pátek 17. ledna 2014

Opomenuté nákupy od L´oréalu

Milé čtenářky,

do školy mám vše odevzdáno a splněno, zbývá "jen" učit se na státnice. No a kdy jindy napsat článek, že. Během posledních měsíců se mi doma sešly čtyři výrobky od L´oréalu, o kterých si myslím, že by vás mohly zajímat. Jedná se o denní krém, micelární vodu, šampon a kondicionér.

Micelární voda a denní krém


O micelární vodě už toho bylo napsáno hodně, mě zaujal asi nejvíce tento článek od Stannah, ve kterém píše o nesnesitelném smradu tohoto zázraku. Já jsem ji na základě toho článku důkladně očichala, a plíseň z ní necítím, asi mám divný nos :). Používáme tuto vodu dohromady se sestrou a už jsme ji téměř spotřebovaly. Podle mě je srovnatelná s Biodermou, odličuje dobře, nedráždí, nevysušuje (znovu podotýkám, že jsem atopik), pro mě je to plnohodnotná náhrada za Biodermu, a navíc nechutná hořce, za což má u mě plusové body. Vadí mi ale zbytečně velký otvor, kvůli kterému vyteče vždy mnohem větší množství, než je potřeba. Cenově vychází stejně jako Bioderma, když ji koupíte v akci 1+1 zdarma (a já ji jinak ani nekupuji), takže se nijak výrazně nevyplatí, kvůli již zmíněnému nadměrnému vytékání. Ale je fajn, jsem s ní spokojená.

Denní krém jsem si pořídila proto, že jsem od L´oréalu nikdy žádný neměla a po všech oslavných ódách na Revitalift laser renew alias "krém pro starý" jsem chtěla také nějaký vyzkoušet. Volba padla na Triple active denní krém pro citlivou a suchou pleť. První, co mě po otevření na krému zaujalo, je jeho dost silná parfemace, která by mohla někomu vadit. Mi připadá úplně stejná jako parfém Anais anais od Cacharel, který mi voní, takže s ní problém nemám. Nevím ale, nakolik by vyhovovala opravdu suché a citlivé pleti. Co se hydratace týče, tak tento krém není úplně to nejlepší, co jsem vyzkoušela, hydratuje průměrně, spíše hůře. Je to zkrátka takový příjemný, silně vonicí denní krém pro nepříliš náročnou pleť, póry mi neucpává a trochu žmolkuje. Texturu a barvu můžete vidět na fotce níže. Znovu si jej už nepořídím. 



(Jak vodu, tak krém jsem kupovala s 25% slevou, a jsem ráda, za plnou cenu podle mě ten krém nestojí).

Šampon a kondicionér

Šampon a kondicionér z řady Volume collagen jsem si koupila ze zcela prozaického důvodu, tyto výrobky mi doma došly. Na doporučení Ananasky z 50 shades of Anna jsem chtěla vyzkoušet ten kondicionér a vzala jsem si k němu rovnou i šampon. A bylo to celkem dobré rozhodnutí.


Balení je klasické, tentokrát fialové. Šampon ani kondicionér neobsahují silikony a slibují výrazný a trvalý objem, tvarují vlasové vlákno a zvedá vlasy od kořínků. Tolik k oficiálnímu textu. Parfemace je velmi příjemná a zároveň neutrální. Po umytí není z vlasů ale vůbec cítit, což hodnotím lehce záporně. Jinak jsou ale oba výrobky dobré a svou funkci plní. Šampon pokožku nijak nedráždí, pění přiměřeně a vlasy mám po něm (používám jej ale vždy i s kondicionérem) lehké, jemné, lesklé a nadýchané. Kondicionér je velmi hutný a hustý, stačí jej tedy použít trošku, a to se mi dost líbí, s mojí spotřebou. líbilo by se mi, kdyby měl 400 ml stejně jako šampon. Vlasy vyživí a uhladí, jsou pak lesklé a snadno se rozčesávají. Po umytí touto dvojkou mi vlasy vydrží pěkné tři až čtyři dny, což je můj obvyklý průměr. Pokud nehledáte nějakou extra péči, tyto výrobky vám můžu rozhodně doporučit.

