sobota 28. prosince 2013

Prudce voriginální článek aneb dárky a něco navíc

Milé čtenářky,

letošní Vánoce byly jiné v několika ohledech; z důvodu různých nemocí či zranění jsme se nenavštěvovali v rámci rodiny tak jako obvykle, byl u nás poprvé na štědrovečerní večeři i můj milý a byly to asi mé poslední Vánoce "za svobodna". Navzdory nepříznivým okolnostem (už zmíněné nemoci a zranění) nakonec vše dobře dopadlo a všichni snad budou v pořádku a bylo to opravdu klidné a rodinné. Jako bonus jsme měli šílený vítr o rychlosti až 120 km za hodinu, takže v noci se chvílemi nedalo ani spát a podobně. Zkrátka to bylo veselé ve všech směrech. O dárky mi v posledních letech jde čím dál tím méně, samozřejmě z nich mám radost, ale opravdu je pro mě nejdůležitější, abychom se všichni ve zdraví sešli a pobyli spolu v klidu a v pohodě. A pokud vás zajímá, co mi bylo naděleno, vizte prosím následující fotky:








Jsem tvor knižní a v průběhu podzimu jsem svá přání v tomto směru dávala potenciálním Ježíškům nepokrytě najevo. Raduji se tedy nyní ze svého prvního Nesba (od mého milého) a z nové knihy od Johna Irvinga, na kterou jsem velmi zvědavá. Magické hory jsou od babičky (už se na ně těším) a od kamarádky jsem dostala speciální dárek - román od Elišky Krásnohorské, Svéhlavička nevěstou. Asi mi tím něco naznačuje či co, buď jsem až moc svéhlavá, anebo bych měla být více. Takových knižních klenotů ovšem není nikdy dost. Dole je úžasná francouzská kuchařka, která se mi sešla dvakrát (první jsem si vybrala sama a druhá byla zakoupena jako překvapení jiným Ježíškem), a tak uvažuji, že jednu dám sestřičce, které se taky moc líbí. Zatím jsem ji jen tak rychle prolistovala, ale vypadá skvěle a ty recepty a fotky lákají k okamžitému uvaření. Úplně vpravo nahoře je diář (který jsem si taky vybrala sama), protože bez diáře se sovičkama už tak nějak neumím žít. Níže vidíte detail:



Kosmetiky jsem moc nedostala, všechnu jsem si navíc vybrala sama, takže tam se překvapení moc nekonalo. Ale samozřejmě, i tak mám radost :). Taštičku essence, fixační pudr Dermacol a řasenku Maybelline jsem vám už ukazovala, přibyl mi ještě tělový krém od Dove (tělové mléko ze stejné řady jsem si velmi oblíbila) a levandulová koupelová sůl, kterou nejspíš využiju a mýdlo, pro které naopak moc využití nemám.


Taky jsem několikrát naznačila, že s mými parfémy už je to fakt kritické, a má přání byla naštěstí vyslyšena. Euphoria Forbidden je parfém, který vyhrál mé "vybírání ze vzorků" a dostala jsem jej od rodičů (akorát jsem si ho teda sama vyzvedávala v Brně ve výdejně parfums.cz, protože tam vyšel cenově nejlépe) a CK One je klasika, bez které nemůžu žít a kterou mě moc potěšil můj snoubenec (ne, furt je to divné slovo :-P). O Euphorii chystám samostatný článek, protože je boží.


Potřebovala jsem taky už dost nutně elegantní černou kabelku, a našla jsem takovou, která vyhovovala mým představám, v Reserved. Koupila jsem si ji opět sama a mám ji napůl od rodičů a od prarodičů. Mohla by sice být možná o malinko větší, ale jinak mi velmi vyhovuje. Nad kabelkou jsou elegantní kožené rukavice, snad největší překvapení těchto Vánoc, které jsem dostala od sestry. Jednak jsou nádherné a jednak trefila velikost na moje mini ruce, takže to byl jeden z dárků, který mi udělal snad největší radost :). To bílé je svetr a to růžovočervené pouzdrová sukně, oboje z Camaieu (opět samonákup, ale s oblečením to ani jinak nejde). Od kamarádky jsem dostala ještě hrníček s motivem filmu Life of Brian a hospodyňkovský zápisník na ledničku :-). Aneb ať jsem hospodyňka každým coulem. Tímto děkuji všem Ježíškům, a ačkoli jsem o hodně dárcích věděla dopředu, stejně z nich mám radost (a všechny se mi hodí), to je jasné.


Kromě věcí na fotkách jsem dostala ještě sportovní vestu, hrnec, povlečení a kuchyňskou váhu (už to s těmi vdavkami začíná být fakt vážné), ale to nejsou tak zajímavé dárky na ukazování. Jo, a hit letošních Vánoc, kuchařku Klenoty klasické evropské kuchyně, jsem nedostala já, ale snoubenec, takže v tomto směru jsme zachovali dekorum.

