyrábět. Tento parfém je snadno dostupný v parfumeriích i na internetu, já jej mám z parfums.cz, kde jej mají, jako obvykle, za velmi dobrou cenu. Prodává se ve třech  velikostech: 90 ml stojí 1258 Kč, 50 ml stojí 1073 Kč (toto balení mám já) a 30 ml stojí 727 Kč. V kamenné parfumerii je o dost dražší. Můžete si objednat i odstřik na vyzkoušení za 28 Kč, což vám určitě doporučuji, máte možnost si tak parfém vyzkoušet doma, bez ostatních rušivých vůní v parfumerii, a v klidu se rozhodnout, zda se vám líbí či nikoli.

Doufám, že vás tato recenze zaujala a že jsem vám dala tip na nový, zajímavý parfém, který stojí za zvážení.

Co vy a vůně Versace? Máte nějaký oblíbený parfém od této značky? A znáte Bright Crystal Absolu?

4 komentáře:

  1. Jéé ja ho měla teď v sobotu jako svatební! :) Naprosto ho miluju, skoro žádné vůně nesnesu, ale tahle je úžasná:)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze!
    Parfémy Versace mám ve velké oblibě, patří mezi několik mých TOP.
    Osobně vlastním klasický Bright Crystal a pak Versace Woman a už si svůj život neumím představit ani bez jednoho :D.
    Takže tuhle lásku absolutně chápu! A když byl navíc svatební... To už je na celý život :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář :-). Jo, asi se mi jen tak neomrzí.

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).