sobota 22. června 2013

Jak být fit se Saloos Body fit

Milé čtenářky,

opět jsem si pro Vás nachystala článek o výrobku Saloos, který mi byl zaslán k recenzi. Jedná se o masážní olej Body fit, určený speciálně pro sportovce. Před výkonem má rozehřát a prokrvit svaly, po výkonu je pak uvolnit a zamezit jejich bolesti. Byla jsem na něj moc zvědavá, protože kdysi jsme doma měli olej se stejnými účinky od firmy Botanicus, který byl naprosto boží a vždy mi od bolavých svalů pomohl. Tento olej jsem měla ideální příležitost vyzkoušet, jak funguje na svaly, které byly vystaveny velké zátěži, protože oficiální trénink na Beskydskou sedmičku už začal natvrdo :-). Předminulý víkend jsme s přítelem šli sólo přechod Čertův mlýn-Javorník (cca 35 km za šest hodin) a ten minulý jsme se společně s dalšími asi pěti sty lidmi účastnili nočního přechodu Lysá hora-Javorník (55 km za deset hodin, asi patnáct kilometrů z trasy jsme běželi), takže jsem si docela mákla. Po prvním přechodu mě nohy nebolely, tak jsem si říkala, že to bude v pohodě a nepromasírovala jsem si je... no a tři dny jsem pak nemohla chodit. Člověk se holt někdy prostě nepoučí. Po druhém přechodu jsem si tedy nohy promasírovala poctivě právě olejem Saloos, ačkoli jsem se domů a do postele dostala až o půl šesté ráno. A stal se zázrak, ačkoli to byla o dvacet kilometrů delší trasa a šli jsme ještě rychleji, nohy mě bolely minimálně. Jak správně podotkla Len v komentáři, hlavní je určitě ta masáž, ale ráda k těmto účelům používám olek, který je mi co nejpříjemnější. To by bylo tak na úvod :-).


Kromě skvělých účinků na svaly i na plosky nohou a šlachy (použila jsem jej i na chodidla a také mi velice ulevil od bolesti způsobené dlouhým pochodem) tento olej nádherně voní, vůní mi velmi připomíná právě toho mého miláčka od Botanicusu. Když jsem jej poprvé otevřela, tak jsem jej asi minutu fascinovaně očichávala. Jeho vůně je velice osvěžující a zároveň uvolňující, běžte si jej alespoň očichat! Celkově jsem tedy s tímto olejem více než spokojená a rozhodně se stane mým věrným pomocníkem při lepších sportovních výkonech. Dobře se roztírá, na kůži je velice příjemný a opravdu má lehký hřejivý efekt, svaly nádherně uvolní a myslím si, že opravdu napomáhá jejich regeneraci. Potvrdil mi můj dřívější názor, že masážní oleje Saloos jsou špičkové a opravdu fungují tak, jak slibují. Ještě mám pro vás fotku složení.






Co vy a masážní oleje Saloos? Jaké jsou vaše zkušenosti?

2 komentáře:

  1. Popravdě myslím, že ny zabral jakýkoliv olej, a že hlavní je to samotné promasírování namožených svalů. Ale zas kdo by se mazal slunečnicovým, že. :-) Tudíž je vůně hodně důležitá.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, nejdůležitější je samotné mechanické promasírování svalu. Nicméně, aromasložky udělají taky kus práce, třeba rozmarýn skvěle prokrvuje a připraví svaly na námahu. Já sama ho používám před kolem nebo bruslemi a nemůžu si ho vynachválit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).