úterý 8. prosince 2015

Sprchový citrusový krém Weleda



Milé čtenářky,

dnes bych Vám ráda řekla pár slov o sprchovém krému, který používám už delší dobu a který bych vám chtěla představit dříve, než jej úplně spotřebuji. Jedná se o citrusový sprchový krém značky Weleda, jenž je zároveň prvním výrobkem od této značky, který jsem vyzkoušela. Už delší dobu jsem si od Weledy chtěla něco pořídit a tak když mi přišla nabídka na zrecenzování sprchového krému, velmi ráda jsem ji přijala. Nejdříve se budu chvíli věnovat značce Weleda jako takové a pak vám představím samotný sprchový krém.

Weleda je celosvětově oblíbená značka kosmetiky, která je jedinečná kvalitou svých produktů a šetrností k životnímu prostředí. Klade důraz na kvalitu použitých surovin a udržitelnost přírodních zdrojů, sama si pěstuje léčivé rostliny ve vlastních zahradách a využívá produkty ekologického zemědělství. Značka byla založena již v roce 1920, v současné době vyrábí léčiva, doplňky stravy a přírodní kosmetiku. Přípravky značky Weleda jsou mimořádně šetrné k pokožce a díky svým vlastnostem jsou vhodné i pro velmi citlivou pleť(zdroj). 

V nabídce Weledy najdete výrobky pro péči o ruce, tělo i pleť a můžete si vybrat z mnoha různých druhů a vůní dle vašich preferencí (viz zde). Já bych ještě moc chtěla vyzkoušet mandlovou řadu pro citlivou a suchou pokožku, rakytníkovou řadu nebo řadu s obsahem granátového jablka.

Teď něco ke sprchovému krému. Krátce řečeno, líbí se mi na něm vše od obalu, přes vůni až po obsah. Obal je jednoduchý, elegantní a nepřeplácaný. Krém se dobře drží v ruce a ani s otvíráním jsem neměla žádný problém. Vůni vám bohužel přes obrazovku nejsem schopná zprostředkovat, mi nejvíce připomíná Bon Pari, voní opravdu nádherně, autenticky citrusově. Bohužel na kůži moc dlouho nevydrží, ale o to víc si ji užívám ve sprše. Konzistence je opravdu krémová, připomíná mi trochu řidší tělové mléko. Ačkoli krém pění jen velice decentně, umyje pokožku naprosto dostatečně a zanechá ji příjemně hebkou a velmi jemně provoněnou. Obsahuje cukerné tenzidy, které pokožku velmi jemně čistí, a sezamový olej, který ji chrání před vysoušením. Já již po jeho použití nepotřebuji většinou použít tělové mléko, což je, zejména vzhledem k venkovním teplotám, velmi příjemné překvapení. Tento sprchový krém nijak nedráždí ani místa, kde mám atopický ekzém a nijak jej nezhoršuje. Myslím si tedy, že pro všechny atopiky a ekzematiky jsou sprchové krémy Weleda velmi dobrou volbou, neobsahují totiž pěnidla, která pokožku často vysušují (sodium laureth sulfate a sodium lauryl sulfate).





Jak jsem již psala výše, citrusový sprchový krém je mým prvním výrobkem od Weledy, ale rozhodně ne posledním, mám v plánu si pořídit něco z mandlové řady a určitě se včas dozvíte, jaké na mě má účinky. Pokožku mám momentálně v celkem dobrém stavu, ekzém mě moc netrápí, ale všechny víme, že je mnohem lepší se o ni preventivně starat a pečovat kvalitními přípravky, než pak řešit nepříjemné následky v podobě rozsáhlého ekzému. Vyfotila jsem vám samozřejmě i složení sprchového krému, obsahuje samé pěkné věci, již zmiňované cukerné tenzidy, sezamový olej /hned na druhém místě), výtažek z puchratky kadeřavé, olej z kůry citronů atd. Dle obalu byl vyroben ve Švýcarsku.


To by bylo ode mě pro dnešek asi vše, doufám, že se vám článek líbil, a budu ráda, když mi v komentářích prozradíte, jaké jsou vaše zkušenosti s Weledou a jaké výrobky od nich máte v oblibě :).

Přeji vám krásný den a pohodový prosinec.

2 komentáře:

  1. Já mohu z mandlové řady doporučit krém na ruce a pak olejovou "tyčinku" na záděry ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Koupila jsem si ten mandlový sprchový krém+růžový sprchový krém a k tomu dostala mandlový krém na ruce. Ta mandlová řada mi hrozně smrdí, krém i sprcháč, takže bych doporučovala to někde očuchat. Pokud mandlovou vůni vysloveně nemiluješ v jakékoli podobě :-) Sprcháč voní podobně. Růžový je lepší, ale po obou se vždy trochu osypu, zřejmě kopřivka, takže asi nic pro mě. Měla jsem i pánský sprchový gel, modrý obal, a ten byl skvělý ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).