pátek 16. ledna 2015

Skvělé laky za hubičku a odlakovač, který nesmrdí

Milé čtenářky,

dnes bych vám ráda představila laky na nehty, které jsem si v poslední době velmi oblíbila a také výrobek, se kterým si nehty odlakujete velmi pohodlně, bez nepořádku, smradu a jejich vysoušení. Bude to poměrně krátký a stručný článek, ale jak laky, tak odlakovač si rozhodně zaslouží mé doporučení.



Vlevo 038, vpravo 304

Když jsem si kupovala červený rychleschnoucí lak z řady Clubbing colours od Miss sporty, nic extra jsem od něj nečekala. Svými vlastnostmi si mě ale získal natolik, že jsem si pořídila ještě jeden odstín ze stejné řady, ten původní červený lak už mám spotřebovaný a doma už  mám druhý kus. Odstíny nemají název, pouze čísla. Já mám odstín 038 (tmavší červená, taková ta klasická rudá) a 304 (jemnější, korálový odstín). Obsah laků je 7 ml a stojí kolem 30 Kč. A za tuto směšnou cenu dostanete skvělý lak, který má lepší vlastnosti než mnoho jiných dražších laků, které jsem vyzkoušela. Oba laky jsou skvěle pigmentované (lakuji dvě tenčí vrstvy, ale dobře kryjí již v jedné vrstvě), mají výborný štěteček, schnou opravdu bleskurychle a myslím, že by skvěle držely i bez krycího laku. Já používám ze zvyku podkladový i krycí lak (jako krycí používám better than gel nails od essence), a lak mi v téměř neporušeném stavu vydrží na nehtech pět dní až týden, a to i když uklízím, umývám nádobí atd. Dobře obstál i na dovolené, kdy byl vystaven každodennímu koupání v moři a chození v písku atd. a jeho výdrž se nijak nezmenšila. Oba odstíny, které mám, jsou nádherné a ráda je střídám, uvítala bych ale trochu větší výběr v drogerii. Dalším minusem je to, že se mi nikde nepodařilo najít složení těchto laků, a vzhledem k jejich nízké ceně to asi nebude úplně skvělé.

Odstín 038, lakováno před třemi dny

Od lakování se plynule přesuneme k odlakovávání. Odlakovací tamponky ebelin, které vidíte na úvodní fotce, jsem objevila díky dovolené. Chtěla jsem si koupit s sebou nějaký malý a skladný odlakovač, u něhož nehrozí riziko, že by se mi vylil v kufru. Vybrala jsem si tedy tamponky napuštěné odlakovačem, uzavřené v pevné šroubovací krabičce. Po otevření krabičky mě nečekal žádný smrad, ale naopak velmi příjemná a jemná vůně. Tamponky jsou napuštěny odlakovacím olejíčkem, který při odlakovávání zároveň vyživuje nehty i nehtovou kůžičku. Neobsahují aceton ani acetát. V balení je jich 30 kusů, přičemž na odlakování obou rukou mi stačí tři až čtyři. Je pouze potřeba být trochu trpělivější při odlakovávání, nejlepší je tamponek přimáčknout na nehet, chvíli počkat a pak začít odlakovávat. Je také potřeba na něj lehce tlačit, aby se dobře uvolnil veškerý olejíček (ze začátku mi tamponky připadaly suché, ale brzy jsem se s nimi naučila pracovat). Stojí kolem 40 Kč, vycházejí tedy lehce dráž než klasický tekutý odlakovač, ale za ty pěkné a nevysušené nehty to stojí. Pro mě je to teď nejoblíbenější způsob odlakovávání, beze smradu a vysušených nehtů. Na fotkách níže se můžete znovu podívat na vnějšek i vnitřek krabičky (ta je mimochodem velmi praktická a možná ji ještě na něco využiji).




Co vy, máte zkušenosti s laky Miss sporty nebo s odlakovávacími tamponky ebelin? A jaký je váš oblíbený lak a odlakovač?

Přeji vám krásný víkend! :)

7 komentářů:

  1. Já mám laky od Miss sporty ráda, mají na výběr z mnoha odstínů, jsou levné a na nehtech mi drží stejně dobře jako dražší laky, ne-li líp :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám laky Miss Sporty moc ráda, slušný výběr, dobrý štěteček, rychle schnou, jsou levné a něco vydrží. :)

    OdpovědětVymazat
  3. škoda, že jsem si předevčírem koupila odlakovač :D

    http://makeup-challenges.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle laky od Miss Sporty mám taky a jsem z nich nadšená. Na to, že stojí pár korun mě vážně příjemně překvapily :)

    New in and Christmas Gifts: December 2014

    OdpovědětVymazat
  5. Od Miss Sporty bych takové překvapení nečekala. Osobně jsem si v poslední době oblíbila laky od Rimmelu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rimmel je taky super! :-) Ale Miss sporty je cenově bezkonkurenční.

      Vymazat
  6. Laků od MS mám hodně, protože jsou levný :D. S tímto odlakovačem zkušenost nemám, ale právě teď používám odlakovač od Dermacolu, kterej je skvělej
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).