neděle 15. prosince 2013

Jak jsem si vybírala nový parfém, část první

Milé čtenářky,

dnes to bude opět o parfémech. Všechny mé vůně mi začaly docházet a tak nastal čas vybrat a pořídit si nový parfém. Jelikož jsem tak úplně nevěděla, jak by měl vonět a v parfumerii nejsem schopná si vybrat nic, neboť můj nos to vzdává už při příchodu dovnitř (kvůli tisícům vůní vystříkaných do vzduchu), rozhodla jsem se objednat si nějaké vzorky z parfums.cz. A musím říci, že se to ukázalo jako dobrý nápad, všechny vůně jsem si mohla postupně a v klidu očichat a zhodnotit je. Za něco málo přes 200 Kč jsem získala alespoň nějaký přehled, co mi voní a co ne, případně co by mi mohlo vonět v budoucnu. Objednala jsem si celkem dvanáct vzorků napříč voňavým spektrem, a dnes vám chci představit ty z nich, které jsem ohodnotila jako pro mě nevhodné. Je jich celkem šest.


A které to jsou?

Burberry Weekend for Women

Tuto vůni jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, ale bohužel spolu máme problém, je na mě moc sladká. Hlavu tvoří brambořík a mandarinka (ano, ze začátku voní jako bonpari), srdce jsou kytičky: hyacint, kosatec a růže (cítím hlavně ten kosatec, je takový sladkobolný), základem je pižmo a cedr. Myslím, že je tato vůně vhodnější pro starší ženy, než jsem já, a hlavně pro ženy milující sladší vůně.






Burberry London for Women

U tohoto parfému se mi moc líbí flakon, ale tím to bohužel končí. Kombinace zimolezu, růže a sedmikrásky (hlava), jasmínu, lučního kvítí a pivoňky (srdce) a pačuli, santalového dřeva a pižma (základ) je na mě opět moc sladká. Mám ji teď na předloktí a vyloženě mě obtěžuje, připomíná mi laciné velikonoční voňavky. Značka Burberry u mě tedy zatím příliš nezabodovala.






Gap Near

Tato toaletní voda je velmi jednoduchá, obsahuje jen pár ingrediencí, v hlavě byste měly cítit mandarinku, v srdci pivoňku a broskev a v základu pak pižmo. Na mě je ale jednoduchá až příliš, je slaboučká a taková nicneříkající. Doporučila bych ji spíše dospívajícím holkám, které se chtějí vonět, ale nechtějí žádnou výraznou vůni. Vzorek jsem si objednala proto, že vůni So pink od Gapu mám moc ráda a doufala jsem, že tato bude třeba podobně povedená. No, nezadařilo se.




Juicy Couture Viva La Juicy

Tato vůně se mi z těch, kterých se týká tento článek, líbí asi nejvíce a nevylučuji, že si ji pořídím třeba na léto. Na zimu je ale dost lehká, rozleží se ale velmi příjemně a jako jediná mě ponouká k opětovnému přičichnutí. Skládá se z černého rybízu a mandarinky (hlava), jasmínu, zimolezu a gardénie (srdce) a ambry (základ). Cítím v ní převážně ten rybíz, po rozležení něco neidentifikovatelného, ale velmi příjemného. Je to podle mého názoru velmi oblíbená vůně, ale já jsem vůbec nevěděla, jak voní, a ráda jsem si rozšířila obzory.



Lanvin Eclat D´Arpege


Tento parfém jsem navzdory jeho všeobecné známosti vůbec neznala, tudíž jsem si vybrala i jeho vzorek. Nijak mě ale nezaujal, připomíná mi Light blue od Dolce a Gabbany (který mi vůbec nevoní). Chápu jeho velkou oblíbenost, neboť je takový nenáročný, ale představovala jsem si něco sofistikovanějšího. Co se složení týče, tak z oficiálních složek (šeřík, citron; osmanthus, broskev, pivoňka, čaj, vistárie a cedr, pižmo a ambra) cítím hlavně ten šeřík a broskev, jinak nic. Je to takové lehké nic :).



Al Haramain Afaf Woman
Zdroj

Na konec jsem si nechala tu největší pecku. Zajímalo mě, jak voní takový orientální parfém, ale po vyzkoušení jsem usoudila, že to asi nebude pro mě. Představte si strašně silně vonicí kadidlo a vonné tyčinky, které vám vydrží vonět na kůži den až dva bez ohledu na počet umytí. Nevím, jestli budu mít někdy potřebu vonět jako výše popsané bolehlavy, ale doufám, že ne. Tento parfém jsem už v nabídce parfums.cz nenašla, a tak nemám ani jeho oficiální složení (obrázek jsem stáhla z Heureky). Mají v nabídce ale jiné parfémy této značky, takže pokud máte rády orientální vůně, nebojte se jich :).





Zajímalo by mě, zda znáte některé z těchto parfémů a co na ně říkáte či jestli je mezi nimi nějaký váš oblíbenec. A také, co říkáte na možnost objednat si vzorečky domů a v klidu si vůně vyzkoušet? Veškeré obrázky a složení vůní jsem čerpala ze stránek parfums.cz. V dalším článku semůžete těšit na ty, které prošly výběrem i na vůni, která nakonec zvítězila ;-).









3 komentáře:

  1. Jo, tak parfémy od Burberry mi taky vůbec nevoní... :) Ale arabský bych stejně ráda nějaký zkusila, ale spíš něco takového květinovějšího či jasmínového... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Používám v článku zmíněný Lanvin. Sama bych si ho nekoupila, dostala jsem ho, je to opravdu taková nenáročná vůně, nenadchne, neurazí, má na mě dobrou výdrž, ale to je vše.

    OdpovědětVymazat
  3. ja som užívateľom eclatu :) mne celkovo lanviny vyhovujú na bežný deň, sú milé, jemné, nenáročné... najviac mi voňala asi jeanne od lanvinu, potom jazmínovejší marry me a momentálne mám Me, ale to vybočuje z radu, je to čistá čučoriedka a kupovala som naslepo a viac si ju už nekúpim. nie je zlá, to nie, ale poznám aj lepšie.
    ja som si k objednávke prihodila odstrek gucci guilty intense, nemôžem sa tej vône nabažiť! je to skvelý nápad, chcela som prihodiť vzoriek viac, ale zrazu sa tá suma vyšplhala asi na 30€ :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).