pondělí 14. dubna 2014

OPI Dutch tulips aneb ředkvičky na nehtech

Milé čtenářky,

nastal ten správný čas zhodnotit můj první lak OPI, který jsem si koupila v únoru. Od té doby jsem jiný lak na nehtech totiž neměla :). Nejprve ale pár slov o značce OPI jako takové. Tato značka byla založena v roce 1981 v Americe a zakládá si na kvalitě, bezpečném složení a nepřeberné barevné škále. Jako jediná vydává laky v kolekcích, z nichž nejkrásnější bývají ty limitované. Mám pocit, že kdo jednou propadne kouzlu laků OPI, už se z něj nevymaní. Tak už jsem tam taky, no :). Původně jsem chtěla psát o Big apple red (druhý odstín, který mám), ale nakonec to vyhrál Dutch tulips, alias holandské tulipány. Na jaro je tento odstín jak dělaný, jedná se o sytou růžovou, která ovšem v určitém světle vypadá červená. Já jsem si ji překřtila na ředkvičkovou, je to fakt úplně stejná barva. No a jak jsem s lakem spokojená?

Cena/velikost: Já jsem tyto laky kupovala za 350 Kč/kus v parfumerii, což s odstupem času hodnotím jako zbytečně nadsazenou cenu. Dají se koupit za různé ceny na internetu, já jsem našla jednu z nejlepších cen na parfums.cz, tam je seženete cca od 250 Kč. A to už mi vůbec nepřijde drahé, vzhledem k tomu, že laku je 15 ml, což je tedy opravdu velké množství: A, jak jsem četla i slyšela, laky OPI houstnou velice pomalu, takže vám klidně vydrží rok, dva či tři. Zatím to nemohu potvrdit, neboť je mám jen krátce, ale konzistenci mají skvělou.

Odstín: Jak už jsem řekla na začátku, je to krásná sytá růžovočervená. Tento odstín je součástí edice
Holand collection. Momentálně na parfums.cz není dostupný, ale seženete tam stovky jiných nádherných laků od OPI za skvělé ceny, takže si určitě vyberete. Na fotkách se mi odstín podařilo zachytit celkem věrně, na nehtech ovšem vypadá červenější než v lahvičce. Nejlépe si jej představíte, podíváte-li se na ředkvičku :).




OPI Dutch tulips




Lakování, schnutí

Když jsem tento lak používala poprvé, byla jsem nadšená snadností lakování. Lak není ani moc řídký ani moc hustý, kryje plně už v první vrstvě a bleskově schne do vysokého lesku. Dobře se vrství (dávám dvě tenké vrstvy) a díky velkému štětečku s ním pohodlně nalakuji nehet jedním tahem. Když jej náhodou přetáhnete na kůži, dá se velice snadno odstranit, na kůži neulpívá, což oceňuji.Velice snadno se také odlakovává a při odlakovávání nebarví kůži okolo nehtů. Je to snad první lak, který toto nedělá :).

Výdrž

 Nic není dokonalé, a bohužel ani laky OPI. S výdrží mám u nich trochu problém, obvykle je to tak, že na méně používané (levé) ruce mi drží v pohodě, na pravé se mi obvykle už po dvou dnech odloupne kousek laku z ukazováčku či palce (viz foto níže). Napadlo mě, že to může být krycím lakem, používám klasicky podkladový lak Four Seasons a krycí lak Better than gel nails od essence. Máte pro mě tip na lepší krycí lak, který si s OPI laky rozumí?
 



Dva dny po nalakování



Na závěr mám pro vás ještě dvě fotky, jak vypadá čerstvě po nalakování.




Na závěr tedy můžu říci, že navzdory horší výdrži je OPI moje nově velmi oblíbená značka laků na nehty a rozhodně si plánuji pořídit další odstíny, na které se zde můžete těšit :).

Co vy a OPI? Máte, znáte, lakujete? A jak se vám tento lak líbí?

9 komentářů:

  1. Krasna farba! :) Ja mam lak od OPI len jeden, alee vsimla som si napriklad to, ze bez podlaku sa zacal osupavat uz po dni, pricom ked som pouzila taky gumovitejsi hustejsi podlak, tak vydrzal vyse tyzdna, asi mu to dodalo pruznost, tak sa tak netriestil :D
    Inak Big Apple Red je tiez krasny, mam ho na wishliste :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mně by ta výdrž štvala, vybírám laky dle výdrže :/ Ale barva je to nádherná :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak ta výdrž by mě asi hodně naštvala. barva je sice nádherná, ale za tu cenu, aby se mi loupal druhý den? to se mi stalo u nádherného odstínu od Jordany, jenže ten stál 50, tam jsem ani žádný zázrak nečekala...

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám OPI laky moc ráda a s výdrží (pokud mám čas ho nechat dobře uschnout a nejdu hned umývat něco..) nemám problém, většinou si spíš otluču konečky nebo si ho poškrábu, jak furt něco dělám, umývám, utírám... tzn. 3 dny až 7 dní, na nohách i 3 týdny. Jo a používám nejčastěji bázi od OPI, a tu používán i jako top. K

    OdpovědětVymazat
  5. OPI jsou mé nejoblíbenější - hlavně kvůli barvám, štětečku a konzistenci. Z těch co mám teď budu jeden vyhazovat po 3 letech, ale možná ho ještě zkusím naředit. Já tyhle laky kupuji za cenu max.200 Kč - buď veletrh, nebo objednávka z USA.

    OdpovědětVymazat
  6. OPI a Essie mi vydrží na nehtech nejdéle ze všech značek, což je u mne bohužel jen 2 dny. Tvůj článek mne potěšil i pobavil, protože mám dnes přesně tento odstín nalakovaný, to je náhodička :))))) a dokonce je nafocený i v dnešním postu na blogu. Shodou okolností jsem byla novém OPI Nail Store v Praze na Újezdě a koupila jsem si tam svůj druhý nejoblíbenější odstín - Cajun Shrimp, který je více do oranžova (decentní červeno-losová), stál 295,- Kč.
    PS. jako nadlak se mi nejvíce osvědčil Essie E-Shine.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za vyčerpávající komentář. No, já rozhodně u dvou odstínů nezůstanu. Zdá se mi, že ten lak se už olupuje mnohem méně než na začátku, asi jsme si na sebe museli zvyknout :).

      Vymazat
  7. Výdrž bude asi individuální. Mně leze z nehtů všechno celkem rychle, ale O.P.I drží standardně 5 dní minimálně. Klidně i bez nadlaku. A jedné mé známé, která jezdí na koni a kydá hnůj a tak, vydrží O.P.I 10 dnů a pak odlakovává, protože jí to zespod odrůstá. Na druhou stranu další kamarádce z nehtů sleze do 24 hodin úplně všechno. Je to prostě veliká záhada. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš to. A mi se zdá, že s delším používáním (to jest tedy dva měsíce po otevření) se ten lak začal chovat mnohem rozumněji a mnohem méně se olupuje, takže to nakonec vypadá na happyend :-).

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).