neděle 4. listopadu 2012

11 plus 11 plus 11

Děkuji Stannah, která mě nominovala na tento tag. Jak už mnoho z Vás ví, úkolem je odpovědět na 11 otázek, napsat o sobě 11 zajímavostí a vymyslet dalších 11 otázek pro další bloggerky. Tento článek rozdělím do dvou částí. Dnes odpovím na otázky a napíšu o sobě těch 11 zajímavostí, později pak vymyslím otázky a nominuji nějaké další bloggerky. Obávám se ale, že 11 jich asi nebude.

Zajímavosti o mně:

Je těžké vymyslet něco vážně zajímavého a zároveň toho neprozradit až moc. Jsou určité věci, které se tady zkrátka neobjeví, i když zajímavé bezpochyby jsou :).

1. Miluju čaje. Všechny možné druhy, nejraději mám mátový, černý, zelený, meduňkový a nejrůznější další bylinkové čaje. Také ráda připravuji čaj z čerstvého zázvoru. Čaje nesladím, a když, tak medem. Zato kávu sladím hodně :). Nejraději mám cappuccino a latté, to znamená hodně mléka a cukru s dotekem kávy. Nejvíce si vychutnám kávu kvalitní, čerstvě připravenou. Naštěstí o dobré kavárny v Brně není nouze.

2. Jsem velký obdivovatel firmy Student agency. Mnohokrát jsem cestovala jejich autobusem a párkrát i Regiojetem. Nemám jim co vytknout, takto nějak si představuji služby a chování k zákazníkům.

3.  Mám ráda kočky i psy a v budoucnu bych chtěla mít doma jak kočku (kočky), tak psa. V tom se s přítelem shodneme.

4. Jsem ráda, že žiji v současnosti v České republice. Ačkoli hodně věcí v politice a v našem státním zřízení stojí za houby, věřím, že se to v dobré obrátí. Je kolem mě hodně lidí, kterým to není jedno a něco s tím dělají, tudíž jsem lehce optimistická. Nic ale není dané, ani demokracie, ani svoboda, a to bychom si měli uvědomit.

5. Jsem moc ráda, že mám tak úžasnou rodinu, přítele a kamarády. Lidi, které mám ráda, obohacují můj život nejvíce.

6. Jsem klidně schopná se nelíčit a vůbec mi to nevadí. Zato bez čištění a namazání pleti bych asi nevydržela.

7. Moje vlasy nikdy nebyly barvené a myslím, že ještě dlouho nebudou. Svoji barvu mám moc ráda a nemám potřebu na ní něco měnit. Kdybych si mohla vybrat jinou přírodní barvu vlasů, byla by to zrzavá.

8. Moc ráda nakupuji jídlo, vymýšlím různá jídla a zkouším nové recepty. Při vaření často používám různá exotická koření a ingredience.

9. Z alkoholu mám nejraději víno a myslím si, že české (respektive moravské) bílé víno je na světové úrovni. V budoucnu bych se chtěla o víně více poučit a naučit se třeba rozeznávat i jemnější nuance než jen základní druhy. Moc se těším na letošní Svatomartinskou ochutnávku v Brně.

10. Téměř se nedívám na televizi, když mě něco zajímá, podívám se na to raději na internetu. Dávám přednost americkým a britským seriálům (How I met your mother, The big bang theory, Once upon a time, Doctor Who...) a filmům.

11. Den, kdy si nepřečtu alespoň kousek knížky, nestojí za to.



Otázky od Stannah:

1) Jaký je tvůj nejdražší kousek kosmetiky, který vlastníš?

Myslím, že žádný z mých kosmetických výrobků nepřesahuje hodnotu 500 Kč. Z dražších věcí, které si kupuji opakovaně, je to Bioderma Atoderm krém a Sensibio H2O, oboje stojí kolem 460 Kč. Oboje mi vydrží cca tři až čtyři měsíce. Není pro mě podstatné mít drahou kosmetiku. Jako každá holka ráda nakupuji ve slevách, a mám radost, když seženu něco například od Bourjois levněji atd. Také mám radost z věcí od Clinique, které mám a které jsem sehnala za zlomek ceny. Výjimku svou cenou tvoří mé parfémy, ale ty většinou dostávám k Vánocům nebo k narozeninám, nekupuji si je sama.

2) Jaký je tvůj neoblíbenější zpěvák/skupina?

Už asi od mých šesti let The Beatles. Obecně ale hudba tvoří důležitou součást mého života, miluju svou sbírku CD, moc ráda chodím na koncerty a na nejrůznější hudební festivaly. Oblíbených zpěváků, zpěvaček a skupin mám více, z českých mám moc ráda Tomáše Kočka a jeho orchestr. 

3) Tvůj největší (kosmetický) trapas?

Na žádný kosmetický trapas si nevzpomínám. A co se týče ostatních trapasů, tak to je každou chvíli něco. Občas se mi podaří zakopnout a natáhnout se na chodník, například.

4) Tvoje nejoblíbenější vůně?

Jelikož mám hodně citlivý nos, tak skrz něj i hodně vnímám různé situace a lidi. Mou nejoblíbenější vůní je vůně lesa v Beskydech, vůně beskydského vzduchu a vůně domova. Dále mám moc ráda vůni čaje, kávy a nejrůznějších jídel, bylinek a koření.

5) Které jídlo opravdu z duše nenávidíš a nikdy bys ho nesnědla?

Nelákají mě brouci, červi, žáby a podobně. Naopak mořské plody včetně různých chobotniček mám ráda.

6) Vysněné město, kam by ses chtěla podívat?

Chtěla bych se znovu podívat do Londýna (což máme s kamarádkou v plánu), dále mě láká například San Francisco. Dokázala bych ale vyjmenovat dvacet dalších měst. Miluju Prahu! A jsem moc ráda, že se tam dostanu poměrně často.

7) Tvoje nejoblíbenější značka kosmetiky?

Tak to je jasné, z pečující kosmetiky je to Bioderma (dále přírodní kosmetika: Saloos, Forever living products, ale i Garnier, oriflame nebo La roche-posay), z dekorativní Bourjois, z tělové Dove, Radox a oriflame, u vlasové se to střídá, milovala jsem šampony a kondicionéry Herbal essences, ale ty starší typy balení.

8) Lidská vlastnost, kterou ze všeho nejvíc nesnášíš?

Neúcta. Neúcta k sobě navzájem, k přírodě, k tradicím, k práci ostatních lidí, kteří dělají něco užitečného.

9) Kolik let má tvůj nejstarší kosmetický produkt, který doma najdeš a máš odvahu jej stále používat?

Na spotřebu krémů a tělové a obličejové kosmetiky jsem hodně vysazená. Co se týče dekorativní kosmetiky, dávám si pozor na spořební dobu tekutých věcí (make-upy, korektory atd.). Mám ale několik tvářenek, stínů a rozjasňujících pudrů, které mají tak přes pět let.

10) Tvé životní motto, podle kterého se řídíš?

Ať každý den stojí za to.

11) Jaký dárek by sis letos nejvíce přála najít pod vánočním stromečkem?

Z kosmetiky je to asi parfém Dior Addict, z knih bych si přála třeba Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové. Ale o dárky nejde, raději je vymýšlím a obdarovávám. A nejdůležitější je zdraví a pohoda mojí rodiny a mých blízkých.

Doufám, že se Vám článek bude líbit. 


3 komentáře:

  1. Skvělý počtení:) Já jsem Tě taky nominovala ale nějak už jsem to nestihla dát vědět, ale tak TAG si stejně napsala, tak je to jedno:)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek, v těch čajích a kávě se naprosto poznávám :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).