pondělí 15. července 2013

Co s sebou na cesty aneb kouzlo miniaturek

Milé čtenářky,

hodně z vás určitě řeší, co s sebou na dovolenou a jak vyřešit převoz kosmetiky. Nepatřím k těm, kdo si s sebou berou plná balení všech výrobků, naopak dávám přednost miniaturkám. Při prohrabování starými fotkami jsem narazila i na kosmetiku, kterou jsem si brala s sebou loni na dovolenou. Zároveň jsem vám chtěla ukázat, které miniaturky aktuálně používám.







Na třech fotkách, které vidíte výše, jsou miniaturky, které jsem si brala na loňskou dovolenou. Šampon a kondicionér v malých lahvičkách získaných z hotelů, mini tužidlo a lak na vlasy od Baley a šampon a kondicionér Goldwell v pytlíčku. Na druhé fotce vidíte tři opalovací krémy (ty jsem si vezla v plném balení), minikrém Avéne, moji milovanou lahvičku na micelární vodu od Avéne (tam dávám Sensibio H2O), krém na obličej od oriflame v 30 ml balení, v lahvičce conditioner je přelitý krém Atoderm od Biodermy a termální voda Avéne, bez které nedám ani ránu. Na poslední fotce je mini sprchový gel od Baley, minideodorant (doplňovací) taktéž od Baley, mini pasta na zuby a mini Lactacyd (taktéž doplňovací, mám tu lahvičku dvakrát). Ve třech minikelímcích je odličovací mléko, krém na nohy a krém s ochranným faktorem 30. Kartáček je samozřejmostí, chybí ještě holítko.

No a jaké jsou mé aktuální miniaturky?


Vyfotila jsem je téměř všechny, ale samozřejmě že všechny s sebou nevozím :-). Zleva je to:

1. Růžová lahvička z Ikey (100 ml), kde mám Atoderm od Biodermy (zbavila jsem se té předchozí, která se mi občas otevřela v kabelce), který mi slouží jako krém na obličej i na tělo. Tu vozím/nosím v kabelce pořád, používám tento krém i na ruce.
2. Mini Calvin Klein One (15 ml)
3. Toho času prázdné lahvičky od šamponu a kondicionéru Herbal essences určené k dalšímu naplnění (každá 50 ml).
4. Zatím prázdná lahvička od sprchového gelu Body basics pure coconut (50 ml).
5. Lactacyd mini (50 ml).
6. Minikrém na nohy Balea s ureou (20 ml).
7. Opalovací krém Sundance s faktorem 20 (50 ml).
8. Tyčinka na opalování od oriflame s faktorem 20 (15 g).
9. Minideodorant od Baley, doplňuji jej ze skleněného velkého deodorantu od Baley (20 ml).
10. Tělové mléko Dove v lahvičce od oriflame (100 ml).
11. Krém na obličej od oriflame Optimals s ochranným faktorem 30 (30 ml).
12. Krém na obličej Vichy Idéalia ze Senzaboxu (15 ml).
13. Lahvička od Avéne, ve které vozím Sensibio H20 (50 ml).
14. Minipasta na zuby Dontodent brilliant weiss (20 ml).

Ještě tam chybí lak a tužidlo na vlasy od Baley (ty vidíte na první fotce), což jsou mé nejoblíbenější stylingové přípravky na vlasy nejen na cesty. Stojí každý kolem 25 Kč a udělají mi stejnou službu jako třikrát dražší miniatury od Welly. Termální voda od Avéne v malém balení je taky nezbytností :-). 

Velký výběr miniaturek najdete například v drogerii dm nebo v Rossmannovi, tam seženete téměř vše, dobrým řešením jsou také různé testovací sady od Avéne či Biodermy, které stojí většinou kolem stovky.

Co vy a miniaturky? Schováváte si malé lahvičky jako já nebo to neřešíte?



2 komentáře:

  1. Miniaturky mám moc ráda (co si budeme povídat, čím menší a roztomilejší, tím lepší...:D). Dnes jsem potkala docela slušnou zásobu i v tetě, mají tam zjm. různé zubní pasty a ústní vody, ale i takové ty "klasičtější" věci. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No to jsou ale roztomilé miniaturky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).