Co vy a L´oréal, máte od této značky nějaké své oblíbence? Podělte se o ně v komentářích.

16 komentářů:

  1. tak ja som to s tým plesnivým zápachom asi nepochopila. v prvý deň, čo som si micelárku kúpila, som ju ovoňala, pretože som bola zvedavá, či aj ona tak divne zapácha ako bioderma sensibio a necítila som absolútne nič. čisto čisté nič. za mňa teda plusový bod a ešte k tomu po nej neostáva taký mokrý pocit ako po bioderme, čo mi vadilo, lebo pred nakrémovaním som to musela odsať

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je pravda, že je taková "sušší". A ano, po smradu ani památky :). Díky za komentář.

      Vymazat
  2. Z těchto věcí jsem nic nezkoušela, krém jsem měla v noční verzi a byla jsem docela spokojená, parfemaci už si ale nevybavím. Ze šamponů mě zaujala ta nejnovější řada, která má snad dokonce dodat vlasům více hmoty či co, zajímalo by mě, jak to fakticky funguje, protože z reklamy jsem to moc nepochopila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, myslíš Fibralogy? Mám ten šampon v Brně, zatím jsem ho nepoužila, podám hlášení :).

      Vymazat
  3. mně taky nesmrdí, maximálně mi připomíná borovou vodu z lékárny, která vlastně není cítit nijak (logika, že? :)
    tyhle šampóny používá spolubydlící a je s nima moc spokojená. jinak vlastně v koupelně nic jiného od L'Oréalu nemáme
    a držím palce na státnice, já už je mám konečně za sebou, tak se můžu s chutí vrhnout na psaní diplomky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky mi připomíná borovou vodu. Vy odevzdáváte diplomku až po státnicích? Já už ji mám odevzdano od 3.12. :). A gratuluji!

      Vymazat
    2. u nás je to jedno (práva v Praze), ale všichni, komu to řeknu, na mě koukají divně, nikde jinde to tak není... u nás třeba spousta lidí odstátnicuje a pak jede ještě na Erasmus

      Vymazat
    3. Jo, tak já tam mám kamarádku (na právech), takže mě to nijak nešokuje. Tak ať Ti to jde od ruky!

      Vymazat
  4. Micelárka čeká na vyzkoušení, jsem na ni zvědavá.
    Krémy Triple Active jsou moje asi nejoblíbenější, mně sedí výborně. Mám teda verzi pro smíšenou a mastnou pleť. A voní teda hodně intenzivně, to máš recht :-)
    Hodně štěstí u státnic!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-). A jsem zvědavá na Tvé dojmy z micelárky.

      Vymazat
  5. Já ten krém používám už druhý rok a parfemace jsem si nevšimla, nežmolkuje mi a mám ho fakt ráda.. Holt 100 lidí, atd. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně. Patří k těm lepším, které jsem vyzkoušela, ale úplný favorit to není :).

      Vymazat
  6. Já si brousím zuby na tu micerálku, hned jak dodělám tu co teď mám začnu s touhle, jsem na ni docela zvědavá, zatím skoro jen samá pozitiva :-)

    http://mycosmeticsdream.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ta micelárka mi přijde docela fajn, ale zas to není nic extra :) Ale to mi nepřijde ani Bioderma.

    S tím smradem - myslela jsem, že moje voda nijak nevoní ani nesmrdí, ale po článku u Stannah jsem ji šla očichat a něco malinko tam cítím, ale upřímně si myslím, že si to jenom namlouvám ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sugesce je mocná :-)! Já nevím, fakt z ní nic necítím.

      Vymazat
  8. micelarka je super, moje prvni a hned spokojenost. ten sampon mam taky a po umyti mi krasne voni,stejne jako cela koupelna,akorat ten bojem teda nevidim

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).