sobota 12. října 2013

Paříž: Nákupy

Milé čtenářky,

dnes mám pro vás článek, na který se doufám těšíte. Bude o tom, co a jak jsem v Paříži nakupovala. Předesílám, že primárně za nákupy jsme tam nejeli, za ten týden jsme byli pouze jednou v nákupním centru (kde jsem obhlédla parfumerii a drogerii, to je jasné :). Dále jsem se úplnou náhodou ocitla ve slevové drogerii ve čtvrti Bellevile (prostě jsme šli kolem a ukecala jsem přítele, ať se podíváme dovnitř), kde měli i Bourjois, tam jsem si to celkem užila a ke své spokojenosti i něco nakoupila za skvělé ceny.

Dovolte mi připomenout můj pařížský wishlist.


A jak to dopadlo v reálu? Mám zmenšenou řasenku Volume glamour max holidays a korektor Happy light. Tvářenka Blush exclusif mě moc nenadchla, rýžový pudr v rozkošné krabičce byl bohužel dosti třpytivý (což nemám ráda), kdyby byl matný, už by byl můj. Rozjasňovač Light, to byly taky samé třpytky, takže jsem usoudila, že se bez něj obejdu. Na letištích to s cenami také není moc slavné (vzhledem k tomu, že jsme byli stále uvnitř Eurozóny), takže parfém jsem si nakonec nekoupila. Tedy, alespoň ne na letišti. A co jsem si tedy koupila?


Nahoře je parfém, který jsem si koupila ve Versailles, od značky Marina de Bourbon s názvem Golden dynastie. V tamním obchodu se suvenýry mě zaujaly právě parfémy, nečekala jsem, že by se mi nějaký zalíbil, ale tomuto se to povedlo. Je elegantní, luxusní, moc se mi líbí balení, rozhodně očekávejte podrobnější recenzi. Také jsem si v již zmíněné outletové drogerii koupila dvoje stíny Bourjois (moje milované Effet lumiére, které se už normálně neprodávají) a monostíny z limitované edice v odstínu Beige rose, po kterých jsem toužila už dlouho (oboje stíny mě dohromady vyšly asi na 7 Euro, tož nekupte to :). No a v normální drogerii jsem si koupila korektor Happy light, mini řasenku Volume glamour max HOLIDAYS a naprosto boží rtěnku francouzské značky Biguine (recenze bude). To tmavé pozadí na fotografiích jsou tmavě modré džíny, které jsem si koupila v tamním Camaieu :-).

Nákupy

Detail řasenky, korektoru a stínů Effet lumiére

Stíny Beige rosé, parfém Golden dynastie a opět řasenka

Detail rtěnky
A jak na mě zapůsobily parfumerie a drogerie? Byla jsem tedy pořádně jen v Sephoře, jinak jsem zahlédla jak Marionnaud (několik parfumerií), tak Douglas. Sephora byla obrovská a výběr byl fakt skvělý, ceny, řekla bych, vesměs stejné jako u nás. Výběr ovšem o něco větší :-). Zaujal mě stojan Urban decay, ale jinak jsem nechtěla moc fotit (nevím ani, zda se to může a zda by mě nevyvedli :-D).

Urban decay
Ještě jsem vyfotila pár fotek v již zmiňované drogerii, kde měli takovou směs přírodní i nepřírodní kosmetiky, jak pečující, tak dekorativní, výběr byl moc fajn. Dokázala bych tam strávit hodně času a utratit hodně peněz. Nakonec jsem si odtamtud odnesla jen tu rtěnku, řasenku a korektor :). Z dekorativní kosmetiky tam měli Bourjois, Maybelline, Rimmel, L´oréal a pak francouzské značky, které jsem neznala (například Biguine, od nichž mám rtěnku). Výběr L´oréalu byl větší než u nás, a ceny stejné (aneb je předražený i ve Francii).

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Stojan Roger a Gallet (žádná z vůní mě ale moc nezaujala)

Ukázka pleťové kosmetiky

Testovací taštička Nuxe, nad kterou jsem docela intenzivně uvažovala, ale nakonec jsem ji tam nechala

L´oréal už má i BB tvářenku (průhledný gel, který při kontaktu s pletí zrůžoví)

A má i své chubby sticky
Jsem s nákupy spokojená a jsem ráda, že jsem své vysněné Bourjois výrobky mohla vidět ve skutečnosti a realisticky posoudit jejich využitelnost. A doufám, že vás toto malé okénko do parfumerií a drogerií potěší. (A nebojte se, nezapomněla jsem na vás, a taky jsem vám tam něco pěkného koupila ;-)). Těšíte se?

9 komentářů:

  1. Moc pěkné nákupy.
    L'Oréal je asi předražený všude... :(
    Achjo, já chci u nás taky stojan UD!

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Napínala jsem vás, co? :-))

      Vymazat
    2. Jo, asi ti brzy přistane nějaký ten hnusný anonymní komentář! :P Maily čteme, paní? :)

      Vymazat
    3. Už jsem odpověděla :-). A na svůj první hnusný anonymní komentář se vyloženě těším!

      Vymazat
  3. Voňavku Tresor in love mám a je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).