sobota 28. dubna 2012

Sluníčko útočí

S nástupem letního počasí jsem se rozhodla napsat o opalovacím krému, se kterým mám velice dobré zkušenosti. Jakožto majitelka velice světlé a dost citlivé atopické pleti si opalovací krémy (obzvláště ty na obličej) vybírám celkem pečlivě a dnes bych vám chtěla představit výrobek, který splňuje mé vysoké nároky.
Tento krém na obličej od oriflame z řady SOL prostě nedám z ruky :-). Mezi jeho přednosti patří dobrý poměr cena/výkon (75 ml za 179 Kč, když je v akci, normálně stojí 319 Kč), rychlé vstřebávání, dlouhodobá hydratace, velmi příjemná jemná parfemace a velice dobrá ochrana proti slunečnímu záření (ozkoušeno v ČR i v zahraničí u moře ;-).  Má být i protivráskový, což zatím moc neřeším, spíš ho vnímám jako dobrou ochranu proti pigmentovým skvrnám. Nepoužívám jej pouze na obličej, ale v případě potřeby na celé tělo, a ochrání fakt bezvadně, nikdy jsem se s ním nespálila, nikdy mě nepodráždil. Krém je středně hustý, po rozetření bílý, ale opravdu rychle se vstřebá a nežmolkuje (viz foto). Na fotce vlevo je ukázka struktury krému, na fotce vpravo cca půl minuty po rozetření.









Tak, třeba jsem vás navnadila, celá řada SOL je velmi povedená, nabízí široký výběr různých faktorů (od 6 do 50) a právě nyní mají vše z této řady v akci, tak jestli vám doma chybí opalovací krém, směle do ní. A mažte se, nikdo z nás přece nestojí o pigmentové skvrny nebo rakovinu kůže ;-).

Co vy a vaše oblíbené opalovací krémy? :-) Spálily jste se někdy? A jak jste to řešily?










3 komentáře:

  1. Já mám ráda obyčejný od Nivey, myslím to má třicítku faktor.
    Jinak jsem taky celkem bledý typ, co se neopaluje, ale okamžitě se spálí. :) Většinou si na to už ale dávám pozor, takže lehce začervenalé části těla zkrátka namažu krémeme a do rána je to dobré. :)
    Ale když se spálím opravdu hodně, je na to skvělý studený jogurt (i když je to dost drastické na rozpálenou kůži...:D)

    propadliste-dejin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá otázka, po tomto víkendu jsem spálená jako to prase:-D Ničím jsem se nenamazala. Jinak klasicky používám Daylong, pro mě není lepšího opalovacího krému jako je on.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi líto. No, se světlou pletí je třeba dávat bacha a mazat a mazat :). Já jsem přes víkend pracovala na zahradě a byla jsem namazaná krémem z tohoto článku, a nejenže nejsem spálená, ale ani jsem nezaznamenala žádné opálení :).

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).