sobota 6. dubna 2013

Dejte si pozor na balšám! Aneb mé balzámy na rty

Milé čtenářky,

víte, co to je balšám? Balšám je velice nebezpečné zvíře a všichni bychom se měli mít před ním na pozoru! Když jsem se chystala psát článek o balzámech na rty, došlo mi, že bez balšámu to nepůjde. Abych Vám trochu osvětlila kontext, přidávám video z jednoho z mých nejoblíbenějších a nejšílenějších filmů, Života Briana (fakt se na to podívejte, obzvláště v současném pochmurném počasí je to potřeba, a taky je to takové pěkné, vánočně-velikonoční téma). Pokud vůbec nevíte, o co jde, tak vězte, že Život Briana (Life of Brian) mají na svědomí pánové z Monty Pythonů a jedná se o naprosto geniální film, který vypráví příběh "nepravého Mesiáše" Briana, který měl tu smůlu, že se narodil ve stejný den jako Ježíš. Budete se smát od začátku do konce, to Vám zaručuji, film doporučuji nejlépe v originálním znění s titulky.

Balšám česky:


A anglicky:


Teď už ale k samotným balzámům :). V současné době jich používám celkem pět, dva od Mary Kay, dva od oriflame a jeden domácí konopný balzám. Balzámy jsou pro mě nepostradatelná věc, mám neustále po ruce aspoň jeden a jakmile jej nemám, jsem nervózní. Zrovna dnes mi rozpraskaly rty (asi i od rovnátek plus tou hnusnou zimou venku), takže mažu a mažu a mažu konopným balzámem a už je to trošku lepší.


Balzámy od Mary Kay

Zajímavé je, že ani jeden z těchto balzámů není určen na rty, ale já je na rty vesele používám. Vlevo je růžový extra zvláčňující noční krém (Extra emollient), který se dá použít na všechna suchá místa na těle (ten je dost dobrý, a v tomto malém vzorkovém balení také praktický na cestování). Vpravo je balzám ze sady na ruce (Satin hands, dá se koupit pouze v sadě s dalšími dvěma výrobky, objednala jsem si ji dohromady s kamarádkou, já jsem si vzala balzám a ona peeling a krém). Oba balzámy mají konzistenci jako vazelína, oba nádherně voní (ačkoli na obalu se tvrdí, že jsou neparfémované)  a oba rty krásně vyživí a zvláční. Ačkoli tedy nejsou primárně určeny na rty, já Vám je mohu doporučit. ten extra zvláčňující krém by se měl používat na celý obličej (?), což si teda s tou konzistencí nedokážu představit. A ten balzám Satin hands je zase určen pro použití jako první krok v péči o ruce (nanesete balzám, smyjete jej peelingem a nanesete krém na ruce), což se mi zdá trochu škoda. Takže já mám tento "krém na ruce" alias balzám na rty, kamarádka peeling a krém a obě jsme spokojené :).



Vlevo Satin hands, vpravo Extra emollient

Balzámy od oriflame a domácí konopný balzám

Vajíčka od oriflame jsou mými oblíbenci již řadu let. V poslední době ale dávám přednost jejich parfémovaným verzím před tou klasickou. Nejraději mám ten čokoládový (zcela nahoře), nádherně voní, je průhledný, rychle se vpije a rty dlouhodobě vyživí (mám ještě jeden do zásoby). Vanilkový byl také fajn (je to ten kelímek zcela dole), voněl božsky a hydratoval obstojně. Teď mám v kelímku od něj překypaný ten Satin hands, ať s sebou nemusím tahat tu velkou tubu. Mimochodem, nádobky od vajíček oriflame jsou vysoce praktické na přelití čehokoli ;-).
Uprostřed, v kelímku od klasického vajíčka, je domácí konopný balzám (proto ta krásná zelená barvička). Ten je mým favoritem, používám jej vždy, když se mi na rtech objeví něco, co vyžaduje extra péči (opar, aft, prasklina atd.) a také na suchou kůžičku kolem nehtů, záděry atd. Funguje perfektně naprosto na vše a je stoprocentně přírodní :). Mám jej od známého, ve větším balení, do obalu od vajíčka jsem část z něj překypala rovněž z důvodu pohodlnějšího přenášení s sebou. Pokud máte možnost domácí konopný balzám (bez konzervantů a z pravého konopí) někde získat, určitě do něj jděte!



 Posledním balzámem je balzám z řady pure nature od oriflame, který mě ale dost zklamal a který podrobněji rozeberu v článku o výrobcích, které podle mě nesplnily to, co slibovaly.

Nekupujte si jej

Pokus o vyfocení barvy balzámu, myslela jsem, že bude teda tónovat více
Jaké jsou Vaše oblíbené "balšámy"? A znáte Život Briana? :)

9 komentářů:

  1. Mně právě ty vajíčka nepřídou vůbec praktické... nedá se do nich zabořit prst tak aby mi to nezůstalo za nehtem.. jako vyloženě obsah je dobrý, ale balení na nic... pro mě :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem jediná, na koho působí konopné masti stejným způsobem jako káva či energy drinky? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem nedávno objevila v drogérii balzám Balea Intensiv a je skvělý! Jeden z nejlepších, co jsem kdy zkoušela a navíc stojí pár korun.

    valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že balzám je ten nejzákladnější produkt kosmetiky vůbec :)
    Je pěkné, že jsi mu věnovala článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. ja mám ten extra emollient a je to bomba. veľmi mi pomohol v určitých obdobiach, v extra zime atď keď som nemala jelení loj poruke.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten konopný vypadá fakt zajímavě a konopná kosmetika vůbec, prý má až zázračné účinky :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Pythona miluju :D:D od Mary Kay jsem používala bázi pod make-up, byla vynikající!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  8. když mi bylo šestnáct, byl balšám mým nejooblíbenějším slovem a pantomimickým vyžitím...

    OdpovědětVymazat
  9. Podobný od oriflame jsem taky měla, a nadšená jsem taky nebyla. :)
    A jinak, jak to tak vypadá, tak balzám na rty, určený opravdu jen na rty, používáš právě jen tenhle. Ale to je fajn, já fandím multifunkčním výrobkům. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).