středa 10. října 2012

Vivat přírodní kosmetika

Nejsem vyhraněný zastánce přírodní ani chemické kosmetiky. Ráda si srovnávám informace o výhodách a nevýhodách přírodní a chemické kosmetiky z různých zdrojů a nejdůležitější hledisko je pro mě to, jakou má pro mě daný kosmetický výrobek užitnou hodnotu a jaký mi poskytuje výsledek. Dnes bych Vám ráda představila své oblíbené výrobky z přírodní části kosmetického spektra, které momentálně používám a se kterými jsem spokojená.



Olejíček Saloos - bio regenerační obličejový olej

V lahvičce jej zbývá ještě půlka, a to jej mám od listopadu minulého roku. Používám jej především nyní a mám v plánu jej používat do konce zimy, kdy moje pleť potřebuje extra hydrataci a rozjasnění. Tento olejíček pleť nedráždí, pěkně ji rozjasní a vyživí, zneviditelňuje vrásky, sjednocuje barvu pleti. Jedinou jeho nevýhodou je, že se mi občas podaří zamastit si s ním ofinu, knížku, klávesnici počítače atd. Nanáším jej tedy v době, kdy už nemám večer nic jiného v plánu. Jeho hlavní výhodou je čistě přírodní složení a také velmi jemná vůně růží, kterou oceňuje i můj přítel :).



Quencher Radiant C od Herbalife

Tento osvěžovač obličeje jsem dostala od své Herbalife poradkyně zdarma, a s úspěchem jej používám pod výše zmíněný olejíček od Saloos. Je totiž doporučeno olejíček nanášet na navlhčenou pleť, k čemuž se tento sprej výborně hodí. Obsahuje kromě jiných složek také velmi vysoké množství vitaminu C, odtud název Radiant C. Jsem s ním spokojená, pleť je po něm hezky rozjasněná, a v kombinaci s olejíčkem funguje skvěle. Velmi jemně voní, taktéž pleť nijak nedráždí, jeho používání je velice příjemné. Má brněnská večerní péče o pleť je tedy následující: vyčištění pleti Sensibio H2O od Biodermy, navlhčení sprejem od Herbalife, hydratace olejíčkem od Saloos.



Aloe vera gel

Tento čistý přírodní aloe vera gel je opravdu nenahraditelný, co se týče léčby pupínků, drobných poranění (postrouhání od struhadla, pořezání od papíru atd.), opruzenin, oparů, spálenin atd. Jeho použití je zkrátka univerzální a funguje opravdu skvěle. S výrobky firmy Forever living products mám jen pozitivní zkušenosti (měla jsem od nich ještě balzám na rty a deodorant). Aloe vera gel směle nahradí několik jiných výrobků z lékárny, rozhodně by neměl chybět v žádné domácnosti :). Vyfotila jsem Vám složení.




Krém na oči eco beauty od oriflame

Tento krém jsem poměrně podrobně rozebírala v tomto článku, a nic se nezměnilo, stále jej miluji a mé oční okolí je díky němu mnohem hezčí. Vrásky jsou méně výrazné, kruhy pod očima jsou mnohem méně výrazné, pleť si lebedí, nemám, co bych mu vytkla. Používám jej dle potřeby, ráno, přes den, i večer.



Edit:

Sprchový olej Saloos Intimia

Jelikož jsem dnes zamířila do prodejny zdravé výživy, tak jsem neodolala a koupila jsem si (kromě celozrnného kuskusu, kukuřičné mouky a celozrnných špaget - já tam nesmím chodit moc často!) sprchový olej od Saloos - Intimia. Je vhodný pro intimní hygienu i na celé tělo, má antimykotické a antiseptické účinky, velmi příznivě působí při kvasinkách a zánětech močových cest, funguje také jako skvělá prevence těchto potíží. Obsahuje olej z geránie, tea tree a manuky. Nádherně jemně voní. Už jsem jej jednou měla a byla jsem s ním více než spokojená. Působí také dobře při akné, ekzémech a lupénce, takže pro mě ideální :). Pokusila jsem se Vám vyfotit i složení. 







Co Vy, máte zkušenost s některými z těchto výrobků?

12 komentářů:

  1. tyjo ten aloevera gel vypada dobre. Mohu se zeptat kdes ho kopila a za kolik? Diky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Blondýno, většinou se kupuje přímo od distributorů, ale dá se objednat například tady:

      https://www.foreverliving.com/retail/shop/shopping.do?task=viewProductDetail&itemCode=061

      Cena je 358 Kč, což za množství 118 ml není tak moc, tento gel vydrží tak rok minimálně :-).

      Vymazat
  2. Měla jsem od Saloosu Ylang Ylang olej, ale nesedl mi. Aloe Vera gel mám od jiné značky a přijde mi trochu ulepený :). Jinak mám ale přírodní kosmetiku moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Forever Living mám taky moc ráda - tento gel, deodorant, balzám na rty a i aloe koncentrát na pití je skvělý. teda chutná fakt hnusně, ale pomáhá:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten olejíček od Saloos je skvělej. S ostatními prodkuty zatím zkušenosti nemám. Jsem fanda přírodní kosmetiky, ale té "chemické" se taky vyloženě nevyhýbám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Od tchýně jsem dostala Saloos grep sprchový olej, oleje mám moc ráda tak jsem na to zvědavá :) j

    OdpovědětVymazat
  6. Zkušeností moc nemám, ale ten krém na oči se mi líbí :OO:).

    OdpovědětVymazat
  7. ten saloos olejíček vypadá fantasticky :))

    OdpovědětVymazat
  8. ten saloos olejíček vypadá skvěle :))

    OdpovědětVymazat
  9. Ani jedním z těchto produktů nemám zkušenosti a upřímně jsem o nich ani neslyšela, ale velmi mě zaujal ten Aloe vera gel. Mám doma nějaký ten gel na obličej, ale nejsem s ním spokojená, takže velmi ráda tento vyzkouším. Můžu prosím poprosit o cenu a kde ho seženu? Děkuji za odpověď :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem to výše, hned pod prvním komentářem, odkaz na obchod i cenu ;-).

      Vymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).