pátek 13. září 2013

Stejná vůně, stejné účinky?

Milé čtenářky,

přeji vám pěkný pátek 13. a doufám, že vás čeká pěkný víkend :-). Já jedu dnes odpoledne do Tater, tak se už moc těším. Téma na dnešní článek mě napadlo po včerejší sprše. Použila jsem svou oblíbenou masku na vlasy, o které jsem psala už  v tomto článku, a pak jsem se namazala tělovým mlékem Dove a zjistila jsem, že tyto dva výrobky voní totožně. Oba také obsahují bambucké máslo (možná to je důvod stejné vůně - parfemace?). A protože jsou oba mé oblíbené, rozhodla jsem se vám o nich říct něco víc (i když s maskou se budu lehce opakovat).



Tělové mléko indulgent nourishment:

Jak už jsem zmínila v úvodu, nádherně voní. Dále na něm oceňuji to, že jej stačí použít výrazně méně než ostatních tělových mlék, neboť je opravdu hutné, dobře se roztírá i vstřebává a pokožka zůstává po jeho použití dlouho provoněná. Stačí mi namazat se s ním jednou za pár dní, hydratace opravdu trvá a trvá. Podle mého názoru je to ideální mléko na podzim a zimu, kdy je potřeba něco hutnějšího a výživnějšího. Pokožka je opravdu dlouhodobě vyživená, ačkoli o deseti dnech, jak je řečeno na obalu, mám určité pochybnosti. Je to další výrobek od této značky, který jsem si velmi oblíbila. Jako majitelka suché a citlivé pokožky vám jej mohu jedině doporučit a rozhodně to není moje poslední tělové mléko od Dove. Jak můžete vidět níže, obsahuje parabeny, z čehož nejsem nadšená, nicméně mu to odpouštím.

Složení mléka


 Maska:

Masku na vlasy už mám dlouho a zbývá v ní už jen tak na jedno použití. Díky obsaženému keratinu má obnovovat vlas zevnitř i zvenčí a odstraňovat jeho poškození. Já oceňuji zejména to, že odstraňuje nežádoucí zvlnění vlasů a brání jejich krepatění, vlasy jsou po jejím použití viditelně hladší, lesklejší a poddajnější. A také zůstávají dlouho voňavé, což zbožňuji. S maskami od Gliss kur mám všeobecně jen ty nejlepší zkušenosti a mohu vám je s čistým svědomím doporučit. Samozřejmostí je používat masku pouze asi od dvou třetin vlasů, nedávat ji ke kořínkům, jinak vlasy nelze upravit, neboť jsou moc hladké (jak vím z osobní zkušenosti :-) ). Tuto masku si určitě pořídím znova, možná ale vyzkouším také nějakou jinou verzi.

Složení, pro pořádek :)


Oba tyto výrobky vám mohu doporučit zejména pro nadcházející období, kdy je potřeba dopřát vlasům i pokožce něco navíc. Já jsem s nimi velmi spokojená a určitě je nemám naposledy.

Jaké jsou vaše oblíbené masky na vlasy či tělová mléka? Ráda se poučím :-).




2 komentáře:

  1. Miluju masky L'Oréal. Ale tahle vypadá dobře. S přípravky s bambuckým máslem mám jen ty nejlepší zkušenosti, ačkoliv s maskami Gliss Kur naproti tomu vůbec žádné :D S Dove krémy ano a mám je moc ráda. Ovšemtělovým mlékem no.1 je pro mě Neutrogena!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, dala jsem ti Liebster Award babu. :) http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/09/liebster-award-aneb-konecne-jsem-zpet.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).