sobota 25. května 2013

Meduňková pleťová voda Saloos

Milé čtenářky,

přeji vám hezkou sobotu. Včera jsem (doufám, že úspěšně) absolvovala nejtěžší zkoušku tohoto semestru, Historický vývoj angličtiny. Bylo to sice zajímavé učivo, ale je rozdíl něco si číst jen ze zájmu anebo proto, že se to musíte naučit. Dnes mám pro Vás recenzi prvního produktu z balíčku, který mi začátkem května přišel od firmy Saloos. Jedná se o pleťovou vodu Meduňka, kterou jsem chtěla vyzkoušet na základě kladných recenzí už déle. Navíc, meduňka je jednou z mých nejoblíbenějších bylin a miluji meduňkový čaj z domácí meduňky či výluh zastudena, kdy ji v létě přidáváme do vody na pití. Volba této vody byla tedy celkem jasná a musím říci, že jí rozhodně nelituji.

Meduňková voda Saloos

Začnu hezkým a praktickým balením. Matné sklo se mi moc líbí, stejně jako popis produktu a složení napsané dostatečně velkým písmem, což není vždy pravidlem. Mechanický rozprašovač je fajn a je dostatečně jemný.  

Jaké jsou účinky této vody? Podle údajů na obalu je vhodná pro citlivou pleť, čistí ji, posiluje a tonizuje. Dále osvěžuje na cestách, usnadňuje rozčesávání vlasů a zklidňuje pokožku po holení. Já ji používám přdevším na obličej a na zklidnění pokožky po holení, na vlasy jsem ji zatím nepoužila.

Meduňka podruhé, a propašovala jsem tam i Roberta Fulghuma a National geographic:)

A co si myslím já? Jediné, z čeho jsem měla obavy, byl obsah alkoholu ve složení, ale naštěstí se ukázalo, že se není čeho bát. Pleť mě nepálí, není nijak podrážděná ani nečervená. Nejlepší vlastností této vody je podle mě její vůně. Voní velmi jemně a zároveň unikátně, jako meduňka smíchaná s citronem a trochou zeleného čaje, výsledek je velice osvěžující a přála bych si mít i takový parfém. Občas  se s ní postříkám jen kvůli té vůni, i během psaní tohoto článku ji očichávám :-D. Pleť je po použití této vody opravdu krásně osvěžená, rozjasněná a připravená na použití krému nebo pleťového oleje. Když jsem tuto vodu použila na podrážděné místo po holení, krásně se zklidnilo, takže tento účinek mohu taky potvrdit. Ráda ji používám každý den, a to nejen na obličej :). Musím říci, že přirodní pleťové vody se v poslední době staly nepostradatelnou součástí mé kosmetické výbavy.

Složení

Nakonec mám pro vás i složení, které je úžasně jednoduché. Obsahuje pouze čistý vodní destilát z meduňkových listů a 2 % alkoholu.

Co říci závěrem? Myslím si, že tato voda je úžasně osvěžující především v nadcházejícím létě a univerzální, co se použití týče, a s čistým svědomím vám ji doporučuji.

Děkuji firmě Saloos za poskytnutí výrobku k recenzi.

Co vy a vaše oblíbené pleťové vody? Používáte je?

8 komentářů:

  1. Musím říct, že obecně moc Saloos nemusím, ale tohle mě vyloženě nadchlo. Mám ráda po koupeli už na čistou pleť, ještě nějaké osvěžení v podobně nenáročného tonika a tohle zní skvěle. musím se po tom podívat.

    OdpovědětVymazat
  2. Saloos je má celkem oblíbená značka.:)
    Zvu tě na Primark giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. věříš, že jsem meduňkovou vodu ještě neměla? ale tento týden jsem ji držela v ruce, ale vymluvila jsem si ji, bo mám ještě 2x LUSH a 3x Hadka :) Ale pak ji určitě vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  4. Od Saloosu mám levandulovou, ta mi sedla lépe než meduňka. Aktuálně jsem přesedlala na Atok

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím jsem vyzkoušela od Saloosu jen meduňku a ani to nehodlám měnit, ta vůně mně vždycky zvedne náladu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna jsem si koupila taky květinovou vodu od Saloosu, ale mátovou a používám ji jako ty - po holení na osvěžení (bude ideální na léto)- nosím ji i v kabelce (protože je prý i na bolest hlavy...) sice ta moje vůně není až tak mátová, jak jsem čekala,ale je příjemná... příště vyzkouším tu Tvou, protože vůni meduňky a zeleného čaje můžu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mala som od Saloosu olej na problematickú pleť a bol naozaj skvelý :) Myslím si, že je to skvelá značka :)
    Máš krásny blog :) Pripájam sa k odberu :)
    Andy :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).