neděle 31. března 2013

Velikonoce (?)

Milé čtenářky,

u nás dnes celý den úspěšně sněží, takže mám vánoční náladu jak vyšitou. Jelikož se nedá moc chodit ven a celkově byla dnes nálada u nás doma taková odpočívací, byly vytvořeny ideální podmínky k nějakému tomu výtvarnému velikonočnímu tvoření. Já jsem se nikdy nepovažovala za nějak extra výtvarně nadanou osobu, ale pohrát si s velikonočními vajíčky mě baví, stejně tak se zdobením perníčků. Takže tam nějaký ten výtvarný talent asi bude :). Mám pro Vás pár fotek, ať máte představu, jak to u nás o Velikonocích vypadá :).

Pankáči z ječmene a pšenice, kuřátka a perníčky, které zdobila maminka


Beránci z bábovkového těsta, povedli se mi. Mají před sebou řeřichu, aby neměli hlad :).
A tak to dnes vypadalo u nás na zahradě
Letošní Velikonoce se nesou ve znamení ptáčků. Dnes jsme jim čtyřikrát doplňovali krmítko, přilétlo jich vždycky snad padesát najednou, tolik jsem jich asi ještě nikdy u nás na zahradě neviděla. Bylo to úžasné, jak všichni jedli a vřískali po sobě něco ve stylu :"já jsem tady byl první" a "tohle zrníčko je moje". Kromě neuvěřitelného množství ptáčků na zahradě se někteří vyskytli i u nás doma. Každý rok totiž zkoušíme s maminkou a sestrou nějakou jinou techniku zdobení vajíček či nové motivy, a letos padla volba na anilinky, tenké štětce a naprosto úžasnou knížku, kterou nám půjčila babička, s názvem "Ptáci", a která obsahuje naprosto úžasné ilustrace. Posloužila nám jako inspirace i předloha. Máme doma různé knížky z babiččina dětství, a ty ilustrace rostlin a zvířat jsou úplně neuvěřitelné, nádherné. A co jsme tedy vytvořily? Nakonec je z toho hejno o devíti kusech :). A An Pavelcová měla dobrou připomínku, takže nebojte, vajíčka jsou vyfoukaná, určená k vystavení, ne ke snězení :).

Píp, píp
Vlevo ledňáček, vpravo stehlík (ty jsem malovala já)
Vlevo úhelníček lesní (já), vpravo hýl obecný (maminka)
Vlevo sýkorka (ode mě), vpravo (asi) čížek (malovala maminka)
Hýl, ledňáček a sýkorka (autorkami jsou maminka a sestra)
A veselé, barevné, velikonoční perníčky (já jsem dělala košíčky a vajíčka, sestra zbytek)
Trochu tmavý detail :)
A ještě jednou bez blesku
Nachystáno pro koledníky, pokud se k nám prohrabou tím sněhem :)
Doufám, že Vám tyto veselé fotky trochu zvednou náladu a třeba Vás i velikonočně naladí. A jak zdobíte vajíčka a perníčky Vy? Těším se na Vaše postřehy a komentáře. A přeji Vám i sobě teplý, jarní duben!

9 komentářů:

  1. No tak ta vajíčka! Wow, taky hrozně ráda kreslím ptáčky, ale nenapadlo by mě na vajíčka, vždyt se snědí. To je skoro škoda...nebo to jsou vyfoukaná? A perníčky děláme pouze na Vánoce. To nesnáším, tolik práce a pak je to za sekundu snězeno.
    U nás se Velikonoce neslaví, jenom jsem dostala od přítelovi babičky beránka a měli jsme salát. Ale obrázky mi náladu zvedli zaručeně!

    OdpovědětVymazat
  2. An Pavelcová: Díky za milá slova. Už jsem to doplnila do článku, vajíčka jsou vyfoukaná. To tak, člověk se s tím hodinu drbe, a pak aby to chlapi sežrali! :)To ne teda.

    OdpovědětVymazat
  3. Haha, Ty že nemáš talent? Já bych takového ptáčka nevytvořila ani na papír, ne ještě na vajíčko. :)
    Jinak moc hezké fotky, se sněhem je to u nás stejné, pěkná otrava. :(

    OdpovědětVymazat
  4. Ti beránci vypadají úžasně, já jsem letos taky chtěla nějaké upéct, ale nakonec jsem se na to vybodla a raději se drtila anglinu:-(

    OdpovědětVymazat
  5. jé, všechno je to nádherné, jsi hrozně moc šikovná! Já velikonoce nedržím, takže jsem perníčky nepekla...škoda

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla dnes bramborový salát a řízky, a tradičně děláme na velikonoce perníčky. Dnes si taky připadám dost vánočně. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Beránci jsou nádherní! A ta malovaná vajíčka? No ta jsou skvostná! Jsi moc, moc šikovná!

    OdpovědětVymazat
  8. Ty berníčky vypadají krásně stejně jako vyjíčka... my teda Velikonece už neslavíme.
    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  9. great post! those eggs are nice :) mind to check out my blog? maybe we can follow each other :)

    www.thebeautyyoffashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).