úterý 3. června 2014

Peeling na obličej Textura Guy de On

Milé čtenářky,

v rámci spolupráce se značkou Guy de On jsem si k recenzi vybrala peeling na obličej s názvem Textura. Po cca dvouměsíčním testování (peeling jsem používala jednou týdně) vám přináším své dojmy.


Guy de On je přírodní kosmetika z Mrtvého moře, tento peeling má na obalu napsáno, že neobsahuje parabeny ani formaldehyd (upřímně řečeno nevím, co by tam dělal formaldehyd). Na používání peelingu na obličej jsem celkem zvyklá a tento mě zaujal, proto jsem si jej vybrala k testování. A jak jsem s ním spokojená?

Prvním rozhodujícím hlediskem pro mě byla možnost podráždění pleti. To se naštěstí nekonalo, takže v tomto bodě mi peeling nijak nevadí. Další věcí je vůně, která je dost výrazná (peeling obsahuje ozmarýnový a levandulový olej a přesně tak voní). Je ale příjemná a poměrně osvěžující. Nejdůležitější věcí u peelingu je kromě složení samozřejmě textura, kterou uvidíte na následující fotce.

Textura peelingu

Tento peeling je dostatečně hustý a obsahuje mnoho pelingových zrníček (mořskou sůl z Mrtvého moře). Množství, které vidíte na ruce, bohatě stačí na celý obličej. Po jeho smytí se výrazná vůně vytratí a zůstane jen její lehký a příjemný závan. Jak už jsem se zmínila, peeling pleť nijak nedráždí ani nevysušuje, myslím si tedy, že je vhodný pro sušší, normální i mastnější pleť. Po použití je čistá, rozjasněná a osvěžená, více od peelingu ani neočekávám.

Složení peelingu

Co se složení a dalších informací na zadní straně obalu týče, tak obrázek králíčka značí, že kosmetika není testována na zvířatech, což jedině vítám. Spotřební doba peelingu je rok a půl, to je taky fajn, protože jej spotřebovávám poměrně pomalu. Také vidíte, že peeling byl skutečně vyroben v Izraeli a že nás výrobce netahá za nos. Osobně bych se obešla bez alkoholu a silikonu ve složení, ale nedělají mi na pleti po použití žádný problém, takže to moc neřeším. Posouzení dalších složek nechám na vás :).

Cena peelingu je vyšší (468 Kč), ale vzhledem k velikosti 150 ml to není taková hrůza. Peeling najdete zde. Já vám jej doporučuji, pokud máte rády peelingy na obličej a rády byste vyzkoušely něco nového, co nepodráždí vaši pleť.

P. S. Děkuji firmě Guy de On za poskytnutí produktu k recenzi.

P. S. S. Na recenzi očního krému Guy de On se podívejte k Levanduli sem.

Co vy a kosmetika Guy de On, máte s ní nějakou zkušenost?

4 komentáře:

  1. Celkem sympatický produkt, škoda, že má trochu vyšší cenu, ale zajímá mě spíš celkový sortiment této značky, určitě to pořádně prostuduju :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    OdpovědětVymazat
  2. To levandulové aroma by mi asi překáželo, jinak děkuji za seznámení s novou značkou :-))
    http://mlcoftw.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Přijde mi to podobné jako Yves Rocher, tváří se přírodně, ale není. Což by mi vadilo už z principu...ale pokud to neřešíš a funguje ti :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zní to sympaticky, ale ty mi trochu vadí, že se tváří hodně přírodně a nakonec to není tak úplně pravda. :)
    Nicméně účinky zní fajn. Já už mám asi sto let peeling od Biodermy z řady Hydrabio, a na to moje použití "když si vzpomenu" ho ne a ne dodělat. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).