A dostávám se k další části článku, konečně vám také mohu ukázat, čím jsem potěšila na Vánoce snoubenečka (cheche). Oba dárky jsem vymyslela celkem impulzivně, střibrnou sponu do kravaty jsem okoukla z mých oblíbených stránek theberry.com, vypadá takto a moc mu sluší:


Fotka je z oficiálních stránek, na nichž  najdete různé spony do kravaty, podle mě je to pěkný a originální dárek (klik sem). Jako druhý dárek jsem nakonec vymyslela knihu, a to díky článku o mrtvých na Everestu (jak romantické, že), kde někdo zmínil v diskuzi knihu od Jona Krakauera o tragickém výstupu na tuto horu. Článek najdete zde. Tento nápad mi přišel velmi vhod, neboť jsem nevěděla, že Jon Krakauer napsal takovouto knihu (a o to větší překvapení to bylo pro Ondru) a zároveň jsem věděla, že příjemce knihy bude nadšen, protože Útěk do divočiny od stejného autora se mu líbil velmi. Sehnat knihu bylo nakonec trochu složitější, ale díky mé hodné kamarádce, která mi ji vyzvedla v Praze v Neoluxoru, se vše zdařilo. Tak, a už víte všecko :).



Na konec mám pro vás foto našeho letošního stromečku. Má se dobře, jelikož je uvnitř, venku by asi těm neustálým větrným poryvům dlouho neodolal.
Letos je červeno-bílo-zlatý (a trochu rozmazaný, pardon, ale aspoň to má atmosféru).


To je pro tuto chvíli asi vše, doufám, že si užíváte chvíle klidu a pokoje, já osobně mám na Vánocích nejraději setkávání a pak ještě čtení nových knih :).


14 komentářů:

  1. No to snad ne, ten sovičkový diář, obdivovala jsem ho na netu, ale nakonec jsem si koupila ten mentolový s pampeliškami, jestli víš. Jinak se mi líbí tolik knižek, já jsem od mamky dostala kuchařky a ještě mám od ní pod stromečkem zabalený dárek ke středečním narozeninám a při ošmatání to vypadá taky na knížky, tak se těším :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsem pak viděla ještě trochu jiný diář se sovičkami, který se mi líbil stejně, ne-li více, ale tento také miluji :). Bez knížek by to rozhodně nikdy nešlo! U nás doma se pravidelně vzájemně obdarováváme nejrůznějšími knihami či alespoň diáři či krásnými kalendáři. Jsem spokojená, akorát bych si někdy přála dostat nějakou kosmetickou sadu, nikdy jsem žádnou nedostala.

      Vymazat
  2. Achjo, takový dlouhý komentář píšu a samozřejmě mi při publikování spadne internet a komentář je pryč. Tak znovu... :)
    Krásné dárky, určitě z nich máš velikou radost a je vidět, že si Ježíšci dali záležet. :) Knížky vypadají skvěle. :) A vlastně i všechno ostatní. :)
    A pokud vážně nevíš co s mýdlem, tak ho dej mezi oblečení, aspoň ho provoní. :) (Já vím, je to trochu babičkovský trik, ale funguje. Dělám to s vosky do aromalampy od Yankee Candle. :))
    A neboj se, snoubenec bude manželem a to je třeba lepší slovo, ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to mě taky vždycky naštve, když se komentář z jakéhokoli důvodu neodešle. Jo, mí Ježíšci mě znají moc dobře :). Jo, a mýdlo půjde asi do ponožek, díky za babičkovskou radu ;-). A díky za milý komentář. No...a ten manžel, to teda nevím, jestli je lepší slovo :D. Je to prostě můj Ondra.

      Vymazat
  3. Jee Páji, aj ja som dostala Bon appetit, ale iba 1x :)) a sovičkový diár je krásny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margaretko, moc děkuji za komentář. Ta kuchařka je skvělá, že? Moc se mi líbí i to povídání k tomu. No, a jak z toho budu vařit, tak to vidím na pár kilo navíc, ty recepty jsou neodolatelné. A bez soviček to nejde :). Měj se pěkně!

      Vymazat
  4. chtěla jsem ti 3x napsat, ale Míša se uvelebila na klávesnici a vždy tě nějak vypla :D takže ted snad - taky miluju čtení nových knih, ale letos jsem to hustě prokaučovala v pondělí jdu do práce a ještě jsem nečetla a nezastavím se na bůh ví jak dlouho :( ach jo, ten internet je metla lidstva! A dárky krásné i stromeček! Euphorii taky miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji. Tak honem nějakou knížku rozečti ;-). Mi už kočičky po klávesnici naštěstí nehchodí, dělaly to jen když byly mladší, ale vždy něco šikovně vyply nebo přenastavily.

      Vymazat
    2. ano, Míša mi odinstalovala program na úpravu videí a protože nevím, jak se jmenoval, tak netočím videa, žádný jiný totiž není tak blbuvzdorný!

      Vymazat
  5. Krásné dárky.. já taky dostala svého prvního Nesba (Šváby). Už jsem v půlce a je to velmi příjemné čtivo. A diář mám skoro stejný, ale s kočičkama :o)
    Krásnou neděli tobě, snoubenci :o) i kočičkám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář, přání vyřídím všem! :-)). Na Nesba se moc těším. Bez diáře to nejde.

      Vymazat
  6. Krásný a bohatý Ježíšek :)) A takový klasický, to je moc milé :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta Calvin Klein je úžasná:) Super blog! Nechceš se vzájemně sledovat? Byla bych moc ráda!:)

    vik-ladyla.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Happy New Year 2014 ♥
    alexxieofficial.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).