sobota 5. ledna 2013

Oblíbenci roku tak trochu jinak: péče

Tématem tohoto článku bude má oblíbená kosmetika za rok 2012, jak uvidíte dále. Jelikož v podstatě nepíšu o ničem jiném než o kosmetice, kterou mám ráda a která mi sedí, zaměřím se spíše na výrobky, o kterých jsem se tady ještě moc nezmiňovala a na ty, o kterých už jsem psala hodně, pouze odkážu. Pro ty z Vás, které třeba můj blog neznáte dlouho, může tento článek posloužit jako rozcestník.

Obličej

Čištění a odlíčení

Tam je to bez debat micelární voda Sensibio H20, o které jsem psala tady (stejně tak tam píšu i o svém nejoblíbenějším univerzálním krému Atoderm). Micelární vodu Sensibio používám jak ráno, tak večer a myslím si, že ji budu používat zřejmě až do konce života. Objevila jsem ji asi před třemi lety a už ani nevím, co pro mě bylo impluzem k jejímu zakoupení (kosmetické blogy to nebyly:), ale jinou už nechci. Ušetřím díky ní spoustu času a ve výsledku i peněz, protože mi vydrží tři až čtyři měsíce a nepotřebuji už k čištění ani odlíčení nic jiného. Doplňkově používám ještě pleťové mléko a peeling, ale Sensibio je pro mě prostě už nutnost.

Sensibio H2O


Hydratace:

Pleťový krém:

Jako krém na obličej velmi často používám Atoderm od Biodermy, z vyloženě obličejových krémů mám ale velmi ráda dva, a to Hydreane Extra Riche od La roche-posay (o kterém bude samostatný článek) a Garnier denní vyhlazující krém.

La Roche-posay Hydreane Extra Riche


Atoderm krém

To, že mi Hydraeane sedí, už jsem věděla dávno, překvapením roku je ale pro mě dost nečekaně Garnier Vyhlazující denní krém. Tento krém jsem si koupila spíše jako nouzovku, protože jsem na něj měla slevu v dm a protože mi zrovna došel jeho růžový předchůdce pro suchou pleť, se kterým jsem ale nebyla úplně spokojená. A našla jsem v něm asi jeden z nejlepších denních krémů, jaký jsem kdy vyzkoušela. Má úžasně osvěžující a nevtíravou vůni, která mě po ránu probudí, rychle se vstřebává, a po delším používání mi krásně rozjasnil pleť. Viditelně vyhlazuje pleť a zlepšuje její strukturu, už dlouho jsem neměla tak hezkou pleť. Nezanáší póry, je lehoučký, a přitom úžasně hydratační. Zdá se mi, že hydratuje lépe než ten růžový krém ze stejné řady, nežmolkuje, jako podklad pod make-up je ideální. Překvapilo mě, že jej mohu bez problémů používat i teď v zimě. Myslím, že je vhodný jak pro suchou, tak pro smíšenou pleť, díky své velmi lehké a nemastné konzistenci. Mou citlivější pleť nijak nepodráždil. Rozhodně jej mohu doporučit, za tu cenu je to skvělá koupě (měla jsem jej asi za stovku) a jeho účinky bych přirovnala k mnohem dražším krémům. Pokožku krásně osvěží, rozjasní a dlouho hydratuje. Vyzkoušejte jej!
 

Garnier vyhlazující denní krém

Konzistence krému


Oční krém: 

V této kategorii zcela jednoznačně zvítězil krém z řady eco beauty od oriflame, mé dojmy z něj najdete tady. Mé nadšení z něj stále trvá, ve svých účincích dalece předčil Sensibio oční krém od Biodermy. Kruhy pod očima mizí, vrásky mizí, je to zázrak!

Oční krém oriflame eco beauty

 Sérum: 

Mým jediným sérem, se kterým mám zkušenost a které mi naprosto vyhovuje, je Hydrabio od Biodermy, podrobnější informace zde. Měla jsem jej v té testovací sadě Hydrabio a považuji jej za ideální sérum pro mladou sušší pleť.

Vlasy:

Šampon:

V této kategorii asi nemám vítěze, mám ráda například šampony od Garnier nebo Herbal essences. Příjemně mě překvapil děstký heřmánkový šampon Pufík, o kterém se dočtete více v nějakém příštím článku na téma Spotřebováno.Vlasy mám bezproblémové, takže šampony nijak strašně neřeším.

Kondicionér a maska:

Pouze a jedině kokosová řada od Baley! Pro mě překvapení roku. Vlasy jsou krásné, poddajné, jemné, lesklé, vyživené a nádherně voní! Více informací tady nebo tady.

Styling:

Jelikož lak ani tužidlo na vlasy zdaleka nepoužívám každý den, jsem velmi spokojena s minibaleními laku a tužidla od Baley, více zde. Vlasy neslepují, nezatěžují a fungují :-).

Tělo:

Sprchový gel:

Sprchové gely střídám velmi často, mám ráda všechny od Dove, Bourjois nebo Palmolive. Kdybych si ale musela vybrat, byl by to Dove. V létě miluji Dove go fresh s okurkou a zeleným čajem, v zimě dávám přednost sprchovým gelům Dove z řady Purely pampering ;-), viz zde. Z intimních sprchových gelů mám nejraději Feminelle od oriflame nebo Lactacyd.

Peeling:

Nejlepší tělový peeling? Určitě Swedish spa od oriflame, stále jej miluji, více zde

Tělové mléko/máslo:

Nejvíce mi voní a nejlépe hydratuje kokosové máslo značky Cien z Lidlu, jež ale není bohužel k dostání pořád. Prohlédnout si jej (tedy spíše obal) můžete tady.

Deodorant:

Nejvíce a nejpříjemněji mě překvapil minideodorant od Baley, je prostě skvělý, více zde. Mám ale pocit, že se z dm nějak vytratil, ale doufám, že se mýlím.


Speciální péče o atopickou pleť:

Kromě krému Atoderm, který používám už velmi dlouho, je mým objevem roku krém Blue cap, více se o něm dočtete zde. Tento krém v Brně seženete v Chytré lékárně na Kobližné. Já bych za něj dala obě své (nyní již zcela bez ekzému) ruce do ohně! Trápil mě vleklý ekzém na zápěstích, kůže mi praskala do krve atd. a nyní mám po několika letech normální kůži na rukách. Nedovedete si představit tu slast :-).


Další článek se bude týkat mé nejoblíbenější dekorativní kosmetiky, tak snad v něm i v tomto článku najdete užitečné tipy :-).





3 komentáře:

  1. Hezké shrnutí. :)¨
    Ten zelený krém od Garnier mám též, není vůbec špatný! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, máš hezký blog, přidala jsme se mezi tvoje čtenářky :) dočetla jsem se že máš moc oblíbenou baleu, to jsme na tom stejně :) ráda byhc tě pozvala ke mě na blog kde probíhá giveaway, když se bude výhra líbit a i blog, budu ráda když se zapojíš a přidáš tak mezi moje čtenářky :) měj se krásně :) onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. An. : Díky :-). Ten krém od Garnier mě překvapil maximálně.

    Nikola: Díky za komentář, ráda se k Tobě podívám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).