úterý 17. prosince 2013

Kosmetické novinky se slevou a jedno varování

Milé čtenářky,

s vánočními dárky se snad už blížím k úspěšnému cíli. Hlavními cíli tohoto článku je ale říci vám něco o akcích v Rossmannu a také vás varovat před potenciálně nebezpečným podkladovým lakem, který se však tváří, jako že nic.

Včera jsem po dlouhé době zamířila do drogerie Rossmann (ještě že tam nechodím častěji) a vybrala jsem si tam ještě nějaké dárky pro sebe i pro mé blízké ženy. Z akcí stojí za zmínku 30 % sleva na Dermacol (úžasný fixační pudr vás tak vyjde na 160 Kč, to jsem ho tam nemohla nechat), 25 % sleva na Maybelline a L´oréal (mám řasenku a pro sestřičku rtěnku Caresse), 25 % sleva na celý sortiment Nivey a Garnieru (pro sestřičku jsem vybrala nový BB oční korektor). Dále mají 50 % slevu na všechny vánoční balíčky a vybrané sprchové gely Palmolive seženete za krásných 30 Kč. Taky jsem si koupila novou taštičku essence, protože ta moje stará (ve velmi podobném designu) už je velmi jetá. Zkrátka, Rossmann stojí za návštěvu.

Moje moje :)

Pro sestru k Vánocům, můžu to zveřejnit, ona sem moc nechodí :)

Na fotce níže můžete vidět novinky od L´oréalu, které jsem ale zatím ještě nezkoušela. Kupovala jsem je v drogerii dm, kde jsem na ně dostala za 10 bodů slevu 30 %, o které jsem vůbec nevěděla. Máte-li nějaké oblíbence z oblasti vlasové kosmetiky L´oréal, zastavte se v dm :).


A nyní přichází již avizované varování. Nedávno jsem si koupila vychvalovaný podkladový lak od Four Seasons, konkrétně Zpevňovač nehtů (na fotce vlevo). Nedívala jsem se moc na složení, zkrátka jsem výrobku věřila, že neobsahuje nic škodlivého, a to i proto, že se vyrábí u nás. Dost jsem se zmýlila. Milý Zpevňovač nehtů obsahuje jak toluen, tak i formaldehyd a anhydrid ftalátu, což jsou tři hlavní nebezpečné látky v lacích na nehty (na toto téma najdete velmi poučný článek u Anny - klik zde). Prostě samé "krásné" složky. A raději ani nechci vědět, co je "benzophenone". Jistě, tyto látky jsou v laku obsaženy jen v malém množství, ale i tak, proč se jim nevyhnout, když to jde? Při vybírání podkladového laku od této značky tedy pečlivě čtěte složení (no, čtěte ho vždy :). Já jsem si po jeho prostudování koupila raději jiný typ laku, a to Posilovač nehtů, kde se mi složení zdá mnohem lepší. A teď, po nafocení a zdokumentování onoho potenciálně škodlivého Zpevňovače nehtů, jej jdu radostně vyhodit.

Zdají se téměř totožné, ale nejsou

Vlevo bezpečný posilovač, vpravo Zpevňovač
To je asi vše, přeji vám pěkný den a pěkný poslední týden do Vánoc. Máte nějakou zkušenost s laky Four Seasons?

16 komentářů:

  1. já ho mám, přiznám se, že jsem na složení nekoukala a u laků ani moc nekoukám, i když teda ten článek u Ananasky zní dost děsivě. ale většina levných laků, co mám, je Rimmel a Maybelline a pak už mám ty dražší. bohužel jsem s tím zpevňovačem jinak spokojená, kamarádce třeba pomohl zachránit gelovkama zničené nehty, i když ze začátku pálil :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však v pohodě, když Ti to nevadí. Spíš jsem chtěla od koupě odradit ty, které ho ještě nemají :).

      Vymazat
    2. no já omrknu a případně proberu svoji sbírku laků. tenhle si teda na občasné použití nechám, ale spíš se od nich podívám na jiné výrobky. díky za článek a za odkaz, vůbec jsem to nevěděla!

      Vymazat
  2. • Od Palmolive jsem pořídila sprchový gel kamarádovi k Vánocům :)
    • Elseve hodně používala moje mamka
    • Od Garnieru mám moc ráda čistící pleťovou vodu s hrozny a hydratační noční krém

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné. Jak už jsem ti psala, můj podkladový lak od Four Seasons je ok. Je třeba kouknout na složení, mno. Jinak benzofenon je potenciálně dráždivá látka a nechází se běžně v opalovacích krémech s vysokým uv faktorem. Tak ty svoje radši moc nezkoumej. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takový krém mám teď akorát od Avéne a používám jej pouze na horách :). Jo, mě právě zaráží, jak moc se ty laky od Four Seasons liší, když vypadají všechny velmi podobně.

      Vymazat
  4. možná ten lak radši vyhodit do nebezpečného odpadu, soudě podle složení...

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou mi věci... Mám posilovač, tak do zpevňovače teda asi nepůjdu, no... :)
    Jinak hezké novinky, ty akce se hodí, já v nich taky nakoupila pár vánočních dárků... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi připadá, že v Rossmannu mají slevy snad pořád! (A proto tam nemohu chodit moc často). No, zpevňovač spíše nedoporučuji. A díky za komentář :).

      Vymazat
  6. Ach jo, asi musím do Rosmanna... :) :)

    OdpovědětVymazat
  7. Z toho pudru nijak nadsena nejsem, mam ho doma a dalsi baleni kupovat nebudu. Jinak ja uprimne na slozeni nekoukam u niceho, to me nijak netrapi.

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si pořídila zpevňovač i posilovač, a ten zpevňovač letěl poměrně brzy do koše... Nezpevňoval, loupal se a to složení opravdu není nic moc... Posilovač mám moc ráda, ale už mi dochází a tuhne, takže za chvíli dopadne podobně.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem dneska využila slevy v Tetě na Gabriellu a taky si něco koupila, poté jsem se trochu rozesmutnila v Rossmannu, protože sleva není na celý sortiment a za Color Tattoo jsem musela vysolit plnou cenu, ale co už :)

    Zpevňovač se mi tu někde ještě válí, ale už je celý zgumovatělý a hnusný, takže do koše jde tak jak tak. A už ho nekoupím, ani se mi nezdál tak dobrý.

    OdpovědětVymazat
  10. FS jsou fajnové, nehty sice nespasí žádný lak, záleží, jak příroda nadělila. Ale tyto jsou mi prostě sympatické a je to jediný lak, co jsem sdělala do konce :-)
    Já v Rossmanu udělala nálet na GS řasenka + lak zdarma. Tzn.koupila 5 řasenek a k tomu 5 laků Stars za krásných 500 :-D Průzkumem v okolí jsem totiž zjistila, že Stars jsou velmi žádané pod stromek, tak holky budou mít radost :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).