úterý 6. března 2018

Spotřebováno a novinky v lednu a únoru

Milé čtenářky,

opět to vyšlo tak, že jsem se rozhodla spojit dva měsíce (leden a únor) do jednoho článku, hlavně proto, že jsem se k napsání dostala až nyní :). Tak jdeme na to:

Spotřebováno v lednu




Bioderma Atoderm krém: ANO: Asi milionté spotřebované balení, pro mě prostě nepostradatelný a naprosto univerzální krém na léčbu i prevenci ekzémů.

Nivea sprchová pěna s vůní maliny a rebarbory: ANO: Velmi příjemná záležitost, vůně vydrží na pokožce docela dlouho po sprchování, myje jemně a bez vysoušení, nahradí i holicí pěnu. Určitě si ji koupím znova, možná vyzkouším jinou vůni.

Antibakteriální gel Isana (Rossmann): ANO: Antibakteriálních gelů na ruce jsem vyzkoušela spousty, tento si ale zaslouží speciální zmínku. Měla jsem jej koupený do porodnice a velmi mile mě překvapil. Hezky a jemně voní, vůbec nelepí a nevysušuje a stojí pár korun. Rozhodně doporučuji.

Termální voda Avéne: ANO: Další spotřebované balení, používám každý den a neznám nic lepšího na zklidnění a hydrataci.

Toaletní voda Eclat femme od oriflame: ANO: Moje nejoblíbenější vůně od oriflame, jemná, elegantní, s dlouhou výdrží, kupuji opakovaně.

Tělový olej Dove dermaspa Uplifted: ANO: Již druhé spotřebované balení, velmi příjemný, skutečně hydratující a rychle se vsakující tělový olej s úžasnou vůní. Na Notinu jej teď navíc mají za pouhých 82 Kč, což je opravdu za hubičku. Najdete jej zde.

Krém na ruce Mixa pro suchou a citlivou pokožku: NE: Absolutní příšernost, nechával na rukách lepivý silikonový film, a navíc mě pálil. Po dvou použitích letí do koše.

Šampon a kondicionér John Frieda Brilliant Blonde: ANO: Tento šampon a kondicionér se staly mými velkými oblíbenci. V první řadě musím zmínit jejich nádhernou a neobvyklou vůni, která šla z vlasů cítit i dlouho po umytí. Vlasy byly po použití opravdu krásné, hladké a vyživené, snadno se upravovaly. Určitě si od Johna Friedy zase něco pořídím.

Micelární voda Garnier: ANO: Používám furt, jinou nechci :).

Dove Caring bath s bambuckým máslem a vanilkou: ANO: Tato řada od Dove patří mezi mé favority, takže tuhle docela velkou pěnu jsem spotřebovala poměrně rychle, dá se totiž samozřejmě použít i místo sprchového gelu. Nádherně voní a nevysušuje pokožku, co víc si přát.


Mám tady také docela dost dekorativní kosmetiky, kterou jsem nepoužívala, byla stará a už jsem se rozhodla ji vyřadit. Podrobněji se rozepisovat nebudu, stejně už se většina neprodává :-D. Takže tady vidíte výsledky čistky, spotřebovaný je jen lak essence. 


Novinky leden










Jak vidíte, novinky byly velice skromné. Koupila jsem si jen dvojbalení krému Atoderm od Biodermy, tři soli do koupele značky tetesept a pěnu do koupele od značky Tesori d´Oriente. Z dekorativní kosmetiky jsem si pořídila jen pudr na obočí od Catrice a fialový monostín od she (fialový stín jsem chtěla, ale nechtělo se mi za něj moc utrácet, a s tímto jsem velmi spokojená).

Za leden je to tedy minus 24 kousků a 8 novinek.

Spotřebováno únor


Tělový krém AVON Planet Spa s olivovým olejem: NE: Tento krém má svá pro i proti. Pro: docela dobře hydratuje a hezky voní. Proti: špatně se vsakuje, zanechává mastný film a především, obsahuje vysoce otravné hydratační zelené perličky, které se na kůži nerozpustí a zůstávají na ní ještě dlouho po namazání a každé mazání je tedy velká otrava. Za mě rozhodně ne.

