čtvrtek 23. ledna 2014

Tak tohle by nešlo

Milé čtenářky,

dnes po dlouhé době mám pro vás vyloženě kritický článek. Dostala jsem jako dárek tělové máslo od Avonu z řady Planet spa s africkým babuckým máslem vůní čokolády a musím bohužel zkonstatovat, že je na prd. Pokud chcete vědět proč, čtěte dále. Vůči obalu nemám žádných výhrad, je pěkný a slibuje opravdu luxusní zážitek. Bohužel po rozbalení jsem v krému objevila i divnou hnědou vodu (netuším, co to bylo), kterou jsem odsála pryč, krém očichala a zhodnotila, že zkažený není. Co se týče jeho struktury, je lehký a našlehaný, potud s ním nemám žádný problém (viz foto).



Ale pak už je to jedna velká tragédie. Především toto máslo vůbec nehydratuje, ani po nanesení štědré vrstvy jsem nezaznamenala žádný efekt. Vsákne se rychle a zůstane jen divný pocit na kůži, která doslova drhne, takže nastává zcela opačný výsledek, který od mazání na tělo očekávám. Další věcí, která mě na tomto produktu odrazuje, je to, že po vsáknutí zanechává na kůži podivné hnědé fleky, dost bych se bála obléci si něco světlého. Posledním aspektem je podivná vůně, není to čokoláda, je to prostě takové divné a chemické.

Složení přitom nevypadá až tak zle, obsahuje makadamiový a sezamový olej, bambucké máslo a extrak z kakaa (to ale až téměř na posledním místě). Taky se ale dočkáte parabenů, akrylátů a dalších krás.


Jak víte, kosmetiku nevyhazuji, ale u tohoto výrobku asi učiním výjimku, protože nic jiného se s ním dělat nedá. Nefunguje, nehydratuje, divně "voní" a dělá hnědé fleky. Myslím, že už ho Avon nemá v nabídce, ale pokud ano, tak si jej nekupujte, nestojí to za to. Byl to můj první výrobek od Avonu po hodně letech a bohužel mě zklamal.

Edit: Tak jsem se osprchovala a na nohy jsem použila i peeling (máslo jsem namazala pouze na nohy) a i přes veškerou snahu mi na nohách zůstal hnusný bílý divný povlak, který drhne. Asi se jdu znova umýt a a toto máslo označuji za dílo ďáblovo!

Co vy a Avon? Máte nějaké neoblíbené či oblíbené výrobky nebo zkušenosti s řadou Planet spa?


20 komentářů:

  1. No fuj. Věci od krAvonu jsem si kdysi kupovala, protože dospívání na malém městě a nic moc lepšího se tam sehnat nedalo. A nijak zvlášť mi teď nechybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi též ne, ale chápeš, byl to dárek, tak jsem ho plná nadšení vyzkoušela.. Ale stojí opravdu za psí štěk.

      Vymazat
  2. práve dnes som ho videla vo výpredaji v katalógu :D asi vedia, prečo

    OdpovědětVymazat
  3. Vůně ani konzistence mi nijak nevadila.Ale ty fleky....Mně se právě líbila ta "našlehanost".Jenže,je to jen na efekt namazání,ale kdo potřebuje opravdovou hydrataci nepochodí.Měli podobný s vůní thajského lotosu a to bylo něco podobného s jinou vůní.Vzhledem k tomu,že barva byla jako stříbrná,tak nebarvilo.Ale děsně blbě se rozšmrdlávalo.A efekt podobný..vůně ano,ale hydratace nic moc.

    OdpovědětVymazat
  4. Cože, vážně? :-O Mně přijde výživné právě až moc... a na namazání mi stačí maličko kvůli tomu, jak je krém našlehaný. A voní úžasně čokoládově. Jsi si jistá, žes neměla zkažený výrobek?
    Nebo možná máš na krém tak vysoké nároky, že je obyčejný Avon nezvládá splnit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavé. Myslím, že zkažený není. Ale jinak myslím, že na tělové krémy žádné vysoké nároky nemám, nejraději mám Baleu a Dove :). Ale u tohoto mám pocit, že fakt vůbec nehydratuje,

      Vymazat
  5. Není Tvůj výrobek náhodou/omylem k snědku? Vypadá jako čokoládová pěna, co bývá k dostání v Troyeru :) Vidíš... a Střihoruký Edward měl taky na sobě plno sračiček z Avonu a ani se k tomu nemohl chudák pořádně vyjádřit :) Dílo Ďáblovo. Dobrý ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ochutnala jsem to, nechutná to dobře :-(... Bohužel, ani sníst se to nedá. A ten bílý povlak po umytí vypadal trochu leproidně...A to jsem se na to tak těšila, jak budu čokoládová, už mi zbývá jen ta mátová Riitersport.

      Vymazat
    2. Rittersport a Schogetten, lásky nejvěrnější...tím se člověk může potírat zevnitř i zvenčí. Inu, je to škoda. Byl to dobře a s láskou k čokoládě beztak míněný dárek, Avon je zloch.

      Vymazat
  6. škoda ho no :/ milujem čokoladové veci ..v kozmetike ako z vôňou .. vyzerá to krásne ale bohužiaľ je to škoda že nič nerobí :) ..no čo už sú aj lepšie ;) :D
    http://theresahoran.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Jaj, tak díky za upozornění. Já mám Planet Spa věci docel ráda, hlavně krém na nohy s bambucým máslem nebo olivovou řadu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olivovou řadu mám též ráda, chci jí dát ještě někdy šanci :).

      Vymazat
  8. Tyjo fakt ti děkuju za tihle recenzi, minulej týden jsem uvažovala že si ho objednám

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá jako čokoláda. Škoda ho.
    Já a Avon moc nekamarádíme. A asi to tak zůstane i nadále... :)

    OdpovědětVymazat
  10. jojo za mě docela ušlo,ale přes ten bílej povlak jsem se nikdy nepřenesla. poprvé jsem ho pouźila v létě,ptz aby mi dodal trošku barvy,pak jsem jela,v sukni,busem,no hruza,nohy jak od vápna!a asi za měsíc jsem se tím večer natřela a druhej den jsem šla na koupák,tentokrát jsem byla celá jak od křídy,hnus.nebrat.snad jenom kvuli te nádherné vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to nedělá jen mi, ten divný povlak, hlavně to tedy divně reaguje s vodou (mi po osprchování, Tobě na koupáku).

      Vymazat
  11. Tak to je vtip, přesně TEĎ mi babička řekla, že ho konečně spotřebovala :-DDD
    Já ho měla k minulým Vánocům. Achich ten smrad... :-/ tak se ho babička ujala, abych ho jako nevyhazovala... já na to neměla.

    OdpovědětVymazat
  12. A že mě to od Avonu ani nepřekvapuje:D Pokud někdy mají náhodou produkt, který je dobrý a vyhovuje mi, tak je to vždy jen jedna vyjímka z mnoha:D

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem si teď koupila tělové máslo od značky Balea a moc krásně voní. Jsem ráda, že ho mám a že jsem ho nakonec měla možnost vyzkoušet. Jinak od Avonu si objednávám tělové spreje - čas od času a nedávno jsem vyhrála od Avonu sadu - sprcháč, tělové mléko, sprej + řasenka, lesk a makeup a nemůžu si zatím na žádný z těchto výrobků stěžovat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).