neděle 9. června 2013

Bourjois So laque glossy

Milé čtenářky,

u Bald and pale jsem před pár dny četla rozhořčený článek o laku od Bourjois. Jelikož jsem si shodou okolností pořídila lak ze stejné řady, ale v jiném odstínu, trochu jsem se obávala všech chyb, které jsou v odkazovaném článku vyjmenovány: čárkování, špatné krytí, odlupování, blbý štěteček atd. Musím říci, že s Bald and pale souhlasím tak napůl.

Odstín: Lak mám v odstínu 02 Prepp´ hisbiscus, a kvůli němu jsem si jej koupila především. Chtěla jsem něco jiného než klasickou červenou a tento odstín se mi zalíbil na první pohled. Je zářivý, letní, barevně se mi hodí k oblečení i botám :). Myslím si, že by se dal popsat jako korálový, je to něco mezi červenou, růžovou a na určitém světle je do oranžova. Je zkrátka zajímavý a dokonce mi jej pochválil i přítel :).

Krytí: Lak kryje bezvadně už v jedné vrstvě, nečárkuje, konzistenci má spíše hustší, pracuje se s ním dobře, ani štěteček mi nepřipadá nějak zvláště blbý. Na nehtech vypadá bezvadně. Lakovala jsem jej jako obvykle, to znamená podkladový lak od Sally Hansen, dvě vrstvy laku a nakonec krycí lak better than gel nails od essence.

Výdrž: A tady nastává problém. Při stejném postupu, jaký jsem popsala výše, mi lak vydrží pěkný pět dní až týden, lak od Bourjois to zvládl přesně jeden den. Dokonce se mi odloupl i z nehtu na noze, což se mi snad ještě nikdy nestalo, na nohách mi lak vydrží bez problémů pěkný dva týdny i déle. Musím říci, že v tomto bodě mě velmi zklamal.

Nahoře můžete vidět lak po nalakování (odstín odpovídá), dole pak po dvou dnech.




Celkově lak hodnotím tedy takto: odstín je nádherný, výdrž bohužel mizerná a cena přemrštěná (cca 220 Kč, já jsem jej kupovala se slevou).

Co vy, jaké máte zkušenosti s laky Bourjois? A která značka laků na nehty je vaše oblíbená?

2 komentáře:

  1. Takze je to dle predpokladu - odstin od odstinu, protoze muj ruzovy je tekuty temer jako mleko. Ovsem ta vydrz je vskutku prachbidna :-((

    OdpovědětVymazat
  2. Já musím s Tebou souhlasit, krytí fajn, já měla i super štěteček...ale co se týká výdrže u buržoustích laků - zoufalství, mám odstín Rouge in Style a ten odstín je krásný rudý (lahvička "eifelovka"), ale výdrž 1-2 dny - za tu cenu je to opravdu předražené a v drogérii člověk koupí mnohem lepší lak i za 40 Kč, tak jsem si pak stejný odstín koupila od jiné značky a Bourjois nikdy více...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).