úterý 21. května 2013

Střípky z Prahy a líčení

Milé čtenářky,

doufám, že prožíváte také tak radostný květen jako já. V pátek mě ale čeká nejhorší zkouška tohoto semestru, tak doufám, že to bude radostné i potom :-). O víkendu jsem byla s dvěma kamarádkami v Praze na Světě knihy 2013 a musím říci, že tento knižní veletrh překonal má očekávání. Veletrh se konal na holešovickém výstavišti a pro mě jako pro knižního maniaka to byl splněný sen. Tolik knížek pohromadě a navíc většinou za snížené veletržní ceny! Nejvíce jsem se těšila na Robrta Fulghuma, který v Praze představoval svou novou knihu, Vzpomínky na jedno dobrodružství, kde popisuje své zážitky s tangem. Celý veletrh byl skvělý, a co se týče přítomných spisovatelů, tak největší zážitek mám samozřejmě z Roberta Fulghuma, o kterém jsem tady už psala mnohokrát. Svou novou knihu na velerhu podepisoval a tak jsme jej s kamarádkami samozřejmě musely vidět. Trochu jsme si i popovídali a jsem moc ráda, že jsem jej mohla vidět osobně už podruhé. Je boží! Je moc přívětivý a laskavý, je vidět, že ho moc těší zájem lidí. Součástí programu knižního veletrhu bylo i čtení ukázek z nové knihy a postřehy Roberta Fulghuma o Češích. Hodně nás chválil, jak se za dvacet let (v roce 1993 u nás byl poprvé) zlepšila úroveň znalosti angličtiny. Má v plánu zůstat u nás měsíc a nasávat českou atmosféru, chystá knihu o nás a naší národní povaze :). Bylo naprosto úžasné jej poslouchat a vidět.

Robert Fulghum

Upozornění v dětském koutku

Beseda a čtení s Robertem Fulghumem
Co se týče nákupu knih, musela jsem se hodně ovládat, nakonec jsem jich nakoupila třináct, ale dost z nich jsou dárky pro mé blízké, nejsou všechny pro mě :-). Sobě jsem koupila Vzpomínky na jedno dobrodružství (stejnou knihu mám i pro maminku a pro svoji skorotchýni, pro maminku mám ještě Libůstku, o které jsem tady už psala, tyto tři knihy nejsou na fotce), povídky od Květy Legátové s názvem Mušle a jiné odposlechy, Babiččinu dokonalou ženu od Kláry Trnkové, Dívku s pomeranči od Josteina Gaardera a Zahradu od Jiřího Trnky. Sobě a příteli dohromady jsem koupila průvodce Paříží (kam plánujeme jet v září) a knihu Před úsvitem, po ránu (Eseje o dětech a rodičích) od psychologa Františka Koukolíka. Himálajské pohádky jsou pro mého tatínka k svátku a Zázračné plody k narozeninám pro moji tetu, která se zabývá léčivými rostlinami a dost o nich ví. Některé knihy se v budoucnu objeví v knižních tipech. Foto viz níže:



Trošku jsme s holkama nakupovaly i jinde než na knižním veletrhu, takže jsem si pořídila (v outletu ve Fann parfumerii) opět svou milovanou řasenku Volume glamour max a lak na nehty od L´oréalu v odstínu Rouge pin up (řasenka za 200 Kč a lak za 48, nekupte to). Nesmím také zapomenout na sportovní bundu, která mě snad nezklame na závodě B7, ale tu jsem nefotila.Víkend jsem si moc užila a jsem moc ráda, že jsme se do Prahy vypravily :-).






Taky jsem si koupila nové boty v Mixeru, které mají stejnou barvu jako moje oblíbená kabelka. Jsou úžasně pohodlné a krásné k šatům, miluju je!


No a na závěr, po dlouhé době taky trochu toho líčení, jak vypadám dnes. Taky můžete vidět můj, už malinko odrostlý, nový střih vlasů (hlavně jsem tedy potřebovala zkrátit ofinu), se kterým jsem moc spokojená. Vlasy mám rovné, ale trochu se mi vlní, když je po umytí nevyfoukám :-). Jako obvykle jsem při líčení dala přednost výraznějším očím před výraznými rty. Použila jsem makeup Studio artist od oriflame, korektor Bourjois Healthy mix, pudr Invisible fixing powder od Dermacolu, tvářenku Maybelline, která už mele z posledního a na niž jsem nanesla trochu pudru Bio détox od Bourjois (moc se mi líbí jeho rozjasňující efekt na lícních kostech). Na oči jsem použila korektor Healthy mix (Bourjois), stíny Clinique v odstínu Spicy (lépe se mi hodí k jaru a létu, tudíž je teď používám více) a řasenku Volume glamour max (Bourjois), kterou můžete vidět výše.

Já dnes

Snad ta tvářenka jde trochu vidět

Detail oka
A co vy, jak se máte v květnu? Co vám dělá radost či starost? A jaké jsou vaše jarní plány a zážitky?

P. S. Dnes jsem odeslala všechny věci z blogsale (kromě dvou, o které projevily zájem dvě čtenářky) plus nějakou další nepotřebnou kosmetiku Evě na dobré účely (viz zde), takže tímto blogsale ruším.

5 komentářů:

  1. Páni, musel to být skvělý zážitek, který, upřímně, docela závidím! :D
    Původně jsem na ten veletrh měla/chtěla jít, protože moje nakupovací pudy v knihkupectvích jsou většinou neudržitelné, ale od doby, co mám doma k narozeninám čtečku, mě tyhle zážitky pochopitelně míjí, a tak jsem to nějak... nechtěla riskovat. :D

    OdpovědětVymazat
  2. To setkání s R.F. muselo být opravdu skvělé ! Jako studentka českého jazyka a literatury malinko závidím ! :))

    http://very-s-verryiska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. 1. moc ti to sluší
    2. R.F. ráda čtu - ne že bych toho přečetla mnoho cca 4 knihy,ale pohodové :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky všem za hezké komentáře, Robert je opravdu výjimečný muž :-). Meduňko, díky :-).

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).