čtvrtek 17. října 2013

Všehochuť: Líčení s Mary Kay a včerejší nákupy

Milé čtenářky,

dnes to bude taková všechochuť aneb mé kosmetické a nákupní zážitky z posledních dní. Sestra se před časem nechala nalíčit v Orsay od poradkyně Mary Kay, byla z toho nadšená a nabídla mi, že bych k této poradkyni mohla jít s ní, na minikurz líčení. A protože jsem pro každou srandu, tak jsem souhlasila, vypravily jsme se tam toto úterý. Poradkyně byla velmi příjemná, sama hezky namalovaná, ptala se nás, jak se staráme o pleť atd. Celkem mě chválila, když jsem jí říkala, co používám v péči o pleť, a nesnažila se mi vnutit žádný Mary Kay výrobek (což oceňuji). S Mary Kay mám celkem bohaté zkušenosti a mám od nich pár oblíbených výrobků, o kterých chystám článek. Poradkyně mi tudíž nesdělila nic moc nového, co se jejich produktů týče, mám v tom celkem přehled. Mým cílem ale bylo naučit se namalovat si schopnou horní linku, což se mi podařilo, takže já jsem byla s minikurzem líčení spokojená. Probíhalo to tak, že poradkyně mi namalovala jednu půlku obličeje a jedno oko a podrobně mi říkala, jak na to, a mým úkolem bylo namalovat druhou půlku. Ukázala mi také na sestře, jak stínovat oči (sestra byla s nalíčením také moc spokojená). Celkově to bylo fajn a jsem ráda, že jsem se přestala bát horní linky a že ji snad časem zvládnu dokonale :-). Použité produkty při líčení byly: makeup, fixační pudr, rozjasňovač pod oči, bronzer, tužka na oči, řasenka, rtěnka a lesk. Poradkyně mi chválila řasy, jak je mám dlouhé a natočené (ano, také jsem s nimi velmi spokojená), pleť, obočí i rty. Asi jsem naprosto úžasná :-D. A jak jsem vypadala po nalíčení?


Z minikurzu líčení jsem si nakonec odnesla jeden výrobek, a to vzorek fixačního transparentního pudru zdarma. K pudru (spíše pudříku) byl i miništěteček. Minibalení se mi moc líbí, hlavně na cestování. Samotný pudr jsem ještě nezkoušela, ale určitě vás budu informovat, jaký je. Pudr jsem vyfotila pro porovnání velikosti s mým pudrem od Dermacolu.




Taky jsem včera po dlouhé době nakupovala. Měla jsem v plánu koupit si nějaké vyhlídnuté věci v Orsay (kde ale už změnili kolekci, takže nakonec se mi tam nelíbilo nic) a také jsem se šla podívat do s.Oliver, kde probíhá klubová sleva 50 % pro členy klubu. Tam mě ale taky nic nezaujalo. Nakonec jsem ale uspěla v HM, kde jsem si koupila světle šedý svetr a černobílou puntíčkovanou halenku. Obojí je moc pohodlné, halenka má moc pěkný střih i příjemný materiál. A informace pro všechny brňačky: máte-li rády pashminy, tak v obchodě Kasha na České mají obrovský výběr barev, mají je ve slevě (za 299 Kč jedna) a jsou opravdu úžasné, složení je 90 % kašmíru a 10 % hedvábí. Já jsem si koupila malinovou, protože červenou už mám (jinak bych si vzala červenou :-) ) a malinová mě zaujala nejvíce.

Halenka, svetr a pashmina

Barva pashminy na denním světle, ve skutečnosti je ale tmavší
Pak jsem taky trochu řádila v Douglasu, ve slevě jsem si koupila řasenku Twist up the volume od Bourjois, kterou jsem ještě neměla (199 Kč místo 360), bázi pod oční stíny od Artdeco (stojí 149 Kč místo obvyklých 199) a dvě fialové tužky, překvapivě od Bourjois (jednu z nich mám už dlouho a už je skoro po ní a tu druhou jsem strašně nutně potřebovala :). No, a také jsem si koupila náhradníka mého oblíbeného deodorantu, který mi pomalu dochází. K nákupu jsem také obdržela dva vzorečky nového makeupu od Bourjois, Happy light. Můžete se těšit na recenze všech výrobků. :)


A co vy, nakupujete nebo se držíte říjnové výzvy? A jak se vám líbí mé nákupy a líčení s Mary Kay?

15 komentářů:

  1. Tak na ty pashminy se rozhodně musím zajít podívat! :)
    A nalíčení Ti moc slušelo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajdi, jsou úžasné a heboučké! A kdy se potkáme osobně? :)

      Vymazat
  2. Áá, má oblíbená Mary Kay! :D Netváříš se po tom zákroku moc nadšeně. :) Ale sluší ti to, to zas jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se nějak zapomněla usmát... Pilně zkouším linky a docela mi to už jde! :). Díky.

      Vymazat
  3. Já se teda s nákupama v říjnu docela rozšoupla.. :) moc chválím svetřík a halenku, moc hezké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Já razím heslo: když se mi něco líbí a hodí se mi to a sluší mi to, raději si to koupím hned :). A pak mám na dlouhou dobu vystaráno.

      Vymazat
  4. K těm pashminám: je nesmysl, aby šála za tyto peníze byla skutečně složena z toho, co se píše na štítku, důvody jsou pěkně popsané v tomto článku na Módním pekle: http://www.modnipeklo.cz/2010/08/kasmir-za-dve-stovky-3/ Navíc i podmatově jde poznat, že kašmír to nevidělo ani z vlaku - kašmír je skoro až plstnatý, kdežto tyhle pashminy smrdí polyesterem na sto honů. Obchodní inspekce po tom dost jde, všechno ale neodhalí. Ale rozhodně jsou tyto šály fajn na doplnění jakéhokoliv outfitu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to díky za informace. Já jsem s ní spokojená, ale trochu mě to teda štve, že člověk už nemůže věřit ničemu, ani cedulkám se složením materiálu.

      Vymazat
  5. To líčení ti moc sluší! Ta puntíkovaná halenka je skvělá, nevíš prosím, jestli tam měli nějakou podobnou bez puntíků? :) Mně puntíky nesluší, ale střihově je přesně na mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Děkuji. Halenku jsem Ti našla, spolu s podobnými, na stránkách HM.

      To je ona:

      http://www.hm.com/cz/product/17074?article=17074-C

      A mají ji ještě v malinové, v černé a s proužkem:

      http://www.hm.com/cz/product/17074?article=17074-E

      Tak snad jsem Tě potěšila a já si ještě pořídím tu malinovou! :-)

      Vymazat
    3. Díky, seš zlatá! Taky mě mohlo napadnout si je najít :/ Půjdu na ně zítra mrknout, ta tmavě růžová vypadá taky dobře :)

      Vymazat
  6. Si měla asi štěstí na poradkyni :) Já vypadala hrůzostašně a navíc jsem se pak osypala na týden nehezkou krupičkou a pupínky :( MK nikdy víc, složení je fakt "lahůdka"..

    OdpovědětVymazat
  7. Moc Ti to sluší! Já myslím, že ani tak nejde o MK jako o to, kdo tu MK dělá. No jo, já mám totiž tu svou Kačenku, no, a nedám na ni dopustit, ať si je růžová jak chce. Moc pěkný výběr z HM. Ta halenka v proužcích, puntících i malinách se mi moc líbí. Hmm, a za tu cenu... No, ale máme říjen, že. Už tak ho budu muset porušit kvůli Art deco bázi v akci. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že tě hezky namalovala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).