úterý 11. srpna 2015

Moje červené rtěnky

Milé čtenářky,

jak zvládáte ta vedra? Mi se daří přežívat díky mátové vodě, častému sprchování a jídelníčku skládajícímu se převážně z ovoce a zeleniny :-). Co se péče o pleť týče, tak se snažím zůstat minimalistická a hodně toho zachraňuje termální voda Avéne. Včera mi vyskákaly na rukou ekzémy z horka, ale naštěstí se včerejší akutní stav dost zlepšil, díky již zmíněné termální vodě a mému osvědčenému blue cap krému.

Dnes bych vám ráda představila své červené rtěnky, mezi které se mi zatoulal i jeden lesk. Liší se pigmentací, odstínem i hydratačními vlastnostmi, celkem vlastním šest kousků, tak se na ně podívejme. Na fotce jsou seřazeny dle odstínu, od nejsvětlejší po nejtmavší, dále je uvidíte vedle sebe na ruce a samozřejmě i na rtech :-).


Zleva to jsou: L'oréal Princess, oriflame power shine Red ovation, oriflame Giordani gold Red Organza, Astor lip butter Cheeky Cherry, Clinique Flamenco a oriflame Red Carpet.


Všechny odstíny





Začněme od lesku od L'oréal color Riche Caresse v odstínu Princess. Tento lesk je ze všech mých červených rtěnek nejnovější a jedná se myslím o klasický korálový odstín. Na rtech je velice příjemný, nelepí, má jakoby až vodovou konzistenci, přesto rty dobře hydratuje a dá se velmi dobře vrstvit pro dosažení větší barevné intenzity. Nádherně voní. Má poměrně dobrou výdrž, na rtech vydrží tři až čtyři hodiny, vytrácí se jen pozvolna a rovnoměrně. Tento typ lesků už u nás končí, ale třeba na ně narazíte ještě někde ve slevovém stojanu v Rossmannu, odkud jej mám i já. Za 50 Kč je to určitě skvělý kup, takže vám jej doporučuji :). A jak vypadá na rtech?



Další rtěnkou je Red ovation z řady power shine od oriflame. Myslím si, že je to skvělá rtěnka pro ty z vás, které byste chtěly začít s výraznějšími rtěnkami, ale zatím se nedovažujete jít do sytějších červených odstínů. Red ovation je na lomená růžovo červená barva, obsahuje drobné třpytky, krásně voní a skvěle hydratuje rty. Tento odstín stejně jako kterýkoli jiný z řady power shine vám vřele doporučuji.


Ve skutečnosti je červenější
Třetí červená rtěnka je opět od oriflame, dostala jsem ji jako dárek od tchyně. Je z řady Giordani gold. U této rtěnky se mi líbí obal i balení celkově, působí poměrně luxusně a je dostatečně pevné, takže se nemusím bát otevření rtěnky v kabelce. Odstín samotný je velice dobře nositelný, jedná se o středně sytou korálovou barvu, bohužel má rtěnka poměrně mizernou výdrž a trochu nerovnoměrně se nanáší. Ze rtů se rychle vytrácí a je potřeba ji často obnovovat. Voní typicky rtěnkově, což někomu může vadit a celkově patří k mým méně oblíbeným rtěnkám.




Dostáváme se do sytě červené části spektra a začínáme pastelkou na rty od Astor v odstínu Cheeky Cherry. Tuto pastelku jsem si pořídila poměrně nedávno a jsem s ní spokojená. Jedná se o zářivě červený odstín, bohatě pigmentovaný, pastelka při aplikaci velmi příjemně klouže po rtech. Skvěle hydratuje rty, u takto výrazného odstínu je určitě lepší použít konturovací tužku, má tendenci se na okrajích rtů trochu rozpíjet. Jinak nemám, co bych jí vytkla, je to jedna z nejkrásnějších červených rtěnek, které znám :).




Nejstarší rtěnkou v mé sbírce je Flamenco od Clinique. Nádherná sytá klasická červená, pigmentovaná jako blázen, s jemným leskem. Mohly jste vidět i v minulém článku, kde jsem ji sladila s květinovým vzorem na šatech. Koupila jsem ji z druhé ruky za 80 Kč a nikdy se jí nevzdám :-D. Vzhledem k její barvě ji nepoužívám každý den, a tak ubývá celkem pomalu. Všechny její vlastnosti jsou ale úžasné, ať už se jedná o hydrataci, výdrž (pět až šest hodin včetně jídla a pití), pigmentaci a také absenci jakékoli vůně, což oceňuji. Velmi krásné je i odolné kovové balení, které za celou tu dobu, co ji mám, neztratilo nic ze svého lesku. Určitě to není moje poslední rtěnka od Clinique.






Poslední a nejtmavší rtěnkou je Red Carpet od oriflame. Jednalo se o limitovanou edici, takže tato rtěnka už není k dostání. Je temně červená, polomatná, moc ji nenosím, neboť trochu vysušuje rty. Výdrž má ale solidní a příjemně voní. 




Tak, a to je pro dnešek vše. Která rtěnka se vám líbí nejvíc? A jaká je vaše oblíbená červená rtěnka? Nosíte červenou rtěnku? :)

Přeji vám pokud možno přežitelný týden, nenechte se zlomit vysokými teplotami :).




5 komentářů:

  1. Krásný rtěnky a velmi oceňuji swatche na rtech ;) já si momentálně oblíbila tata harper lip and cheek tint v takovém korálovém odstínu (který se sice pro bleduli s růžovým podtónem moc nehodí). jinak jsem z těch veder taktéž hotová, včera moje teplota dosáhla 38,5 °C, taktéž menší vyrážka na rukou, která mě bolí, super léto :(((

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc se mi líbí poslední, červené rtěnky mám nejraději v matu, protože se mi efekt zdá takový sofistikovanější a elegantnější (takže určitě potřebuješ nějakou matnější červenou... :D).

    OdpovědětVymazat
  3. ty jo, já jsem na červené rtěnky ulítlá, mám jich desítky :) jen se o nich začne někdo bavit a už stražím uši :D :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).