Jessa gel na intimní hygienu: ANO: Vlastně by měl být i v novinkách, protože si ho vždy koupím, přeliju do obalu s pumpičkou a prázdný obal vyhodím. Momentálně můj nejoblíbenější gel na intimní hygienu, nedráždí, nevysušuje, má dobré složení, hezky voní a stojí kolem 50 Kč :).

Balea holici pěna Pink grapefruit: NE: Moc se mi líbil veselý a optimistický obal, zklamala mě ale docela slabá parfemace, a také mi pěna vydržela dost krátkou dobu. Asi si koupím zase sprchovou pěnu Balea, ne přímo holicí, ta mi vyhovovala více.

Podkladový lak essence: NE: Nebyl nijak úchvatný, už jsem měla lepší.

Rimmel 60 Seconds Super shine v odstínu Queen of tarts: ANO: Velmi dobrý lak v nádherném klasicky červeném odstínu, schnul rychle, kryje pěkně v jedné vrstvě, vydržel hezký cca pět dní po nalakování, dopotřebovala jsem jej až do dna. 

Koupelové soli tetesept: ANO: Moje první zkušenost s touto značkou, nakoupila jsem si na vyzkoušení více druhů, a nejvíc mi voněla a sedla varianta Herbs and Oils (v jednom balení máte sůl i olej, viz foto výše). Tyto koupelové soli a oleje mají sympatické složení, krásně voní a koupel s nimi je opravdu relaxační. Doporučuji vyzkoušet :). 

Blue cap cream: ANO: Mám teď s nepolevující zimou nejhorší ekzémy za hodně dlouhou dobu a tento krém mě vždy zachrání. Už jsem tubičku i rozstřihla a vyškrábala poslední zbytky, musím dnes do lékárny pro nový, ale měli výpadek u dodavatele, takže krém nebyl.

Pudr Bourjois Healthy balance: ANO: Už několikáté spotřebované balení, mám teď novou variantu tohoto skvělého pudru.

Novinky 


Koupila jsem si poměrně dost nových kousků dekorativní kosmetiky, ale i nějakou pečující. Neodolala jsem limitované edici Wood you love me od essence, prohlédla jsem si vše, nakonec jsem si vybrala dvojici tvářenky a rozjasňovače a oboustrannou tužku na oči (krásná hnědá a na druhé straně tělová barva, navíc je tam veverka, no nešlo to jinak :)). Dále mám novou vazelínu na rty značky Vaseline (byla přibalená zdarma ke sprchovému gelu Dove), již zmíněný pudr Healthy mox od Bourjois v novém balení, které je větší a obsahuje i houbičku, tekutý rozjasňovač od Urban decay v odstínu Aura a dva krémy na oči. Ten Garnier je založený na principu přizpůsobujícíh se barevných pigmentů (a byl ve slevě za 60 Kč) a Balea je prostě extra výživný krém s Ureou (suchost postihla všechny části obličeje, takže i okolí očí). 


Novinky z oblasti tělové kosmetiky jsou skromné, velké balení mého oblíbeného sprchového gelu Dove go fresh s okurkou a novinka od Lactacydu, intimní sprchový olej, který mě zaujal a rozhodla jsem se ho vyzkoušet.


A úplně poslední dvě věci, mini balení mé oblíbené vůně Be delicious od Donny Karan a pleťová voda od Garnier, rovněž celkem novinka, která obsahuje 95 % složek přírodního původu. Chtěla jsem něco na dočištění pleti po odlíčení a tato voda je velmi příjemná.

Za únor je to deset spotřebovaných věcí a jedenáct novinek, takže celkově jsem na minus patnácti kusech, to je slušné :).

Tak a to je vše, díky, že jste dočetli až sem :).
A co vy a vaše nové kosmetické objevy, co vás zaujalo? 





2 komentáře:

  1. Intimní sprchový olej? Na ten mrknu. Ještě jsem nazaznamenala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda to je produktů :). Spoustu z nich jsem ještě nezkoušela.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).