pátek 28. září 2012

Amerika, část první.

Milé čtenářky,

úspěšně jsem přežila Ameriku a přináším Vám reportáž z cesty, dnes to bude všeobecné info, dojmy a trasy, které jsme zvládli :-). Vyrazili jsme 12. září a vrátili jsme se včera. Bylo nás pět, já, přítel, jeho otec a dva bratři. Základní stanoviště jsme měli v New Jersey, ve městě Elizabeth, kde bydlí přítelova teta. První dva dny jsme strávili v New Yorku, kam jsme dojížděli (cca tři hodiny tam a zpátky autobusem, vlakem a ještě jedním vlakem). V sobotu 15. 9. jsme vyrazili na Niagarské vodopády (v již výše zmíněném složení - já a čtyři chlapi :), půjčeným autem a přespali jsme v motelu - moje rpvní noc v americkém motelu! Pokoj jsme měli celkem malý, ale nějak jsme se tam poskládali. Podívali jsme se na večerní Niagáru, a druhý den jsme tam strávili celé dopoledne, lodičkou jsme jeli až pod vodopád, no zážitek to byl hezký a tak trochu vlhký, i navzdory vyfasovaným pláštěnkám :-). Odpoledne jsme měli s přítelem naplánovaný odjezd za mou tetou do Toronta, lístky na Greyhound bus jsme měli už dávno koupené, vytisknuté, místo odjezdu vyhledané, zdánlivě žádný problém. Když jsme ale dojeli na údajné odjezdové místo, dozvěděli jsme se, že odtamtud žádný Greyhound nejezdí, poslali nás jinam, ale ani to nebylo to správné místo, no a autobus nám mezitím vesele ujel. Volala jsem tetě, co se stalo, a ta mi řekla, že nám ten autobus měl jet z Niagarského letiště, nu, to tak nějak zapomněli na lístcích napsat. Nakonec jsme se domluvily, že pro nás přijede na kanadskou stranu, takže jsme s přítelem pěšky přešli po Rainbow bridge, pokochali se výhledem na vodopády z jiného úhlu a nakonec jsme si je užili jak z americké, tak z kanadské strany. Byl to nádherný den, teplo, celou dobu nám počasí velmi přálo. Takže žádný stres, a nakonec to bylo lepší, než kdybychom jeli autobusem. Následující tři dny jsme strávili u mé tety na předměstí Toronta, a do Toronta jsme každý den dojížděli, prošli jsme si centrum, nejvíc se nám líbil Harbour front - přístav. Ve středu 19. září jsme se vrátili Greyhoundem (tentokrát už jsme stoprocentně věděli, odkud z Toronta jede) přes noc do New Jersey, čtvrtek jsme opět strávili v New Yorku a v pátek jsme vyrazili na další cestu. Zde přikládám mapu první části:





Naše dalši putování vedlo z New Jersey do Philadelphie, Washingtonu a Gettysburgu. Tentokrát jsme jeli ještě s přítelovým strýcem, který nám dělal průvodce (tudíž nás bylo šest a měli jsme půjčené jiné, větší auto). Bydleli jsme každou noc v jiném motelu, všechny byly krásné, ve všech jsme měli v ceně i snídani, takže jsme si to moc užili. Podrobněji se o tom, co jsme viděli, rozepíšu v dalším článku. Zde přikládám opět mapu:




To by bylo na úvod, v dalších článcích se rozepíšu o tom, co na mě udělalo největší dojem, o nákupech a přidám samozřejmě i fotky. Budu ráda za Vaše komentáře a podněty, o čem konkrétně byste si chtěly přečíst.

Přeji Vám krásný státní svátek :-).



2 komentáře:

  1. Už se těším an další cestovatelské dojmy a zážitky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že se o některém z výletů rozepíšeš víc :-) Mně láká nejvíc asi Kanada, ale zatím mám pořád hodně cestovatelských plánů po Evropě.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).