pátek 6. dubna 2012

Velký přehled řasenek Bourjois

Tento článek bude tak trochu recenze, tak trochu ohlédnutí do minulosti :-). Jak už jsem tady zmiňovala, mám velkou slabost pro značku Bourjois, z mnoha různých důvodů. Krásný design obalů, velká trvanlivost produktů (tvářenku spotřebuju možná tak za deset let :-)), jejich speciální patent, který brání stínům, tvářenkám, pudrům atd. v rozbití při pádu na zem (napékání na mřížku), nádherné odstíny a celková francouzská roztomilost, to jsou jen některé důvody, proč mi Bourjois tak přirostl k srdci. Dnes to ale bude o řasenkách. S těmi mám opravdu dlouholeté zkušenosti, a v podstatě pouze pozitivní. Obecně můžu říci, že VŠECHNY druhy řasenek Bourjois, které jsem vyzkoušela, mi vyhovovaly, líbilo se mi, jak malovaly, neopadávaly během dne, neslepovaly řasy, dělaly to, co slibovaly :-). Úplně přesně si nepamatuji, kterou jsem si pořídila jako první, ale myslím, že to byla jejich "klasika", tedy Bourjois Volume glamour mascara, přidávám i oficiální obrázek, kdybyste náhodou nevěděly, jak vypadá. 

Tuto řasenku bych doporučila všem milovnicím klasického tvaru kartáčku. Můžete s ní docílit velice přirozeného i dramatičtějšího efektu, dodává objem i délku bez slepení. Myslím, že si ji určitě ještě někdy pořídím ;-). Stojí kolem 299 Kč, ale dá se na internetových parfumeriích nebo v akci sehnat i podstatně levněji. Mi vydržela cca půl roku (pořád malovala velice dobře), dalšího půl roku jsem ji měla z nostalgických důvodů :-). Takže za tu cenu se, myslím, vyplatí. Měla jsem i její odrůdu Volume Glamour Ultra Black, o které se tady nebudu rozepisovat zvlášť, protože na ni sedí výše zmíněný popis, akorát je (nebo by měla být) o něco černější. Obě tyto řasenky jsou skvělé.

   Další řasenka na řadě je Coup de Théatre 2in1. Jde o řasenku, která v    sobě spojuje bílou bázi a klasickou černou řasenku. Tuto řasenku jsem používala cca před dvěma lety. Koupila jsem si ji čistě ze zvědavosti, a byla jsem více než příjemně překvapená. S trošku (pro mě) nezvyklým kartáčkem se velice dobře pracuje, nenabere na sebe zbytečně moc řasenky, zúžená špička se dostane opravdu ke každé řase, a to i v koutku oka. Efekt, který na řasách udělá, je hlavně prodloužení, opět bez slepování, takže pokud máte kratší řasy, směle do ní. Opět vydržela velmi dobře malovat asi půl roku. (Na internetu jsem ji našla například za 239 Kč.)

 

          A dostáváme se k řasenkám, které aktuálně používám. Vlevo vidíte řasenku Volume glamour max, kterou jsem nafotila dokonce i namalovanou na mých řasách :-). Tato řasenka má dost velký kartáček, který mi ale vyhovuje, maluje skvěle. Používám ji od září 2011 a pořád podává docela slušný výkon. Koupila jsem ji přes internet za 200 Kč ;-). Přikládám foto, jak malovala, když byla nová, to je lepší než dlouhý popis.
Podotýkám, že řasy jsou bez jakýcholi úprav (natočení kulmou nebo dodatečné rozčesání). 



Poslední řasenkou, a mou nejnovější, je Volume fast and perfect. Dala jsem za ni celých 20 Kč, koupila jsem ji před týdnem od jedné slečny, které nevyhovovala. Schválně jsem vybrala takovou fotku, kde jde dobře vidět kartáček. Tato řasenka je ze všech, co jsem od Bourjois měla, asi "nejhorší", to znamená, že vyžaduje dodatečné úpravy řas, jejich rozčesání atd., protože trochu slepuje. Její kartáček mi asi vyhovuje ze všech nejméně. Má v sobě ale motorek, který otáčí kartáčkem na obě strany, tímto procesem se řasy natočí a rozčešou (poměrně dobře). Je to ovšem hlavně velmi vzrušující při malování :-D. Tuto řasenku si nejspíš už znova nepořídím, ale její nanášení je celkem legrace.

Abych to shrnula, nejlepší řasenkou pro mě byla asi Volume glamour a Volume glamour max, na další místo bych dala Coup de Théatre 2in1 a jako poslední Volume fast and perfect.

A co vy a řasenky Bourjois? ;-) Nalákala jsem vás? :-))






6 komentářů:

  1. Mám Volume glamour max a je to asi jedna z nejlepších řasenek, jakou jsem zatím měla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, mám stejný názor. Mám vždycky strašný problém se rozhodnout, která z řasenek od Bourjois to bude tentokrát:-D. Nyní je k dostání i novinka Volume glamour max Definition, a na tu jsem teda silně zvědavá.

      Vymazat
  2. Ahojky, Bourjois řasenky mám nejraději :) Hodně mi vyhovovala Volume Glamour Ultra Care mascara a teď mám tu Fast&Perfect a příjde mi fajn, s tím štětečkem je zábava :D akorát ty řasy rychle klesnou.
    Jinak Bourjois a Biodermu miluju :), tak se těším na tvé další články! Jo a taky studuju Anglický jazyk a literaturu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Tě u mě pěkně vítám ;-). A studuješ v Praze nebo v Brně ;-)?

      Vymazat
    2. Brno. Tak možná se potkáváme, ani o tom nevíme :)

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).