úterý 26. března 2013

Missha BB Perfect cover, odstín 21

Milé čtenářky,

doufám, že tuhle neskutečně dlouhou zimu přežijeme. Dnešní článek bude na vysoce oblíbené téma, asijské BB krémy. Dlouhou dobu jsem po BB krému nijak zvlášť netoužila, ale když jsem zjistila, že na www.missha.cz probíhá akce, kdy dostanete velké balení krému a k němu cestovní velikost krému (20 ml) zdarma, bylo rozhodnuto. 50 ml a 20 ml krému mě tedy vyšlo na 349 Kč, což pro mě byla přijatelná cena. Jelikož mi dochází make-up jak v Brně, tak doma, řešilo to zároveň oba tyto "problémy". Na základě této recenze u Levandule jsem se rozhodla pro Missha BB Perfect cover. Byla to první recenze bb krému, která mě zaujala natolik, že jsem vážně začala uvažovat nad jeho pořízením. Po týdnu testování nastal čas sdělit Vám své dojmy. Nejdříve, co se píše na oficiálních stránkách:

V současné době je nejpopulárnějším BB krémem na světě! Přírodní "neviditelné" krytí, velkolepý make upový efekt díky výborné krycí schopnosti, odstraňování pigmentových skvrn, intenzivní hydratace, zlepšování textury pokožky díky rostlinným extraktům a vyživujícím látkám. Ve složení tohoto krému se nachází extrakt rozmarýnu, olej ze semen růže a jojoby, makadamový olej, extrakty vodních řas a kaviáru, kolagen a kyselina hyaluronová, arbutin a adenozin. Díky svému složení krém podporuje tonus pokožky, dělá ji pevnou a vypnutou, hydratuje a vyživuje ji vitamíny. Díky extraktu z heřmánku, má krém také hojivý a uklidňující efekt.

A co si myslím já?

Balení: To se mi moc líbí, spojení tuby a pumpičky vidím asi poprvé. Pumpička je praktická a na dvě pumpnutí z ní vyleze tak akorát množství na celý obličej. Minibalení (které mám doma) je klasická tuba.

Textura/vůně: Textura krému je hustá, ale velmi příjemně se roztírá a snadno a rychle se vpíjí do pleti. Je téměř nemožné dosáhnout flekatého efektu, což oceňuji (napoprvé jsem tohoto bb krému použila až moc). Vůně mi připomíná klasickou Niveu, ale mohla by být trochu méně intenzivní, nicméně z pleti po chvíli vyprchá, takže mi nečiní problém.

Tolerance pleti: S nekončící zimou prožívá můj ekzém nevítanou renesanci, do toho se mi udělalo pár pupínků. Ale Missha vše zvládne zakrýt a nijak pleť nedráždí, nezhoršuje, což je fajn. Léčivých účinků jsem si zatím moc nevšimla.

Hydratace: Já se svou extra suchou pletí si stejně ten obličej ráno namažu ještě před použitím Misshy normálním krémem, ale věřím, že třeba v létě to bude dostačující, použít jen tento bb krém. Uvidíme.

Krytí/odstín: Krytím jsem nebyla překvapena, věděla jsem, co čekat. Krycí schopnosti tohoto bb krému jsou stejné jako u make-upu, ale bez zalézání do vrásek či zvýraznění suchých míst. Takže skvělé. Mám odstín č. 21 (prostřední, světlejší je 13, tmavší jsou 23, 27 a 31) a sedí mi dobře. Bála jsem se, že bude tmavší, než bych potřebovala, ale je pro mě ideální. (Odstín 21 jsem zvolila proto, že akce se na odstín 13 nevztahovala). Je takový světle růžovo béžový, hezky se přizpůsobí, neoxiduje. Podle mě je vhodný i pro velmi světlou pleť, ty "tmavší" odstíny jsou v Asii asi někde úplně jinde než u nás. Jak uvidíte na fotkách, krytí a zároveň hydrataci potřebuji především v očním okolí, mám jak docela viditelné fialové kruhy pod očima, tak i viditelné žilky na víčkách, plus jako ekzematik suchou kůži kolem očí a začínající vrásky. Doufala jsem tedy v dobré krytí a zároveň hydrataci. V tomto ohledu jsem s Misshou velmi spokojená.

Výdrž: Je velice dobrá, pleť vypadá i večer pěkně, krém se neotírá, neoxiduje, necuckovatí, nezalézá do vrásek. Přepudrovávám jej pro svůj dobrý pocit fixačním pudrem od Dermacolu a je to dobrá kombinace :). Výsledek vypadá velice přirozeně, což je největší klad tohoto bb krému.

Na závěr pár fotek jako důkaz místo slibů :).

Můj první bb krém

Nerozetřený

Napůl rozetřený, odstín je velmi přirozený

Téměř splynul s rukou

Moje kruhy pod očima a nějaký ten pupínek

Žilky

Ekzém

Pouze Missha

Pouze Missha

Pouze Missha
Missha, Dermacol fixační pudr a řasenka Maybelline

Ekzém zmizel :)


Zhruba jsem věděla, co můžu očekávat, a jsem ráda, že má očekávání nebyla zklamána. Misshu BB Perfect cover Vám doporučuji, myslím, že je to dobrá alternativa ke krycím make-upům a korektorům, takové funkční vše v jednom. Možná přestanu nadobro používat korektor :).

Co Vy a bb krémy? Máte? Znáte? Máte je rády nebo ne? Těším se na Vaše komentáře.

9 komentářů:

  1. Od Misshy mám Cho Bo Yang a Signature a jsem moc spokojená :))... takže věřím, že tento může byt taky fajn...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu, tá vôňa aj mne strašne pripomína Niveu :) Ale je fajn, vôbec neľutujem, že som si ho objednala...

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím s recenzí, já mám toto BBčko moc ráda za jeho krytí a za to, že mi zlepšil celkový stav pleti. Když jsem ho tehdy testovala, marodila jsem dva týdny s ošklivou chřipkou, vypadala jsem jak kdyby mě požvýkala kráva. Díky tomuto výrobku se mi pleť nehorázně zlepšila nejen díky krytí, ale i po odlíčení byla mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně kryje. :) Kdybych nedoufala, že bude brzo teplo, tak si ho objednám též, ale ne, a na teplo se hodí něco méně krycího... :))

    OdpovědětVymazat
  5. Sakra,to jsem měla vědět dřív,ta akce 20ml zdarma už asi neplatí. Tenhle BB mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si dělám zálusk na BB krém se šnečím slizem :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek :D Já se sice bez korektoru neobjedu, ale díky PC se objedu bez krému a podkladové báze, což je nejen časová úleva, ale hlavně úleva pro pleť :D

    OdpovědětVymazat
  8. Také mě potěšilo, že to je "anti-blb-systém" přesně pro mě:-). Kolikrát si toho naplácám "trochu" víc, nebo neodhadnu množství, tak musím různě "doplňovat". Žádné fleky, žádná tmavá pleť. Jsem béžovo bílý duch a v zimě mi odstín 21 sedí dokonale

    OdpovědětVymazat
  9. ja som bledula, ale č.23 mi dodá super zdravú barvičku, veľká spokojnosť, keby nebol hutnejší, zaobstarám si na leto č.31...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).